22 sep 2021

Vidareutbildning för bokföringsassistent

Vidareutbildning för bokföringsassistent

Som bokföringsassistent arbetar du löpande med bokföring på din arbetsplats. Beroende på arbetsplatsens storlek kan arbetsuppgifterna variera. Du kan vara anställd på exempelvis en bokföringsbyrå, en redovisningsbyrå eller på ett företags ekonomiavdelning. Det är viktigt att du som bokföringsassistent har ett öga för siffror och att du är noggrann.

Det är vanligt att internationella företag har ett annat koncernspråk än svenska, vilket ställer krav på de anställdas språkkunskaper. Genom att behärska fler språk än svenska öppnar du även upp för en karriär utomlands. Utöver svenska och engelska kan det vara meriterande om du som bokföringsassistent behärskar ytterligare språk.

Om du som bokföringsassistent vill klättra i karriären kan en ledarskapsutbildning vara något för dig. Du kan välja att läsa antingen ett längre och mer omfattande ledarskapsprogram eller en kortare ledarskapskurs där du får lära dig mer om exempelvis konflikthantering, målstyrning samt hur du motiverar dina medarbetare.

Arbetet som bokföringsassistent kan stundtals vara stressigt och du behöver kunna hantera olika arbetsuppgifter samtidigt. Om du som bokföringsassistent känner att du skulle vilja lära dig att planera ditt arbete bättre och hantera stress kan kurser inom stresshantering eller personlig effektivitet vara passande för dig. Under en kurs i stresshantering eller personlig effektivitet får du kunskap och verktyg för att undvika stressrelaterade sjukdomar eller utbrändhet.


Förslag på vidareutbildning för dig som bokföringsassistent


Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Om du som bokföringsassistent funderar på att satsa på vidareutbildning är ett första steg att ta upp frågan med din chef. Ta inledningsvis reda på om det finns en policy för kompetensutveckling på din arbetsplats. Om det finns en policy för kompetensutveckling på din arbetsplats kan denna innebära att du får utbildningen finansierad av din arbetsgivare eller att du får möjlighet att vara ledig ett par dagar för att utbilda dig.

Är du osäker på vilken utbildning du ska välja? Börja med att fundera över vilka områden i ditt arbete du skulle kunna bli ännu bättre. Hör också med dina kollegor, kanske har de tips på utbildningar de tror skulle kunna passa dig.


Relaterade yrken


« Alla yrken A–Ö
« Tillbaka till alla yrken inom ekonomi
« Tillbaka till Karriärguidens startsida


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 22 sep 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-09-24

Vidareutbildning för Industridesigner

Som industridesigner formger du olika typer av industriprodukter – det kan handla om allt från brödrostar till bilar. Målet för industridesignern är att ta fram en produkt som fungerar väl i sitt sammanhang och som har en genomtänkt estetik. I arbetet tar du som industridesigner både fram helt nya produkter och vidareutvecklar även redan existerande produkter som redan finns på mark ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-24

Vidareutbildning för dig som civilekonom

För dig som civilekom är möjligheterna till kompetensutveckling många. Du kan välja att bygga på dina redan befintliga kunskaper inom ekonomi genom att gå en kurs i exempelvis ekonomistyrning, bokföring eller affärs- och verksamhetsutveckling.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-03-16

10 populäraste utbildningarna just nu

Att hitta rätt i utbildningsdjungeln kan kännas utmanande. Vill du veta vilka som är de populäraste utbildningarna just nu? Ta en titt på topplistan och hitta din utbildning idag!

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!