07 jan 2020

Vill du bli terapeut?

Sponsrad artikel

Vill du bli en terapeut som kan skräddarsy effektiva och kreativa sätt att vända svårigheter till möjligheter?

SIEP använder moderna lösningar för utbildning och genomför bl.a vissa utbildningar online inom modern evidensbaserad psykologi, KBT och ACT.

- Det är ett sätt att göra kompetenshöjning mer tillgängligt, förklarar Joanne Dahl, psykolog psykoterapeut och professor emerita på SIEP. Under sina 50 yrkesverksamma år har hon arbetat kliniskt och mött många människor som genomgått svåra perioder i livet samtidigt som hon arbetat med utbildning, handledning och med forskning på Uppsala Universitet. SIEP erbjuder exempelvis grundutbildning i psykoterapi, kortare kompetenshöjande utbildningar, skräddarsydda uppdragsutbildningar, handledning samt utbildning i ACT som är ackrediterad av psykologförbundet. Utbildningarna riktar sig till dig som redan idag arbetar med människor i behandling eller terapi men även till dig som söker nya vägar i ditt yrkesliv.

- Psykologi är ett område där vi behöver vara ödmjuka inför att kunskapen uppdateras och förnyas kontinuerligt av all forskning som görs på olika håll i världen. Vi följer utvecklingen och lägger stort värde i att göra våra studenter väl förberedda för framtida utmaningar. Det innebär bl.a att följa utvecklingen mot ett processbaserat arbetssätt inom terapi. Ett exempel på en processbaserad terapi är Acceptance and Commitment Therapy, ACT.

- Olika skeenden i livet kan vara tuffa, men modern psykoterapi som ACT hjälper människor att se värderingar och möjligheter till att växa i varje kris. Det finns alltid någonting viktigt i smärtsamma händelser och det finns alltid smärta i viktiga händelser. Om man försöker undvika det onda, undviker man också det goda. Ett vitalt liv är fullt av både och.

- I våra utbildningar får du lära dig att arbeta utifrån beteendeanalys och ringa in det centrala i ett problem. Du får lära dig att använda psykologisk flexibilitet för att hjälpa alla sorters människor att kunna se svårigheter som en möjlighet till att växa och blomstra.

Läs mer om SIEP

Senast uppdaterad: 07 jan 2020

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2022-06-10

Projektledning, programmering eller ledarskap - vad vill du utvecklas inom?

Hos oss hittar du över 7 000 utbildningar inom många olika områden och branscher. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt kompetensutveckling och har därför tagit fram olika artiklar, guider och quiz som kan hjälpa dig på vägen dit. Till våra quizer! Upskill & Reskill är ett digitalt event för dig som vill bli inspirerad till ett livslångt lärande, både i arbetslivet och på fritiden.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-07-01

Vad är BAS-P / BAS-U och vilken utbildning behöver du?

BAS-P / BAS-U står för ”byggarbetsmiljösamordnare” och är två olika arbetsmiljöuppdrag som någon måste ansvara för på en byggarbetsplats. P står för planeringsfasen och U för utförandefasen. Båda är ett krav enligt svensk lag vid planering och upprättning av byggprojekt.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-02-13

Topp 20: hetaste kompetenserna inom HR 2020

utbildning.se har gjort en ny granskning av de mest eftersökta kompetenserna för personal inom HR – vad tror du toppar listan det här året?  Se vilka kompetenser som är hetast för yrken inom HR 2020!

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!