Visa utbildning.se som: Mobil

Vidareutbildning för begravningsentreprenörer

Vidareutbildning för begravningsentreprenörer

Som begravningsentreprenör har du hand om de praktiska uppgifterna i samband med ett dödsfall och begravning, vilket inkluderar allt från att hämta avlidna människor till att ha kontakt med berörda myndigheter och arrangera själva begravningen.

Många av de som är verksamma inom begravningsbranschen är antingen egenföretagare eller anställda på begravningsbyråer runt om i landet. Majoriteten av Sveriges begravningsbyråer är små med två till tre anställda på varje arbetsplats.

Begravningsentreprenör är ett varierande yrke med många olika slags arbetsuppgifter, vilket ställer krav på många olika typer av kompetenser. Om du som begravningsentreprenör vill vidareutbilda dig finns det därför många olika områden som du kan välja att utveckla din kompetens inom.

Som begravningsentreprenör är du dagligen i kontakt med och möter många olika typer av människor. Dels kräver yrket regelbunden kontakt och samarbete med olika företag och myndigheter, såsom bouppteckningsförrättare, jurister och underleverantörer såsom stenhuggare, blomsteraffärer, cateringfirmor samt tillverkare av kistor och urnor. Om du vill utveckla din kommunikativa förmåga och bli bättre på att uttrycka dig kan en kurs inom kommunikation eller presentationsteknik och retorik hjälpa dig framåt. Det finns även många olika kurser inom kundbemötande och service som kan passa dig som begravningsentreprenör.


Förslag på vidareutbildning för dig som begravningsentreprenör


I och med att du möter många människor som har sorg, och befinner sig i kris- och chocktillstånd, är det viktigt att du har förmåga att lyssna, samarbeta och vara lyhörd. En utbildning i krishantering eller motiverande samtal kan ge dig verktyg för att kunna ge stöd och rätt bemötande vid svåra situationer.

Begravningsentreprenörer jobbar ofta oregelbundna tider och har jour, vilket i längden kan vara stressande. Behöver du hjälp att strukturera upp dina arbetsdagar för att frigöra tid och samtidigt behålla ditt lugn även under tidspress finns ett brett utbud av kurser inom personlig effektivitet, stresshantering och mindfulness.  

Som begravningsentreprenör är det även viktigt att du har koll på juridiska frågor, såsom familjerätt vid boutredningar. Är du egenföretagare kan du dessutom ha nytta av en kurs inom redovisning och bokföring.

Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Om du som begravningsentreprenör funderar på att satsa på vidareutbildning kan ett första steg vara att ta upp frågan med din arbetsgivare. Ta inledningsvis reda på om det finns en policy för kompetensutveckling på din arbetsplats. Om det finns en policy kan det innebära att din arbetsgivare står för utbildningens kostnad eller att du får möjlighet att vara ledig ett par dagar för att utbilda dig.

Är du osäker på vilken utbildning du ska välja? Fundera över om det finns något i ditt arbete du skulle kunna bli ännu bättre på. Du kan också tala med dina branschkollegor eller vänner, kanske har de tips på utbildningar de tror skulle kunna passa dig.

« Tillbaka till alla yrken inom socialt arbete
« Tillbaka till Karriärguidens startsida
« Alla yrken A–Ö


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 18 aug 2017

Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!