Visa utbildning.se som: Mobil

Intervju med vinnare av MBA-stipendium 2011

MBA stipendiatStipendiat med framtidstro!

Internationella kontakter och mycket intensiva studier har Di:s MBA-stipendiat Anna Bäck fått under första året på Handelshögskolan. Nu inleds jakten på nästa års stipendiat. Anna Bäck kan nu summera sitt första år på Handelshögskolan. Hon anser att studierna gett henne fler medel för att gå vidare med karriären. ”Stipendiet ger en ökad kunskap om och förståelse för hur organisationer fungerar”, säger hon.

Anna Bäck arbetar på innovations- och designföretaget Veryday. Det senaste året har hon kombinerad det med MBA-studier på Handelshögskolan, tack vare ett Distipendium. ”Det har varit ungefär som jag trodde: väldigt mycket. Men det var tydligt från Handels sida att det skulle vara intensivt”, säger hon, som har ett år kvar på utbildningen. När Anna Bäck fick veta att hon tilldelats stipendiet var hennes stora förhoppning att träffa nya människor och bygga nätverk. ”Jag tycker att jag byggt upp ett nätverk inom många olika sektorer. Det finns exempelvis ett antal läkare som arbetar mycket med innovationer inom vården, att få prata med dem tycker jag har varit jätteintressant”, säger Anna Bäck, som uppskattar utbildningens internationella prägel. ”Jag har fått ut mycket av att personer från Sydamerika, England och USA går kursen. Det är något man borde satsa ännu mer på från Handels sida."

Ser fram emot kurser

Var femte vecka har hon skickats tillbaka till skolbänken för att studera på heltid. Än så länge har proven gått bra och hon ser fram emot de kommande kurserna strategi och innovation. ”Hittills har vi lagt väldigtmycket vikt vid finansiella kunskaper, med ett stort perspektiv på vilket ansvar man har i alla led från försäljning och inköp till produktion”, säger Anna Bäck. 

Ett hjälpmedel

Hon anser att studierna har gett henne fler medel för att gå vidare med karriären, och att utbildningen kan vara ett hjälpmedel för kvinnor. ”Stipendiet ger en ökad kunskap om och förståelse för hur organisationer fungerar. Och kunskap är makt”, säger hon. Den 28 juni är sista dagen att ansöka om att bli Di:s MBA-stipendiat.

Hur tycker du att den sökande ska vara?

”Dels ska man vara sugen på ett konstant lärande och vilja ha en palett av nya kunskaper, dels ska man vilja lägga ned en hel del extra energi”, säger Anna Bäck.

Källa: Dagens industri, Mikael Ivanoc

Anna Bäck ny VD för Kivra

Den 25:e mars 2019 blev Anna Bäck ny VD på Kivra. 

- Det är med stor glädje vi hälsar Anna välkommen till Kivra. I den mansdominerade tech-branschen känns det också extra roligt att vi har rekryterat en kvinnlig VD, säger Cecilia Marlow, Styrelseordförande Kivra.

Vi på utbildning.se passar på att gratulera den tidigare MBA-stipendiaten till hennes nya tjänst och önskar henne lycka till. 

Källa: Pressmeddelande från Kivra

Läs vår uppföljningsintervju med Anna om vad hon haft för sig sedan studenten och nyttan hon kände av MBA-studierna.

Är du intresserad av att söka en MBA-utbildning? Du hittar en lista på olika MBA-utbildningar här. 

Om du skulle vilja få hjälp med finansiering finns mer information om vårt stipendium här.

Senast uppdaterad: 20 jun 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2014-04-28

Executive MBA-stipendiet 2010

Ulrica Lindsköld var tidigare kapten i utlandsstyrkan i Afghanistan. Nu arbetar Ulrica som Marknadskommunikations- och verksamhetsutvecklingsansvarig och vill göra Falun och Sverige till föregångare inom CleanTech. Läs mer om Ulrica och stipendiet

MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-06-02

Vad är MBA?

MBA = Master of Business Administration. Det är en företagsekonomisk utbildning som är till för dig som redan är yrkesverksam och som vill utvecklas i din yrkesroll genom att gå en kvalificerad vidareutbildning. Under en MBA-utbildning får du verktyg som hjälper dig att stärka ditt ledarskap. 

MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-03-28

MBA-skolor och ranking

Funderar du på att gå en MBA-utbildning finns det stora möjligheter att hitta ett program som passar dina önskemål, krav och förutsättningar. I Sverige och övriga norden finns det ett 20-tal universitet och utbildningsarrangörer som erbjuder olika MBA-program.

MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-06-20

Roseline Olomina vann MBA-stipendiet värt 465.000 kronor

Publicerad: 2014-10-09
Roseline Olomina vann MBA-stipendiet värt 465.000 kronor. under 2015 att påbörja SSE MBA Executive Format vid Handelshögskolan i Stockholm. Läs om Roseline och varför hon fick vårt MBA-stipendium.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2017-03-20

Årets MBA-stipendiat är alltid redo

Årets MBA-stipendium värt 465 000 kronor tilldelades Gustaf Haag, en 28 årig analyschef med ett ben i civilsamhället och ett ben i näringslivet. En stor potential och en möjlighet att inspirera unga framtida ledare gjorde Gustaf till MBA-stipendiat 2015. I januari 2016 börjar Gustaf den 18 månader långa MBA-utbildningen på Handelshögskolan i Stockholm.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-01-04

”Utan utbildning hade jag varit buffelherde nu”

Redan som tonåring drömde Himanshu om att få studera på en högre akademisk nivå. Fascinerad av de utländska universitetens blanka informationsblad satt han i föräldrahemmet i Delhi, Indien och smidde planer om att en dag få läsa en MBA-utbildning.Det fanns bara ett problem.Hans familj tillhör Dalit, en samhällsgrupp där en högre akademisk utbildning är näst intill otänkbar.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-06-24

Executive MBA-stipendiet 2007

Tidigare jobb på Fryshuset i Stockholm, eget bevakningsbolag och stödverksamhet för ungdomar och nu student på Handelshögskolans MBA-program. 2007 års stipendiat erkänner att det kan bli lite stressigt ibland. Nino berättar om sina första veckor på MBA-utbildningen

MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2017-09-13

Hon är årets skånska stjärna

Azadeh Pourjanaki är årets ”Nästa skånska stjärna”. Det förutspår EFL Executive Education och HD-Sydsvenskan som är gemensamma initiativtagare till stipendiet. – Executive MBA-programmet kommer att ge mig en skjuts inom strategi och affärsutveckling och såväl kompetens- som nätverksmässigt ge mig en plattform för att ta nästa steg i min karriär. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-06-20

Gustav berättar om tiden som MBA-stipendiat

Gustav Kristiansson fick MBA-stipendiet 2012. Nu har han avslutat sin utbildning och idag arbetar han som chefsstrateg på Nira Dynamics. Läs om hans tid på MBA-utbildningen.

MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-03-28

MBA-ansökan och antagningskrav

MBA-utbildningen skiljer sig från en magisterexamen då den inte förutsätter en utbildning i ekonomi. Därmed kan du göra en MBA-ansökan oavsett huvudämne i din grundexamen.

MBA
Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!