Visa utbildning.se som: Mobil

Vill du bli terapeut?

Sponsrad artikel

Vill du bli en terapeut som kan skräddarsy effektiva och kreativa sätt att vända svårigheter till möjligheter?

SIEP använder moderna lösningar för utbildning och genomför bl.a vissa utbildningar online inom modern evidensbaserad psykologi, KBT och ACT.

- Det är ett sätt att göra kompetenshöjning mer tillgängligt, förklarar Joanne Dahl, psykolog psykoterapeut och professor emerita på SIEP. Under sina 50 yrkesverksamma år har hon arbetat kliniskt och mött många människor som genomgått svåra perioder i livet samtidigt som hon arbetat med utbildning, handledning och med forskning på Uppsala Universitet. SIEP erbjuder exempelvis grundutbildning i psykoterapi, kortare kompetenshöjande utbildningar, skräddarsydda uppdragsutbildningar, handledning samt utbildning i ACT som är ackrediterad av psykologförbundet. Utbildningarna riktar sig till dig som redan idag arbetar med människor i behandling eller terapi men även till dig som söker nya vägar i ditt yrkesliv.

- Psykologi är ett område där vi behöver vara ödmjuka inför att kunskapen uppdateras och förnyas kontinuerligt av all forskning som görs på olika håll i världen. Vi följer utvecklingen och lägger stort värde i att göra våra studenter väl förberedda för framtida utmaningar. Det innebär bl.a att följa utvecklingen mot ett processbaserat arbetssätt inom terapi. Ett exempel på en processbaserad terapi är Acceptance and Commitment Therapy, ACT.

- Olika skeenden i livet kan vara tuffa, men modern psykoterapi som ACT hjälper människor att se värderingar och möjligheter till att växa i varje kris. Det finns alltid någonting viktigt i smärtsamma händelser och det finns alltid smärta i viktiga händelser. Om man försöker undvika det onda, undviker man också det goda. Ett vitalt liv är fullt av både och.

- I våra utbildningar får du lära dig att arbeta utifrån beteendeanalys och ringa in det centrala i ett problem. Du får lära dig att använda psykologisk flexibilitet för att hjälpa alla sorters människor att kunna se svårigheter som en möjlighet till att växa och blomstra.

Läs mer om SIEP

Senast uppdaterad: 07 jan 2020

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2017-02-24

5 anledningar till varför du behöver kompetensutveckling

Funderar du på att gå en vidareutbildning men har svårt att motivera dig själv – eller din chef? Vårt hjärta klappar varmt för kompetensutveckling och här är våra 5 starkaste argument till varför vi tycker att just du borde vidareutbilda dig.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-01-04

Topp 20: Hetaste kompetenserna för marknadsförare 2017

utbildning.se har granskat drygt 400 platsannonser inom marknadsföring och PR.Resultatet är dem hetaste kompetenserna som arbetsgivarna eftertraktar just nu.I år toppas listen av: driftighet, social kompetens och kunnighet i sociala medier.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-05-24

Kompetensförsörjning – vad är det, varför behövs det?

Medarbetare behöver ofta kompetensförsörjning för att kunna effektivisera problemlösning, hitta nya sätt att förenkla och förbättra gamla tillvägagångssätt och för att kunna se nya affärsmöjligheter.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!