Visa utbildning.se som: Mobil

Executive MBA-stipendiet 2007

MBA-stipendiat längtar till Boston

MBA-stipendiaten Nino Baraka, som vann sitt stipendium i en tävling arrangerad av di.se i samarbete med Företagsutbildningar.se och IFL vid Handelshögskolan i Stockholm, är inne på sin andra utbildningsvecka vid Handelshögskolan i Stockholm. Just nu står lektioner i styrning av förändringsprocesser, nationalekonomi och juridik på schemat. Även ett studiebesök hos Ninos tidigare chef Anders Carlberg på Fryshuset samt ett föredrag av avgående folkpartiledaren Lars Leijonborg står på veckans agenda.

Di.se haffar MBA-stipendiaten Nino Baraka under hans första rast på måndagsmorgonen. Han har haft en timmas lektion i förändringsstyrning.

- Det här är kul. Det är nytt och det är givande. Det roligaste har varit att lära känna de övriga studenterna med alla skilda bakgrunder, säger Nino Baraka.

Hans klass består av totalt 30 elever, varav endast fem är tjejer. En vecka i månaden samlas de för heltidsstudier vid Handelshögskolans MBA-lokaler på Sveavägen 63 i Stockholm. All utbildning sker på engelska, och klassen har utöver svenskar även en engelsk, en finsk och estnisk deltagare. Veckans läxa var en hemtenta i juridik.

- Uppgiften tog kanske totalt två-tre dagar för mig. Den gick ut på att utifrån en text och en bok med titeln "International Business Contract" ta parti för ett företag, säger Nino, som även hade ett grupparbete att förbereda.

Inför kursen "Styrning av förändringsprocesser", skulle grupper om två beskriva ett verkligt fall om ett företag i förändring.

- Vi valde det företaget min gruppkompis arbetar i, Atea.

Men det är varken juridik- eller organisationskurserna som Nino värdesatt mest. Makroekonomi är favoritämnet.

- Jag fick ett helt annat perspektiv på vad som påverkar globaliseringen.

Många dagar i veckan är det aktiviteter från nio på morgonen till nio på kvällen. Just denna måndag ägnas kvällen åt ett studiebesök, som Nino Baraka har fixat. Klassen ska till Fryshuset och lyssna på Ninos tidigare chef, Andreas Carlberg. Och på torsdagskvällen får de möta den avgående folkpartiledaren och den avgående folkpartiledaren Lars Leijonborg.

Nino Baraka ger ett något stressat intryck. Den tid han inte är på kurs, har han sina företag att sköta, bevakningsbolaget och stödverksamheten för problemungdomar där en boxningsklubb snart ingår.

- Just nu renoverar vi vår boxningsklubb, som vi planerar att öppna om två-tre veckor. Vi får före detta landslagtränaren Leif Carlsson som tränare, säger han.

Hur hinner du med allt?
- Det är stressigt och jag arbetar kvällstid. Men jag ger mina medarbetare ett större ansvar.

Vad ser du mest fram emot under dina två utbildningsår?
- Jag ser fram emot min valda inriktning inom entreprenörskap och it, samt utbildningsveckorna utomlands.

I höst åker klassen till Babson College i Boston, och till våren bär det i väg till systerskolan i Sankt Petersburg.

Om du skulle nämna en nackdel med utbildningen vilken skulle den vara?
- Jag ser ingen nackdel med detta.

Källa: di.se

 Hitta MBA-utbildningarna här

Senast uppdaterad: 29 apr 2014

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-03-28

MBA-stipendium

Det finns en uppsjö av olika MBA-stipendium du kan söka som kan finansiera din utbildning helt eller delvis. Det kan vara stipendier från olika utbildningsarrangörer, stiftelser eller regeringar och de kan vara på allt från några tusen till hundratals kronor.

Taggar: MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-11-13

MBA-stipendiaten Maria Smith om 'ödesfrågan hållbarhet'

Maria vill få lärdom i hur man sätter finansiella siffror på det hela, för att se hur lönsamt det faktiskt är med hållbarhet. Detta så hon kan bevisa det hon tror på, med rätt verktyg.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2017-03-20

Årets MBA-stipendiat är alltid redo

Årets MBA-stipendium värt 465 000 kronor tilldelades Gustaf Haag, en 28 årig analyschef med ett ben i civilsamhället och ett ben i näringslivet. En stor potential och en möjlighet att inspirera unga framtida ledare gjorde Gustaf till MBA-stipendiat 2015. I januari 2016 börjar Gustaf den 18 månader långa MBA-utbildningen på Handelshögskolan i Stockholm.

Taggar: MBA , Stipendium
Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-06-17

Gustav berättar om tiden som MBA-stipendiat

Gustav Kristiansson fick MBA-stipendiet 2012. Nu har han avslutat sin utbildning och idag arbetar han som chefsstrateg på Nira Dynamics. Läs om hans tid på MBA-utbildningen.

Taggar: MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2014-04-29

Executive MBA-stipendiet 2008

Bland 300 sökanden utsågs Pia Högström till 2008 års MBA-stipendiat. Pia arbetar med miljö som strategisk fråga och hoppas att hon med sin MBA ska få in miljöfrågorna i ett större sammanhang i företagsledningsperspektiv.

Taggar: MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-03-28

Svar på dina frågor om MBA

Här hittar du vanliga frågor och svar om MBA-utbildningar, exempelvis:
Vilka är inträdeskraven för en MBA?
Vad är ett GMAT-test?
Hur ser antagningsintervjun ut?
Vilken är den genomsnittliga kostnaden för en MBA?

Taggar: MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-03-28

MBA-skolor och ranking

Funderar du på att gå en MBA-utbildning finns det stora möjligheter att hitta ett program som passar dina önskemål, krav och förutsättningar. I Sverige och övriga norden finns det ett 20-tal universitet och utbildningsarrangörer som erbjuder olika MBA-program.

Taggar: MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-02-05

MBA-stipendiet 2019

  Dagens industri, utbildning.se och Handelshögskolan i Stockholm ger dig en unik chans att höja din kompetens och skapa ett ovärderligt nätverk. Nominera dig själv eller en vän till ett MBA-stipendium på Handelshögskolan i Stockholm, värt 465 000 kr.  Oavsett om du har siktet inställt på att tillhöra framtidens ledare eller vill bredda dina redan existerande kunskaper så är en Exec ...

Taggar: MBA , Stipendium
Läs mer
Senast uppdaterad: 2014-04-28

Executive MBA-stipendiet 2010

Ulrica Lindsköld var tidigare kapten i utlandsstyrkan i Afghanistan. Nu arbetar Ulrica som Marknadskommunikations- och verksamhetsutvecklingsansvarig och vill göra Falun och Sverige till föregångare inom CleanTech. Läs mer om Ulrica och stipendiet

Taggar: MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2014-05-09

Intervju med tidigare MBA-stipendiat Okee Williams

När Okee Williams mottog sitt MBA-stipendium 2009 arbetade han på ett riskkapitalbolag och hade en önskan om att en dag få möjlighet att ge tillbaka, och då inte bara i form av aktievärde. Idag arbetar Oke Williams som program manager på VINNOVA:s enhet för bioentreprenörskap och driver program för att stärka innovationskraft och tillväxt i Sverige.

Taggar: MBA
Läs mer
Om utbildning.se

utbildning.se är portalen där du hittar kompetensutveckling för att utvecklas inom alla branscher. Tusentals kurser över hela Sverige. Alla våra tjänster är kostnadsfria att använda.

Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!