Visa utbildning.se som: Mobil

MBA-stipendiet 2017

Ansök om MBA-stipendiet 2017

Missa inte möjligheten att få ditt livs utmaning finansierad!

Dagens industri, utbildning.se och Handelshögskolan i Stockholm ger dig en unik chans att höja din kompetens och skapa ett ovärderligt nätverk. Nominera dig själv eller en vän till ett MBA-stipendium på Handelshögskolan i Stockholm, värt 465 000 kr. 

Oavsett om du har siktet inställt på att tillhöra framtidens ledare eller vill bredda dina redan existerande kunskaper så är en Executive MBA från Handelshögskolan i Stockholm enormt meriterande. SSE MBA Executive Format ger dig en möjlighet att öka dina kunskaper och färdigheter vad gäller att leda och utveckla företag och organisationer. Under programmets gång jobbar du genomgående i både stora och mindre lärprojekt som ger direkt effekt i din organisation.

Utbildningen startar januari 2018 och genomförs på deltid under 18 månader, parallellt med ordinarie arbete. Under utbildningen görs också studieresor utomlands.

För att bli stipendiat krävs en akademisk examen motsvarande 180 högskolepoäng, minst fem års relevant arbetslivserfarenhet, mycket goda kunskaper i engelska och att arbetsgivaren stödjer deltagandet i utbildningen. Observera att kostnader för test, resor, kost och logi tillkommer. Har du sökt stipendiet tidigare år men inte fått det är du givetvis välkommen att ansöka igen. 

Sista ansökningsdag är 29 juni 2017.

Till ansökningsformuläret!

De som går vidare i urvalsprocessen, max femton personer, skickar in en komplett ansökan till SSE MBA Executive Format. Av dessa väljs fem finalister som kallas till test och intervju. Stipendiaten utses av en jury bestående av representanter från Dagens industri, utbildning.se och Handelshögskolan i Stockholm.

Möt tidigare MBA-stipendiater 

Roseline OlominaRoseline Olomina,
Business Analyst at Tacton Systems AB och vinnare av SSE MBA Scholarship 2014

På vilket sätt upplever du att MBA-utbildningen har påverkat din karriär och personliga utveckling?
Personliga utveckling: Mycket positivt. Jag känner att jag är förberedd för större uppdrag och har ett stort intresse för ett kontinuerligt lärande, som är på en helt annan nivå än tidigare. 

Karriär: Jag har blivit inbjuden som föreläsare som ett resultat av min utbildning. Jag har kvar samma position som under utbildningen, men söker ständigt efter större utmaningar både externt och internt i min organisation. 

Vad var det bästa med utbildningen?
Allt man lär sig som t.ex. finans, strategi, och hur man leder förändringsarbete. Just när man lär sig nytt är det inte alltid lätt att koppla ihop hur allt hänger ihop, men ju mer distans jag har till utbildningen och olika situationer jag stöter på så upptäcker jag att jag allt som oftast kan falla tillbaka på saker som jag lärt mig under utbildningen. T.ex, är jag initiativtagare till att leda ett förändringsarbete inom vår kommersiella organisation, att våga mig på detta och med stor sannolikhet att lyckas hade jag inte försökt utan att ha utbildningen att luta på. 

Vem skulle du rekommendera att ansöka till SSE MBA Scholarship?
Alla de som har en önskan om att förändra status quo!

" Vidareutbildning är ett sätt att utvecklas och få en merit som kan hjälpa mig och utveckla min potential i karriären. Men det handlar inte bara om det. Det handlar också så mycket om vad man faktiskt kan tillföra sitt arbete och hur man kan vara som ledare i framtiden."

– Louise Croneborg-Jones, specialist på vattenresurser i Världsbanken och MBA-stipendiat 2016

Läs intervjun med Louise här


"Det känns hedrande att få stipendiet och förhoppningsvis kommer jag få nya kunskaper under utbildningen som gör att jag kan prestera ännu bättre. Jag tror och hoppas att utbildningen är en mötesplats för erfarenhetsutbyte mellan spännande människor med olika bakgrunder. Min förväntning är en miljö där teorin från föreläsningarna kan knytas till praktisk kunskap genom fallstudier och grupparbeten."

Gustaf Haag, analyschef på Stellum, ordförande i Scouternas styrelse och MBA-stipendiat 2015.

Läs intervjun med Gustaf Haag och ta del av hans tips inför din stipendieansökan

Tack till våra samarbetspartner

Handelshögskolan i Stockholm          

Senast uppdaterad: 05 mar 2018

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2014-05-09

Intervju med tidigare MBA-stipendiat Okee Williams

När Okee Williams mottog sitt MBA-stipendium 2009 arbetade han på ett riskkapitalbolag och hade en önskan om att en dag få möjlighet att ge tillbaka, och då inte bara i form av aktievärde. Idag arbetar Oke Williams som program manager på VINNOVA:s enhet för bioentreprenörskap och driver program för att stärka innovationskraft och tillväxt i Sverige.

Taggar: MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-09-20

Svar på dina frågor om MBA

Här hittar du vanliga frågor och svar om MBA-utbildningar, exempelvis:
Vilka är inträdeskraven för en MBA?
Vad är ett GMAT-test?
Hur ser antagningsintervjun ut?
Vilken är den genomsnittliga kostnaden för en MBA?

Taggar: MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-09-18

MBA-finansiering och kostnader

En MBA-utbildning är en stor investering. Utbildningen kan vara mycket kostsam då den är privat och ofta sträcker sig över flera år. Att finansiera en MBA-utbildning kräver noggran planering och budgetering. 

Taggar: MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2014-04-28

Executive MBA-stipendiet 2010

Ulrica Lindsköld var tidigare kapten i utlandsstyrkan i Afghanistan. Nu arbetar Ulrica som Marknadskommunikations- och verksamhetsutvecklingsansvarig och vill göra Falun och Sverige till föregångare inom CleanTech. Läs mer om Ulrica och stipendiet

Taggar: MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-10-24

Årets MBA-stipendiat vill lösa världens vattenproblem

Årets vinnare av MBA-stipendiet brinner för att hitta nya sätt att lösa världens vattenproblem genom att förena naturvetenskap med innovationer inom IT. Möt Louise Croneborg-Jones, specialist på vattenresurser i Världsbanken. 

Taggar: MBA
Läs mer
Om utbildning.se

utbildning.se är portalen där du hittar kompetensutveckling för att utvecklas inom alla branscher. Tusentals kurser över hela Sverige. Alla våra tjänster är kostnadsfria att använda.

Så fungerar utbildning.se

Hitta en utbildning du är intresserad av


Gör intresseanmälningar


Du blir kontaktad och får mer information av arrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!