Visa utbildning.se som: Mobil

5 tips för lyckade teambuilding-aktiviteter

5 tips för lyckade teambuilding-aktiviteter

Börjar det bli dags att planera årets teambuilding-aktiviteter? För att teambuilding ska fungera och inte skapa obehag och osämja inom gruppen krävs det planering och att aktiviteten är genomtänkt. Vi har sammanställt ett antal värdefulla tips för att dagen ska bli så lyckad som möjligt.

Se kurser inom teambuilding

5 tips för en lyckad teambuilding-dag

1. Ha teambuilding-aktiviteten utanför arbetsplatsen

Om ni genomför er teambuilding på arbetsplatsen finns det stor risk att deltagarna distraheras av exempelvis email de behöver svara på eller telefonsamtal. Genom att hålla er teambuilding på annan plats kan ni minska denna risk.

2. Rådfråga ett proffs

Var inte rädd för att fråga om råd och tips inför er organisations teamwork, det finns företag som specialiserat sig på just denna typ av aktiviteter. Det kostar kanske lite extra, men en lyckad teambuilding-dag och nöjda medarbetare kan vara väl värt pengarna.

3. Sätt upp tydliga mål för dagen

Du bör planera din organisations teambuilding-övningar väl för att det ska bli så lyckat som möjligt. Deltagarna behöver känna till varför ni genomför aktiviteterna och vad det ska resultera i. Om inte du själv har en klar uppfattning om vad målen är kommer risken för att deltagarna inte känner sig engagerade och motiverade vara stor.

4. Blanda nytta med nöje

Teambuilding behöver inte innebära att ni sitter i ett mötesrum och diskuterar årets resultat. Ta chansen att blanda nytta med nöje och prova på exempelvis en spännande aktivitet. Varför inte testa på segling, ta en danskurs eller en stadsvandring med uppdrag?

5. Be om feedback

För att nästa tillfälle ska bli så lyckat som möjligt är det viktigt att vara lyhörd och inte rädd för kritik. Be dina medarbetare om feedback efter att dagen är slut så du vet vad du ska arbeta mer på inför nästa teambuildande aktiviteter.

Kurstips

Tips på aktiviteter

Besök vår systersite aktivitet.se för att hitta den perfekta teambuilding-aktiviteten!


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 20 sep 2018

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2017-09-28

Recept på glada medarbetare

Klockan närmar sig tre på eftermiddagen och energinivån på arbetsplatsen börjar långsamt sina. Nu är det lätt att ta till det tunga artilleriet i form av läsk, godis och annat smarrigt. Men efter ett snabbt och sockrigt lyckorus följer oftast en ännu större energi-dipp. Vi vill dela med oss av utbildning.se:s bästa och faktiskt ganska nyttiga kl. tre-räddare som garanterat är recept på glada medarbetare!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-07-01

4 personlighetstyper du möter varje dag (och hur du bäst bemöter dem)

Har du personer i din vardag du blir frustrerad över? Som du bara inte förstår dig på? Hjälpen stavas DISC-analys. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-02-14

Recept på semmelkladdkaka

All kärlek går via magen, eller hur?  Så varför inte höja stämningen på kontoret genom att överraska dina medarbetare med den här smarriga semmelkladdkakan? Den kommer garanterat bli en succé!

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!