Visa utbildning.se som: Mobil

Intervju med vinnare av MBA-stipendium 2011

MBA stipendiatStipendiat med framtidstro!

Internationella kontakter och mycket intensiva studier har Di:s MBA-stipendiat Anna Bäck fått under första året på Handelshögskolan. Nu inleds jakten på nästa års stipendiat. Anna Bäck kan nu summera sitt första år på Handelshögskolan. Hon anser att studierna gett henne fler medel för att gå vidare med karriären. ”Stipendiet ger en ökad kunskap om och förståelse för hur organisationer fungerar”, säger hon.

Anna Bäck arbetar på innovations- och designföretaget Veryday. Det senaste året har hon kombinerad det med MBA-studier på Handelshögskolan, tack vare ett Distipendium. ”Det har varit ungefär som jag trodde: väldigt mycket. Men det var tydligt från Handels sida att det skulle vara intensivt”, säger hon, som har ett år kvar på utbildningen. När Anna Bäck fick veta att hon tilldelats stipendiet var hennes stora förhoppning att träffa nya människor och bygga nätverk. ”Jag tycker att jag byggt upp ett nätverk inom många olika sektorer. Det finns exempelvis ett antal läkare som arbetar mycket med innovationer inom vården, att få prata med dem tycker jag har varit jätteintressant”, säger Anna Bäck, som uppskattar utbildningens internationella prägel. ”Jag har fått ut mycket av att personer från Sydamerika, England och USA går kursen. Det är något man borde satsa ännu mer på från Handels sida."

Ser fram emot kurser

Var femte vecka har hon skickats tillbaka till skolbänken för att studera på heltid. Än så länge har proven gått bra och hon ser fram emot de kommande kurserna strategi och innovation. ”Hittills har vi lagt väldigtmycket vikt vid finansiella kunskaper, med ett stort perspektiv på vilket ansvar man har i alla led från försäljning och inköp till produktion”, säger Anna Bäck. 

Ett hjälpmedel

Hon anser att studierna har gett henne fler medel för att gå vidare med karriären, och att utbildningen kan vara ett hjälpmedel för kvinnor. ”Stipendiet ger en ökad kunskap om och förståelse för hur organisationer fungerar. Och kunskap är makt”, säger hon. Den 28 juni är sista dagen att ansöka om att bli Di:s MBA-stipendiat.

Hur tycker du att den sökande ska vara?

”Dels ska man vara sugen på ett konstant lärande och vilja ha en palett av nya kunskaper, dels ska man vilja lägga ned en hel del extra energi”, säger Anna Bäck.

Källa: Dagens industri, Mikael Ivanoc

Anna Bäck ny VD för Kivra

Den 25:e mars 2019 blev Anna Bäck ny VD på Kivra. 

- Det är med stor glädje vi hälsar Anna välkommen till Kivra. I den mansdominerade tech-branschen känns det också extra roligt att vi har rekryterat en kvinnlig VD, säger Cecilia Marlow, Styrelseordförande Kivra.

Vi på utbildning.se passar på att gratulera den tidigare MBA-stipendiaten till hennes nya tjänst och önskar henne lycka till. 

Källa: Pressmeddelande från Kivra

Läs vår uppföljningsintervju med Anna om vad hon haft för sig sedan studenten och nyttan hon kände av MBA-studierna.

Är du intresserad av att söka en MBA-utbildning? Du hittar en lista på olika MBA-utbildningar här. 

Om du skulle vilja få hjälp med finansiering finns mer information om vårt stipendium här.

Senast uppdaterad: 20 jun 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-09-19

MBA – din guide

Här hittar du samlad information om MBA, Master of Business administration. Utbildningen är en ledarskapsutbildning för dig som yrkesverksam och som vill utveckla din yrkesroll mot en ledande position. En MBA-utbildning ger dig en unik möjlighet att bygga upp dina ledarkunskaper och låta dig inspireras till att ta din ledarroll ett steg längre.

MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2017-03-20

Årets MBA-stipendiat är alltid redo

Årets MBA-stipendium värt 465 000 kronor tilldelades Gustaf Haag, en 28 årig analyschef med ett ben i civilsamhället och ett ben i näringslivet. En stor potential och en möjlighet att inspirera unga framtida ledare gjorde Gustaf till MBA-stipendiat 2015. I januari 2016 börjar Gustaf den 18 månader långa MBA-utbildningen på Handelshögskolan i Stockholm.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-06-24

Executive MBA-stipendiet 2007

Tidigare jobb på Fryshuset i Stockholm, eget bevakningsbolag och stödverksamhet för ungdomar och nu student på Handelshögskolans MBA-program. 2007 års stipendiat erkänner att det kan bli lite stressigt ibland. Nino berättar om sina första veckor på MBA-utbildningen

MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-07-16

MBA–Scholarship 2020

This scholarship is based on cooperation between Dagens Industri, utbildning.se and Stockholm School of Economics and covers the full tuition fee of SEK 495.000 + VAT for SSE MBA Executive Format.

MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-06-20

Så går det för förra årets MBA-stipendiat

Publicerad: 2015-03-24
2014 års MBA-stipendium gick till 36-åriga Roseline Olomina, projektledare på konsultbolaget FS Dynamics. I januari började Roseline sina studier och nu berättar hon om hur utbildningen går och ger dig som vill söka MBA-stipendiet tips inför din ansökan.

MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-06-24

Intervju med tidigare MBA-stipendiat Anna Bäck

Anna Bäck arbetar med affärsutveckling och har ett liv i Asien. Anna har ett stort driv och stark framåtanda och det vill hon använda till att skapa en meningsfull utveckling av vår omgivning och värld. Idag är hon ansvarig för Verydays Asienkontor i Shanghai. Det här är Annas utveckling efter att hon studerade MBA-programmet.

MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-11-13

MBA-stipendiaten Maria Smith om 'ödesfrågan hållbarhet'

Maria vill få lärdom i hur man sätter finansiella siffror på det hela, för att se hur lönsamt det faktiskt är med hållbarhet. Detta så hon kan bevisa det hon tror på, med rätt verktyg.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-06-02

Vad är MBA?

MBA = Master of Business Administration. Det är en företagsekonomisk utbildning som är till för dig som redan är yrkesverksam och som vill utvecklas i din yrkesroll genom att gå en kvalificerad vidareutbildning. Under en MBA-utbildning får du verktyg som hjälper dig att stärka ditt ledarskap. 

MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-03-28

MBA-skolor och ranking

Funderar du på att gå en MBA-utbildning finns det stora möjligheter att hitta ett program som passar dina önskemål, krav och förutsättningar. I Sverige och övriga norden finns det ett 20-tal universitet och utbildningsarrangörer som erbjuder olika MBA-program.

MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-10-10

MBA-stipendiaten Lovisa Case vill knyta ihop forskning och affär

Bland 1050 sökande blev Lovisa Case vinnaren av årets MBA-stipendium och i januari börjar hon sin resa som MBA student. Stipendiet ges ut tillsammans med utbildning.se, Handelshögskolan och Dagens industri med ett värde av 495 000 kr.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!