Visa utbildning.se som: Mobil
Vidareutbildning för familjerådgivare

Vidareutbildning för familjerådgivare

Som familjerådgivare arbetar du med att bearbeta konflikter och samlevnadsproblem, huvudsakligen i familje- och parrelationer, genom samtal. Som familjerådgivare har du absolut sekretess och den enda gången du har rätt att bryta tystnadsplikten är om du får reda på att ett barn utsätts för psykisk eller fysisk misshandel eller sexuella övergrepp.

Förslag på vidareutbildning för dig som familjerådgivare

Som familjerådgivare behöver du vara en god lyssnare och kunna hjälpa dina klienter att bearbeta de svårigheter som de upplever. Eftersom du som familjerådgivare får ta del av många svåra livssituationer kan det vara bra för dig att ha kunskap inom konflikt- och krishantering. Du behöver även vara duktig på att kommunicera och ha goda språkkunskaper. Utöver svenska och engelska är det ofta bra att kunna förstå fler språk.

Om du som familjerådgivare känner att du skulle vilja bli bättre på att samtala med dina klienter kan du välja att läsa en utbildning inom exempelvis psykoterapi, KBT eller motiverande samtal. Familjerådgivarens arbete består huvudsakligen av att hjälpa klienterna att hitta lösningar på de egna problemen istället för att föreslå lösningar. Det kan därför vara bra om du som familjerådgivare är en duktig coach.

Familjerådgivarens arbete kan stundtals vara stressigt och psykiskt krävande. Om du som familjerådgivare vill bli bättre på att hantera stress kan en utbildning inom personlig effektivitet eller stresshantering vara något för dig.

Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Om du som familjerådgivare funderar på att vidareutbilda dig är ett första steg att ta upp frågan med din chef och att ta reda på om din arbetsplats har en policy för kompetensutveckling. Har din arbetsplats en policy för kompetensutveckling kan det innebära att din arbetsgivare står för utbildningens kostnad eller att du får vara ledig för att utbilda dig.

För att ta reda på vilken utbildning som passar dig kan du börja med att försöka kartlägga dina egna kunskapsluckor och fundera över om det finns något i ditt jobb du skulle kunna bli ännu bättre på. Om du är osäker på vilken utbildning du ska välja kan du fråga dina kollegor, kanske har de läst en utbildning som de tror skulle passa även dig.

Relaterade yrkenBehöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 28 sep 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-05

Vidareutbildning för pedagogiska yrken

Oavsett om du vill gå en kurs för att utvecklas i din nuvarande yrkesroll eller om du vill bygga på din kompetens för att kunna ta nästa steg i karriären så finns det många fördelar med att gå en vidareutbildning.  Att hitta rätt i utbildningsdjungeln som finns idag är däremot inte alltid det lättaste. Av den anledningen har vi på utbildning.se sammanställt en guide.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-27

Vidareutbildning för optiker

För en optiker handlar de vanligaste arbetsgifterna om att genomföra synundersökningar samt att prova ut glasögon och kontaktlinser. Man måste även veta hur man skiljer ut ett friskt öga från ett sjukt så man vet när en person ska skickas till ögonläkare. Som legitimerad optiker står man under Socialstyrelsens tillsyn, det är även dem som utfärdar legitimationer efter avslutad utbildning.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-27

Vidareutbildning för psykolog

Psykologer utbildas inom högskolan på psykologprogrammet som omfattar totalt 5 års utbildning. Utbildningen innehåller både teori och praktik. Efter psykologexamen krävs ett års handledd praktisk tjänstgöring i psykologarbete för att få legitimation som psykolog. Psykologers arbete handlar om att utreda, diagnostisera och behandla psykiska problem och sjukdomar samt att förebygga psykisk ohälsa.&n ...
Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!