22 sep 2021

Vidareutbildning för ambulanssjukvårdare

Vidareutbildning för ambulanssjukvårdare

Ambulanssjukvårdare spelar en avgörande roll för att rädda människors liv – vid olycksfall och sjukdomar är ambulanssjukvårdarnas första insats väldigt viktig och kan i många fall vara direkt livsavgörande.  

Arbetar du idag som ambulanssjukvårdare och känner att du vill utvecklas i din yrkesroll? Då finns flera utbildningsmöjligheter.

Under en ambulanssjukvårdares arbetspass händer det ofta att akuta situationer uppstår under utryckningar, där det gäller att ha fullt fokus. Att gå en kurs i stresshantering kan vara ett bra sätt att få användbara verktyg för att hantera dessa situationer. Att gå en vidareutbildning i krisberedskap kan vara ett klokt sätt att rusta sig för att bemöta olika typer av svåra situationer som kan uppstå i tjänsten.

Eftersom arbetet innebär ett nära samarbete med övrig personal är det viktigt att kunna uttrycka sig tydligt och klart så att ditt budskap går fram utan missförstånd. En kurs inom kommunikation eller retorik kan hjälpa dig med detta. I och med att du ofta har en ledande och samordnande roll på olycksplatsen kan det också vara en idé att bättra på din ledarkompetens, förslagsvis genom att gå en kurs i att leda utan att vara chef. Om du vill få en bättre inblick i läkemedelshantering finns även kortare kurser inom det.


Förslag på vidareutbildning för dig som ambulanssjukvårdare


Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Om du som ambulanssjukvårdare funderar på att gå en vidareutbildning är det första steget att  bestämma dig för vilken slags utbildning som kan tänkas passa dig. Svårt att hitta tid för en utbildning under arbetstid? Idag finns ett allt större utbud av utbildningar på distans eller deltid. Ta reda på om det finns en policy för kompetensutveckling på din arbetsplats. Om så är fallet kan det innebära att du får utbildningen finansierad av arbetsgivaren. Kanske kan du även ha  möjlighet att vara ledig ett par dagar för att gå en vidareutbildning.


Relaterade yrken


« Tillbaka till alla yrken inom hälsa och sjukvård
« Tillbaka till Karriärguidens startsida
« Alla yrken A–Ö


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 22 sep 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-05

Vidareutbildning för vårdbiträde

För vårdbiträden som vill ta ett större ansvar på sin arbetsplats finns flera olika slags ledarskapsutbildningar som kan gynna karriären. Du kan välja att läsa en generell ledarskapsutbildning eller fokusera på ett särskilt område inom ledarskap, exempelvis konflikthantering eller coachande ledarskap. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-05

Vidareutbildning för universitets- och högskolelärare

Även om det ofta är hård konkurrens om man vill ta sig vidare i karriären inom högskolevärlden har universitets- och högskolelärare generellt sett goda möjligheter till arbete framöver. Här kan du läsa mer om vidareutbildning för dig som lärare inom universitet och högskola. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-22

Vidareutbildning för audionom

Trots att arbetsmarknaden ser fortsatt god ut för audionomer är det fördelaktigt att under hela sin karriär fortsätta att kompetensutvecklas. Detta både för att förbli attraktiv på arbetsmarknaden och för att känna att du utvecklas på ett personligt plan och fortsätter att lär dig nya saker och utvecklas.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!