Visa utbildning.se som: Mobil

8 tips för ditt nästa steg i karriären

8 tips för ditt nästa steg i karriärenLängtar du efter mer utveckling i din yrkesroll? Kanske är du redo att testa något helt nytt? utbildning.se presenterar 8 tips som hjälper dig att ta nästa steg i karriären:

1. Vad brinner du för?

Fundera på vad (inom eller utanför din genre) du tycker är verkligt spännande och skulle vilja bli bättre på. För att bli riktigt duktig inom ett område krävs det oftast att du själv tycker att ämnet är genuint intressant.

2. Gör upp en plan

Sätt upp ett mål med din kompetensutveckling. Vad exakt vill du lära dig och uppnå med de nya kunskaperna? När ska det hända och vad kommer att krävas för att ta dig dit? Skriv ner det!

3. Längd på utbildning?

Hur lång bör utbildningen vara? En kortare kurs är mer tidsbesparande och kan vara lättare för en arbetsgivare att godkänna, medan en längre utbildning kan ge mer tyngd åt CV:t och ger dig ofta möjlighet att bygga en djupare kompetens över tid.

4. Scanna av marknaden!

Se över vilka utbildningsalternativ som finns på marknaden innan du bestämmer dig. Sök bland utbudet på utbildning.se.

5. Samla information

Skaffa bra underlag med information om flera olika utbildningar. Läs recensioner för att lättare bilda dig en uppfattning. Vad säger tidigare kursdeltagare om de utbildningar du överväger?

6. Varför utbildning? Motivera!

När du bestämt vilken utbildning du behöver, motivera för dig själv varför du bör gå den. Hur kan en investering i din kompetens hjälpa skolan? Förbered ett par viktiga punkter och presentera dem för din arbetsgivare vid lämpligt tillfälle.

7. Föreslå utbildning som löneökning

Säger din arbetsgivare att det inte finns ekonomiskt utrymme för utbildning just nu? Föreslå utbildning som en löneförmån istället för löneökning (tänk på att utbildning är en långsiktig investering i dig själv).

8. Bidra med din tid

Föreslå för din arbetsgivare att du kan bidra med din tid om företaget kan betala hela- eller delar av kursavgiften. Är även tid en bristvara? Föreslå att du kan gå utbildningen på din fritid. Återigen, en utbildning är alltid en investering i dig själv. Lycka till!Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 23 jun 2016

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-12-12

Så får du ditt drömjobb – 3 tips

Det finns inga genvägar till drömjobbet. Oftast krävs tålamod, förberedelse, någon typ av vidareutbildning och inte minst - lite jävlar anamma. Ändå missar många de mest uppenbara stegen som krävs för att drömjobbet ska bli deras. Här får du tips hur du kan tänka och göra för att nå dit du vill.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-11-16

De 11 mest irriterande kontorspersonligheterna

Blir du ibland tokig på dina kollegor? Då är du inte ensam! Det är helt enkelt bara att inse, du kommer aldrig att komma perfekt överens med samtliga personlighetstyper som ryms på ett kontor. Men om du lär dig att identifiera dessa arketyper och hur du bäst bemöter dem, blir de lättare att acceptera. Du kan byta jobb, men dessa 11 kontorspersonligheter kommer du sannolikt aldrig undan.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!