Visa utbildning.se som: Mobil

Intervju med vinnare av MBA-stipendium 2011

MBA stipendiatStipendiat med framtidstro!

Internationella kontakter och mycket intensiva studier har Di:s MBA-stipendiat Anna Bäck fått under första året på Handelshögskolan. Nu inleds jakten på nästa års stipendiat. Anna Bäck kan nu summera sitt första år på Handelshögskolan. Hon anser att studierna gett henne fler medel för att gå vidare med karriären. ”Stipendiet ger en ökad kunskap om och förståelse för hur organisationer fungerar”, säger hon.

Anna Bäck arbetar på innovations- och designföretaget Veryday. Det senaste året har hon kombinerad det med MBA-studier på Handelshögskolan, tack vare ett Distipendium. ”Det har varit ungefär som jag trodde: väldigt mycket. Men det var tydligt från Handels sida att det skulle vara intensivt”, säger hon, som har ett år kvar på utbildningen. När Anna Bäck fick veta att hon tilldelats stipendiet var hennes stora förhoppning att träffa nya människor och bygga nätverk. ”Jag tycker att jag byggt upp ett nätverk inom många olika sektorer. Det finns exempelvis ett antal läkare som arbetar mycket med innovationer inom vården, att få prata med dem tycker jag har varit jätteintressant”, säger Anna Bäck, som uppskattar utbildningens internationella prägel. ”Jag har fått ut mycket av att personer från Sydamerika, England och USA går kursen. Det är något man borde satsa ännu mer på från Handels sida."

Ser fram emot kurser

Var femte vecka har hon skickats tillbaka till skolbänken för att studera på heltid. Än så länge har proven gått bra och hon ser fram emot de kommande kurserna strategi och innovation. ”Hittills har vi lagt väldigtmycket vikt vid finansiella kunskaper, med ett stort perspektiv på vilket ansvar man har i alla led från försäljning och inköp till produktion”, säger Anna Bäck. 

Ett hjälpmedel

Hon anser att studierna har gett henne fler medel för att gå vidare med karriären, och att utbildningen kan vara ett hjälpmedel för kvinnor. ”Stipendiet ger en ökad kunskap om och förståelse för hur organisationer fungerar. Och kunskap är makt”, säger hon. Den 28 juni är sista dagen att ansöka om att bli Di:s MBA-stipendiat.

Hur tycker du att den sökande ska vara?

”Dels ska man vara sugen på ett konstant lärande och vilja ha en palett av nya kunskaper, dels ska man vilja lägga ned en hel del extra energi”, säger Anna Bäck.

Källa: Dagens industri, Mikael Ivanoc

Anna Bäck ny VD för Kivra

Den 25:e mars 2019 blev Anna Bäck ny VD på Kivra. 

- Det är med stor glädje vi hälsar Anna välkommen till Kivra. I den mansdominerade tech-branschen känns det också extra roligt att vi har rekryterat en kvinnlig VD, säger Cecilia Marlow, Styrelseordförande Kivra.

Vi på utbildning.se passar på att gratulera den tidigare MBA-stipendiaten till hennes nya tjänst och önskar henne lycka till. 

Källa: Pressmeddelande från Kivra

Är du intresserad av att söka en MBA-utbildning? Du hittar en lista på olika MBA-utbildningar här 

Om du skulle vilja få hjälp med finansiering finns mer information om vårt stipendium här

Senast uppdaterad: 19 mar 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2018-09-20

Vad är MBA?

MBA = Master of Business Administration. Det är en företagsekonomisk utbildning som är till för dig som redan är yrkesverksam och som vill utvecklas i din yrkesroll genom att gå en kvalificerad vidareutbildning. Under en MBA-utbildning får du verktyg som hjälper dig att stärka ditt ledarskap. 

Taggar: MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-11-13

MBA-stipendiaten Maria Smith om 'ödesfrågan hållbarhet'

Maria vill få lärdom i hur man sätter finansiella siffror på det hela, för att se hur lönsamt det faktiskt är med hållbarhet. Detta så hon kan bevisa det hon tror på, med rätt verktyg.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2017-09-13

Hon är årets skånska stjärna

Azadeh Pourjanaki är årets ”Nästa skånska stjärna”. Det förutspår EFL Executive Education och HD-Sydsvenskan som är gemensamma initiativtagare till stipendiet. – Executive MBA-programmet kommer att ge mig en skjuts inom strategi och affärsutveckling och såväl kompetens- som nätverksmässigt ge mig en plattform för att ta nästa steg i min karriär. 

Taggar: MBA , Stipendium
Läs mer
Senast uppdaterad: 2014-04-28

Executive MBA-stipendiet 2010

Ulrica Lindsköld var tidigare kapten i utlandsstyrkan i Afghanistan. Nu arbetar Ulrica som Marknadskommunikations- och verksamhetsutvecklingsansvarig och vill göra Falun och Sverige till föregångare inom CleanTech. Läs mer om Ulrica och stipendiet

Taggar: MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-06-17

Gustav berättar om tiden som MBA-stipendiat

Gustav Kristiansson fick MBA-stipendiet 2012. Nu har han avslutat sin utbildning och idag arbetar han som chefsstrateg på Nira Dynamics. Läs om hans tid på MBA-utbildningen.

Taggar: MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2014-05-09

Intervju med tidigare MBA-stipendiat Ulrica Momqvist

Ulrica Momqvist har gått MBA-programmet och hon bloggade hos oss på utbildning.se under sin studietid. Dagarna innan studiestart berättade hon på bloggen om sin nervositet inför att påbörja MBA-utbildningen. På den tiden jobbade Ulrica på ett litet företag och trodde att hennes arbetsroll låg långt under sina klasskamraters. Till hennes lättnad visade det sig att hon oroat sig i onödan.

Taggar: MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-03-31

Så går det för förra årets MBA-stipendiat

Publicerad: 2015-03-24
2014 års MBA-stipendium gick till 36-åriga Roseline Olomina, projektledare på konsultbolaget FS Dynamics. I januari började Roseline sina studier och nu berättar hon om hur utbildningen går och ger dig som vill söka MBA-stipendiet tips inför din ansökan.

Taggar: MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-09-18

MBA-stipendium

Det finns olika MBA-stipendium att söka.

Taggar: MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-02-05

MBA-stipendiet 2019

  Dagens industri, utbildning.se och Handelshögskolan i Stockholm ger dig en unik chans att höja din kompetens och skapa ett ovärderligt nätverk. Nominera dig själv eller en vän till ett MBA-stipendium på Handelshögskolan i Stockholm, värt 465 000 kr.  Oavsett om du har siktet inställt på att tillhöra framtidens ledare eller vill bredda dina redan existerande kunskaper så är en Exec ...

Taggar: MBA , Stipendium
Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-09-20

Roseline Olomina vann MBA-stipendiet värt 465.000 kronor

Publicerad: 2014-10-09
Roseline Olomina vann MBA-stipendiet värt 465.000 kronor. under 2015 att påbörja SSE MBA Executive Format vid Handelshögskolan i Stockholm. Läs om Roseline och varför hon fick vårt MBA-stipendium.

Taggar: Karriär , MBA
Läs mer
Om utbildning.se

utbildning.se är portalen där du hittar kompetensutveckling för att utvecklas inom alla branscher. Tusentals kurser över hela Sverige. Alla våra tjänster är kostnadsfria att använda.

Så fungerar utbildning.se

Hitta en utbildning du är intresserad av


Gör intresseanmälningar


Du blir kontaktad och får mer information av arrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!