Visa utbildning.se som: Mobil
Tips på teambuilding-aktiviteter

5 tips för lyckade teambuildingaktiviteter

Börjar det bli dags att planera årets teambuildingaktivitet? För att teambuilding ska fungera och inte skapa obehag och osämja inom gruppen krävs det planering och en genomtänkt aktivitet. Vi ger dig 5 värdefulla tips för att dagen ska bli så lyckad som möjligt.

1. Ha aktiviteten utanför arbetsplatsen

Om ni genomför er teambuildingaktivitet på arbetsplatsen finns det stor risk att deltagarna distraheras av mail och telefonsamtal. Genom att hålla er teambuilding på en annan plats kan ni minska risken för distraktion.

2. Rådfråga ett proffs

Var inte rädd för att fråga om råd och tips inför er organisations teamwork, det finns företag som specialiserat sig på just denna typ av aktiviteter. Det kostar kanske lite extra, men en lyckad teambuildingdag och nöjda medarbetare kan vara väl värt pengarna?

3. Sätt upp tydliga mål för dagen

Du bör planera din organisations teambuildingövningar väl för att det ska bli så lyckat som möjligt. Deltagarna behöver känna till varför ni genomför aktiviteterna och vad det ska resultera i. Om inte du själv har en klar uppfattning om vad målen är kommer risken för att deltagarna inte känner sig engagerade och motiverade vara stor.

4. Blanda nytta med nöje

Teambuilding behöver inte innebära att ni sitter i ett mötesrum och diskuterar årets resultat. Ta chansen att blanda nytta med nöje och prova på exempelvis en spännande aktivitet. Varför inte testa på segling, gå en danskurs eller en stadsvandring med uppdrag?

5. Be om feedback

För att nästa tillfälle ska bli så lyckat som möjligt är det viktigt att vara lyhörd och inte rädd för kritik. Be dina medarbetare om feedback efter att dagen är slut så du vet vad du ska arbeta mer på inför nästa teambuilding.

Hitta passande teambuildingaktiviteter

Tips!

Besök vår systersite aktivitet.se för att hitta ännu fler teambuildingaktiviteter.

Senast uppdaterad: 03 dec 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2020-06-16

Friskvård & Teambuilding

För att uppnå välmående hos dina anställda och en personalstyrka som trivs tillsammans är friskvård och teambuilding viktiga faktorer. Om ett företag satsar på friskvård innebär detta inte bara anställda som mår bättre utan även minskade kostnader för sjukskrivningar. Om de anställda mår bra brukar effektiviteten öka, stressnivån sjunka samt koncentrationsförmågan förbättras.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-05-08

Recept för glada medarbetare

All kärlek går via magen, eller hur?  Så varför inte höja stämningen på kontoret genom att överraska dina medarbetare med den här smarriga semmelkladdkakan? Den kommer garanterat bli en succé!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-12-17

4 vanliga härskartekniker - så bemöter du dem

Känner du dig ibland förminskad i samtal med andra människor? Har du kollegor som gärna leker martyrer på jobbet? Då kan det vara fråga om härskartekniker. Sveriges retorikdrottning Elaine Eksvärd ger tips på hur du bäst bemöter fyra vanliga härskartekniker i din vardag.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!