Visa utbildning.se som: Mobil

Internetstatistik – svenskars internetvanor 2016

Svenskarna och internet – en förbannande välsignelse

Idag kan mer än hälften av befolkningen arbeta hemifrån minst en dag i månaden. Något som ger en större frihet och möjlighet att vara med familjen. Men – ständig uppkoppling innebär också större svårigheter att koppla bort helt från jobbet.

Svenskarna tillbringar i snitt 24 timmar i veckan på internet, vilket är nästan en femtedel av den vakna tiden. Varannan svensk kollar dessutom jobbmailen under semestern. Detta framkommer i rapporten Svenskarna och internet 2016, som kom ut i november.

Trots att svenskarna är alltmer fastnaglade vid sina skärmar finns det dock ett fåtal människor som fortfarande håller ut. 7 procent av befolkningen vågar vägra internet. Men det är en sjunkande skara som ställer sig utanför och andelen internet-analfabeter lär sjunka i framtiden. Redan idag använder 1 av 3 tvååringar internet dagligen, visar rapporten.

Allt fler utbildar sig på distans

En klar vinst med ett alltmer uppkopplat samhälle är att det ger större möjligheter för människor på mindre orter att vidareutbilda sig på egen hand. Det ständigt växande utbudet av e-learning och onlineutbildningar gör det möjligt för miljontals fler att hitta kompetensutveckling, såväl på landsbygden som i städerna.

Vill du gå en utbildning på distans? Se alla utbildningar här!

 

Svenskarna och internet

Om du är en av dem 7 % kanske du skulle vilja gå en grundkurs inom IT och data? Behöver du hjälp att koppla av och hantera jobbstressen – varför inte gå en stresshanteringskurs?

Vill du ha bilden i originalstorlek, eller önskar ta del av mer statistik kring utbildning och kompetensutveckling? Hör av dig till oss på info@utbildning.se! 


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 07 dec 2016

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-01-04

Topp 20: Hetaste kompetenserna för marknadsförare 2017

utbildning.se har granskat drygt 400 platsannonser inom marknadsföring och PR.Resultatet är dem hetaste kompetenserna som arbetsgivarna eftertraktar just nu.I år toppas listen av: driftighet, social kompetens och kunnighet i sociala medier.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-08-30

De hetaste IT-kunskaperna 2018

I samband med vår årliga kartläggning av de hetaste kompetenserna för systemutvecklare passar vi även på att plocka fram de hetaste programvarukunskaperna för 2018! Vi granskade drygt 3 500 annonser inom IT och systemutveckling. Resultatet är de mest efterfrågade programvarukunskaperna 2018.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-06-22

Studie visar att surfplattor i förskolan påverkar barnen positivt

iPads och andra typer av surfplattor kan ha en positiv effekt på barns inlärning och sociala samspel visar en ny studie som genomförts i förskolor i Vaxholms och Upplands Bros kommun. Speciellt elever med särskilda behov visade sig ha hjälp av surfplattorna. 

Läs mer
Om utbildning.se

utbildning.se är portalen där du hittar kompetensutveckling för att utvecklas inom alla branscher. Tusentals kurser över hela Sverige. Alla våra tjänster är kostnadsfria att använda.

Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!