Visa utbildning.se som: Mobil
Vidareutbildning för bokföringsassistent

Vidareutbildning för bokföringsassistent

Som bokföringsassistent arbetar du löpande med bokföring på din arbetsplats. Beroende på arbetsplatsens storlek kan arbetsuppgifterna variera. Du kan vara anställd på exempelvis en bokföringsbyrå, en redovisningsbyrå eller på ett företags ekonomiavdelning. Det är viktigt att du som bokföringsassistent har ett öga för siffror och att du är noggrann.

Det är vanligt att internationella företag har ett annat koncernspråk än svenska, vilket ställer krav på de anställdas språkkunskaper. Genom att behärska fler språk än svenska öppnar du även upp för en karriär utomlands. Utöver svenska och engelska kan det vara meriterande om du som bokföringsassistent behärskar ytterligare språk.

Om du som bokföringsassistent vill klättra i karriären kan en ledarskapsutbildning vara något för dig. Du kan välja att läsa antingen ett längre och mer omfattande ledarskapsprogram eller en kortare ledarskapskurs där du får lära dig mer om exempelvis konflikthantering, målstyrning samt hur du motiverar dina medarbetare.

Arbetet som bokföringsassistent kan stundtals vara stressigt och du behöver kunna hantera olika arbetsuppgifter samtidigt. Om du som bokföringsassistent känner att du skulle vilja lära dig att planera ditt arbete bättre och hantera stress kan kurser inom stresshantering eller personlig effektivitet vara passande för dig. Under en kurs i stresshantering eller personlig effektivitet får du kunskap och verktyg för att undvika stressrelaterade sjukdomar eller utbrändhet.


Förslag på vidareutbildning för dig som bokföringsassistent


Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Om du som bokföringsassistent funderar på att satsa på vidareutbildning är ett första steg att ta upp frågan med din chef. Ta inledningsvis reda på om det finns en policy för kompetensutveckling på din arbetsplats. Om det finns en policy för kompetensutveckling på din arbetsplats kan denna innebära att du får utbildningen finansierad av din arbetsgivare eller att du får möjlighet att vara ledig ett par dagar för att utbilda dig.

Är du osäker på vilken utbildning du ska välja? Börja med att fundera över vilka områden i ditt arbete du skulle kunna bli ännu bättre. Hör också med dina kollegor, kanske har de tips på utbildningar de tror skulle kunna passa dig.


Relaterade yrken


« Alla yrken A–Ö
« Tillbaka till alla yrken inom ekonomi
« Tillbaka till Karriärguidens startsida


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 22 sep 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2020-06-16

Öka dina chanser att bli befordrad – 7 tips

Går du runt och väntar på att chefen ska inse att du förtjänar den där befordran? Då kan du få vänta länge, så se till att göra något åt saken! Följ dessa 7 råd för att försäkra dig om att du verkligen dyker upp på chefens radar.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-14

Vidareutbildning för barnskötare

Som barnskötare arbetar du tillsammans med förskollärare med att ta hand om barn. Att ge barnen praktisk hjälp och stimulera dem genom lek hör till dina viktigaste arbetsuppgifter, tillsammans med att hålla kontakt med barnens föräldrar. Om du som barnskötare vill vidareutbilda dig finns det, utöver vidareutbildningen till förskollärare, många olika områden där det finns möjlighet att utveckla sin ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-11-20

Academy tar ett nytt grepp i utbildningsbranschen

Academy använder en smart utbildningsmetod som erbjuder dig med rätt egenskaper att byta karriär eller att ta ett kliv uppåt. Med sina utbildningsprogram slår Academy ett hårt slag för kompetensutveckling. Men hur är det möjligt gå från noll till färdigutbildad och anställd på bara 12 veckor? 

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!