22 sep 2021

Vidareutbildning för administratörer

Vidareutbildning för administratörer

I rollen som administratör har du varierande arbetsuppgifter, det kan handla om att ha kontakt med såväl allmänheten som företag, kunder, leverantörer och myndigheter. Administratören assisterar och ger service till en eller flera personer, exempelvis en chef eller en avdelning med handläggare eller försäljare. Samtidigt kan du ansvara för egna arbetsuppgifter eller projekt.


Administratörens arbetsuppgifter kan variera från att förbereda ärenden, ta fram information ur databaser, och sammanställa material och delta i utredningar. Andra arbetsuppgifter kan vara administration kring fakturor och ordrar, inköp, kund-, konferens-, och resebokningar.

Administratörens arbete kräver ständig vidareutbildning i bland annat data, språk och ekonomi. Det är en fördel att komplettera din utbildning med exempelvis marknadsföring, grafisk formgivning, juridik eller kunskaper om informationsteknologi och informationssökning. Att behärska dataprogram både för textbehandling och hantering av löner och bokföring är ibland nödvändigt för dig som administratör beroende på vilken arbetsgivare du har.

Sinne för detaljer, ordning och struktur är viktigt för administratören som samordnar så att allt finns på rätt plats vid rätt tid. Yrkesrollen pendlar mellan ett arbete i bakgrunden och att ha många kontakter utåt. Genom kurser inom kundbemötande kan du som administratör bli ännu mer eftertraktad på arbetsmarknaden.


Förslag på vidareutbildning för dig som administratör


Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Ett första steg om du som administratör funderar på att satsa på vidareutbildning är att ta upp frågan med din chef. Ta inledningsvis reda på om din arbetsplats har en policy för kompetensutveckling. Om det finns en policy för kompetensutveckling på din arbetsplats kan denna innebära att du får utbildningen finansierad av din arbetsgivare eller att du får möjlighet att vara ledig från jobbet ett par dagar för att utbilda dig.

Om du har svårt att välja vilken utbildning du ska satsa på kan du höra med dina kollegor, kanske har de tips på utbildningar de tror skulle kunna passa dig.

Framtidsutsikter

Enligt Arbetsförmedlingen kommer konkurrensen vara fortsatt hård om jobben som administratör och sekreterare under de närmaste fem till tio åren. Det finns flera tjänster inom administration men det finns och många som söker dessa jobb. Att ha god datorvana samt starka kunskaper inom språk är meriterande och ökar möjligheterna till att få jobb.


Relaterade yrken


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 22 sep 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-09-28

Vidareutbildning för svetsare

Svetsyrket är ett arbete som kräver såväl praktisk färdighet som god teoretisk kunskap. Svetsare arbetar ofta på bygg- och anläggningsföretag, inom verkstadsindustrin samt som underhålls- och reparationspersonal vid olika industrier. Som svetsare sammanfogar du stål och andra metaller med hjälp av olika svetsmetoder, exempelvis inom tillverkningsindustrin, vid broanläggningar, husbyggen, vid insta ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-24

Vidareutbildning för flygledare

Arbetet som flygledare ställer höga krav på din simultanförmåga. Arbetstempot för flygledare är varierande, under vissa perioder är det lugnt medan andra perioder kan vara mycket stressiga. Som flygledare är det därför viktigt att du kan behålla lugnet och tänka logiskt även i situationer då du arbetar under tidspress.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-05

Vidareutbildning för trädgårdsmästare

Trädgårdsmästare kan ha en mängd olika arbetsuppgifter och möjligheterna till vidareutbildning är lika många – som trädgårdsmästare blir du aldrig fullärd i och med att det ständigt kommer nya tekniker och metoder som rör odling och trädgårdsarbete.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!