22 sep 2021

Vidareutbildning för art director

Vidareutbildning för art director

En art director, eller AD som det ibland förkortas, arbetar med att formge reklam och ansvarar för typografi, bildidéer och utformning av materialet. Arbetet sker i samarbete med exempelvis copywriters, projektledare, orginalare och illustratörer, vilket ställer höga krav på art directorns samarbetsförmåga.

Art directorns arbetstider varierar och inför en deadline kan det krävas att du arbetar övertid. Arbetet kan bli intensivt och nära en deadline kan art directorn uppleva tidspress. För att bli bättre på att strukturera din tid kan det vara bra att gå en kurs i personlig effektivitet.

Det är väldigt viktigt att art directorn är idérik och kreativ. Du bör hänga med i den tekniska utvecklingen och förstå hur marknadsföringsprocessen ser ut för att kunna skapa så lyckade reklamkampanjer som möjligt. Bakgrunden hos art directors kan variera, men ofta har de utbildning inom grafisk formgivning från högskolor och universitet, fristående kommunikationsskolor eller yrkeshögskolor. Genom att vidareutbilda dig inom grafisk formgivning kan du som art director få nya idéer och lära dig mer om rådande trender.


Förslag på vidareutbildning för dig som art director 


Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Att arbeta som art director kan vara stressigt i vissa perioder. På grund av detta är det viktigt att du planerar in din utbildning när du har en lugnare period på jobbet.

När du bestämt dig för att vidareutbildas kan du börja med att tala med din chef om vilken policy för kompetensutveckling det finns på din arbetsplats. Kanske kan du få din vidareutbildning finansierad av arbetsgivaren eller få ledigt för att läsa en utbildning.

Tala med din chef eller dina kollegor om du är osäker på vilka områden du skulle kunna utvecklas inom. Dina kollegor har kanske deltagit i någon utbildning som skulle passa även dig.

Framtidsutsikter

Att frilansa eller att ha en projektanställning blir allt vanligare för art directors. Att inte ha en fast arbetsplats kan innebära en viss osäkerhet och för att få nya uppdrag är det viktigt att ha rätt kompetens. Det råder hård konkurrens om uppdragen som art director men genom att vidareutbildas kan du öka dina möjligheter till jobb.


Relaterade yrken


« Tillbaka till alla yrken inom kultur, media och design
« Tillbaka till Karriärguidens startsida
« Alla yrken A–Ö


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 22 sep 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-05

Vidareutbildning för yrken inom hotell, restaurang & turism

Jobbar du på hotell, restaurang eller med turism och funderar på att gå en vidareutbildning? Oavsett om du vill utbilda dig för att utvecklas i din nuvarande yrkesroll eller om du vill bygga på din kompetens för att kunna ta nästa steg i karriären så finns en kurs för dig. Att hitta rätt i dagens utbildningsdjungel är däremot inte alltid det lättaste.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-05

Vidareutbildning för utbildningsadministratör

I rollen som utbildningsadministratör har du ansvar för många av de praktiska detaljerna när en utbildning ska genomföras. Några av de vanligaste arbetsuppgifterna kan vara att skicka ut kallelser och information till studenterna, boka lokaler och hålla i upprop när det är dags för ny kursstart. Du har också hand om olika administrativa uppgifter såsom att tillsammans med lärare se över ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-27

Vidareutbildning för programmerare

Som programmerare är det viktigt att du vidareutbildas kontinuerligt under hela karriären. De utbildningar du läser bör i huvudsak täcka nya tekniker inom systemutveckling och programmering. Du kan välja att antingen fördjupa dig i ett särskilt programspråk eller lära dig ett helt nytt.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!