23 mar 2023

Lär dig att följa upp ditt arbete med Google Analytics

Vad genererar dina annonser egentligen? Hur många besök har din hemsida under en genomsnittlig dag? Google Analytics är ett effektivt sätt att analysera hur din verksamhet presterar och vad som behöver förbättras.  

Google Analytics är ett omfattande verktyg, på gott och ont. Du kan se mycket statistik från din sida men det krävs att du investerar tid i verktyget för att du ska kunna använda det på bästa sätt. Det kan upplevas komplicerat, därför är det bra att gå en utbildning i Google Analytics och få experthjälp med att utveckla din verksamhet och analysera trafik och konverteringar.  

Jag vill hitta en utbildning i Google Analytics 

Vad är Google Analytics? 

Google Analytics är ett perfekt val för dig som vill ha massor av data om din produkt eller företag och vill ha bättre koll på trafik och konverteringar. Google Analytics är ett gratis verktyg som du kan använda för att analysera hur väl din sida presterar. Det finns två olika varianter av Google Analytics; Universal Analytics och GA4. Universal Analytics är den äldre versionen av verktyget och GA4 är det programmet du troligen har om du startade ditt Google Analytics-konto efter oktober 2020.  

Börja med Google Analytics 

För att starta ett Google Analytics-konto behöver du först ha ett Google-konto. När du har kommit till Google Analytics sidan följer du anvisningarna för att skapa ett nytt konto och konfigurera dina inställningar, inklusive att ange information om webbplatsen som du vill spåra med Analytics. Efter det kan du generera en spårningskod och placera den på din webbplats för att börja samla in data om dina besökare.  

Siffror i Google Analytics och vad de betyder 

Sessions  

Sessions syftar till antalet besökare, både återkommande och unika, under en vald tidsperiod.  

Users 

Antalet användare som har besökt din sida minst en gång under en tidsperiod.  

New users 

Antalet användare som besöker sidan för första gången under tidsperioden.  

Bounce Rate 

Bounce Rate är procenten av besökare som gick in på sidan och sedan lämnade den utan någon typ av interaktion.  

Page/Sessions 

Hur många av dina sidor en användare besöker i genomsnitt.  

Average Session Duration 

Genomsnitt på hur länge en användare besöker din sida.  

Utbildning i Google Analytics 

Det finns mycket du kan göra i Google Analytics, men det är inte helt lätt att veta hur. För att kunna utnyttja programmets fulla potential är det gynnsamt att gå en utbildning i Google Analytics. Med en utbildning i bagaget kan du strukturera ditt konto och enkelt hitta den information du söker samt veta hur du kan använda den. Vanligt innehåll i en Google Analytics-utbildning är bland annat viktiga begrepp, mätning av konverteringar, analys av trafik, filtrering samt att du lär dig se vilka sidor som presterar bäst och sämst.  

Se utbudet av utbildningar i Google Analytics 

Källa: support.google.com 

Senast uppdaterad: 23 mar 2023
Gabrielle Längbo
Digital Content Specialist

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-01-30

Topp 20: hetaste kompetenserna för kommunikatörer 2018

Kreativa och utbildade kommunikatörer efterfrågas! Under november 2018 granskade vi arbetsmarknaden för kommunikatörer och har sammanställt årets upplaga av heta kompetenser kommunikatörer i en saftig topp: 20 lista. Examen toppar, årets lista överlägset, som så småningom följt av kreativ straxt därefter kommer att vara driven.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-11-05

Heta kompetenser: Marknadsförare 2019

Det har blivit marknadsförarnas tur i vår löpande undersökningsserie: Heta kompetenser. Vi gick igenom nästan 700 annonser för marknadsförare för att kunna kartlägga arbetsgivarnas mest önskade kvalifikationer.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-06-02

Kommunicera ditt budskap med foto och film

 I vår digitala värld har bild- och filmbaserad kommunikation blivit alltmer betydelsefull för att framföra budskap effektivt. Genom att använda sig av visuella element kan marknadsförare och kommunikatörer på ett engagerande sätt nå ut till sina målgrupper. I den här artikeln tittar vi närmare på kraften hos foto och film som kommunikationsverktyg samt hur de kan användas för att skapa minnesvärd ...

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨