Visa utbildning.se som: Mobil

Executive MBA-stipendiet 2007

MBA-stipendiat längtar till Boston

MBA-stipendiaten Nino Baraka, som vann sitt stipendium i en tävling arrangerad av di.se i samarbete med Företagsutbildningar.se och IFL vid Handelshögskolan i Stockholm, är inne på sin andra utbildningsvecka vid Handelshögskolan i Stockholm. Just nu står lektioner i styrning av förändringsprocesser, nationalekonomi och juridik på schemat. Även ett studiebesök hos Ninos tidigare chef Anders Carlberg på Fryshuset samt ett föredrag av avgående folkpartiledaren Lars Leijonborg står på veckans agenda.

Di.se haffar MBA-stipendiaten Nino Baraka under hans första rast på måndagsmorgonen. Han har haft en timmas lektion i förändringsstyrning.

- Det här är kul. Det är nytt och det är givande. Det roligaste har varit att lära känna de övriga studenterna med alla skilda bakgrunder, säger Nino Baraka.

Hans klass består av totalt 30 elever, varav endast fem är tjejer. En vecka i månaden samlas de för heltidsstudier vid Handelshögskolans MBA-lokaler på Sveavägen 63 i Stockholm. All utbildning sker på engelska, och klassen har utöver svenskar även en engelsk, en finsk och estnisk deltagare. Veckans läxa var en hemtenta i juridik.

- Uppgiften tog kanske totalt två-tre dagar för mig. Den gick ut på att utifrån en text och en bok med titeln "International Business Contract" ta parti för ett företag, säger Nino, som även hade ett grupparbete att förbereda.

Inför kursen "Styrning av förändringsprocesser", skulle grupper om två beskriva ett verkligt fall om ett företag i förändring.

- Vi valde det företaget min gruppkompis arbetar i, Atea.

Men det är varken juridik- eller organisationskurserna som Nino värdesatt mest. Makroekonomi är favoritämnet.

- Jag fick ett helt annat perspektiv på vad som påverkar globaliseringen.

Många dagar i veckan är det aktiviteter från nio på morgonen till nio på kvällen. Just denna måndag ägnas kvällen åt ett studiebesök, som Nino Baraka har fixat. Klassen ska till Fryshuset och lyssna på Ninos tidigare chef, Andreas Carlberg. Och på torsdagskvällen får de möta den avgående folkpartiledaren och den avgående folkpartiledaren Lars Leijonborg.

Nino Baraka ger ett något stressat intryck. Den tid han inte är på kurs, har han sina företag att sköta, bevakningsbolaget och stödverksamheten för problemungdomar där en boxningsklubb snart ingår.

- Just nu renoverar vi vår boxningsklubb, som vi planerar att öppna om två-tre veckor. Vi får före detta landslagtränaren Leif Carlsson som tränare, säger han.

Hur hinner du med allt?
- Det är stressigt och jag arbetar kvällstid. Men jag ger mina medarbetare ett större ansvar.

Vad ser du mest fram emot under dina två utbildningsår?
- Jag ser fram emot min valda inriktning inom entreprenörskap och it, samt utbildningsveckorna utomlands.

I höst åker klassen till Babson College i Boston, och till våren bär det i väg till systerskolan i Sankt Petersburg.

Om du skulle nämna en nackdel med utbildningen vilken skulle den vara?
- Jag ser ingen nackdel med detta.

Källa: di.se

Är du också intresserad av att läsa en MBA på Handelshögskolan i Stockholm?

Sök vårt MBA-stipendium och få utbildningen betald!

Vi på utbildning.se erbjuder, tillsammans med Dagens industri och Handelshögskolan i Stockholm, dig en unik chans att bli en bättre ledare och höja din kompetens inom affärsutveckling. Sök vårt årliga stipendium som ger full finansiering av programavgiften till MBA-programmet.

 

 Läs mer om stipendiet och hur du ansöker

 Läs vår heltäckande MBA-guide med all information du behöver

 Bläddra bland MBA-program i Sverige och övriga Norden

Senast uppdaterad: 24 jun 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2015-02-17

Suget efter kompetensutveckling ledde till MBA-utbildning

Klas Forsbergvalde att läsa sin Executive MBA-utbildning vid Företagsekonomiska Institutionen på Stockholms Universitet. Samtidigt ägde stora förändringar rum både privat och på jobbet

MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-03-28

MBA-finansiering och kostnader

En MBA-utbildning är en stor investering. Utbildningen kan vara mycket kostsam då den är privat och ofta sträcker sig över flera år. Att finansiera en MBA-utbildning kräver noggran planering och budgetering. 

MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-06-24

Intervju med tidigare MBA-stipendiat Anna Bäck

Anna Bäck arbetar med affärsutveckling och har ett liv i Asien. Anna har ett stort driv och stark framåtanda och det vill hon använda till att skapa en meningsfull utveckling av vår omgivning och värld. Idag är hon ansvarig för Verydays Asienkontor i Shanghai. Det här är Annas utveckling efter att hon studerade MBA-programmet.

MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-03-28

MBA-skolor och ranking

Funderar du på att gå en MBA-utbildning finns det stora möjligheter att hitta ett program som passar dina önskemål, krav och förutsättningar. I Sverige och övriga norden finns det ett 20-tal universitet och utbildningsarrangörer som erbjuder olika MBA-program.

MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-03-28

MBA-ansökan och antagningskrav

MBA-utbildningen skiljer sig från en magisterexamen då den inte förutsätter en utbildning i ekonomi. Därmed kan du göra en MBA-ansökan oavsett huvudämne i din grundexamen.

MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2014-04-29

Executive MBA-stipendiet 2008

Bland 300 sökanden utsågs Pia Högström till 2008 års MBA-stipendiat. Pia arbetar med miljö som strategisk fråga och hoppas att hon med sin MBA ska få in miljöfrågorna i ett större sammanhang i företagsledningsperspektiv.

MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-06-20

MBA-stipendiat vinnare i Venture Cup – möt Gustav Kristiansson

Det var under förra veckan det stod klart att den tidigare MBA-stipendiaten Gustav Kristansson kammat hem vinsten i startuptävlingen Venture Cup. "MBA-utbildningen var ett jättebra tillfälle för mig att ifrågasätta etablerade normer inom affärsvärlden", berättar vinnaren.

MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-06-02

Vad är MBA?

MBA = Master of Business Administration. Det är en företagsekonomisk utbildning som är till för dig som redan är yrkesverksam och som vill utvecklas i din yrkesroll genom att gå en kvalificerad vidareutbildning. Under en MBA-utbildning får du verktyg som hjälper dig att stärka ditt ledarskap. 

MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-06-20

Intervju med vinnare av MBA-stipendium 2011

MBA-stipendiet ger en ökad kunskap om och förståelse för hur organisationer och företag fungerar. Och kunskap är makt”. Anna Bäck tilldelades MBA-stipendiet 2011 och här summerar hon sitt första år på utbildningen. 

MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-06-20

Så går det för förra årets MBA-stipendiat

Publicerad: 2015-03-24
2014 års MBA-stipendium gick till 36-åriga Roseline Olomina, projektledare på konsultbolaget FS Dynamics. I januari började Roseline sina studier och nu berättar hon om hur utbildningen går och ger dig som vill söka MBA-stipendiet tips inför din ansökan.

MBA
Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!