Visa utbildning.se som: Mobil

Så går det för förra årets MBA-stipendiat

roseline olomina2014 års MBA-stipendium gick till 36-åriga Roseline Olomina, maskiningenjör från Chalmers tekniska högskola. Idag arbetar Roseline som projektledare på konsultbolaget FS Dynamics och studerar samtidigt.  MBA-utbildningen på Handelshögskolan i Stockholm började i januari och pågår på deltid under 18 månader.

Under MBA-utbildningen får deltagarna de verktyg och kunskaper som behövs för att bli en bättre ledare. I Roselines klass går 47 elever, medelåldern är 39 år och 65 % är svenskar. För att lära av varandra har Roseline tillsammans med några studiekamrater gått ihop och skapat en studiegrupp för att lära av varandra, även mellan de lärarledda programveckorna.

Framförhållning och planering är viktigt

Utbildningen som Roseline läser bedrivs på engelska och består av 10 lärarledda programveckor förlagda under 1,5 år. Mellan programveckorna behöver deltagarna bedriva egenstudier.

– Jag arbetar som vanligt under mina studier men är borta från jobbet de veckor då vi har programveckor. Det är utmanande, men genom framförhållning och planering är det möjligt att få det att gå ihop på ett bra sätt. Lärarnas förmåga att koppla ihop erfarenheter med teorier och utveckla resonemang gör att utbildningen blir pragmatisk och inspirerande, säger Roseline.

– MBA-utbildningen har motsvarat mina förväntningar. Jag såg fram emot att utveckla mitt ledarskap och få en bra grund för att bygga och utveckla en organisation. Hittills har jag läst internationell ekonomi och affärsjuridik och nu börjat med coachande ledarskap. Mycket fokus under studierna är hållbarhet, menar Roseline Olomina.

Lyft det som gör dig unik i ansökningen

Syftet med MBA-stipendiet är att stärka svenskt näringsliv. Stipendiet delas ut till en person som kan verka till fördel för sin organisation genom att stärka bland annat sina ledarskapsförmågor. Roseline Olomina menar att det är viktigt att i sin ansökan lyfta de unika egenskaperna.

– När du skriver din ansökan för MBA-stipendiet bör du lyfta fram det som gör dig unik och visa att du har drivkraft att vilja förändra. Du bör också vara öppen för nya synsätt och ha en vilja att lyfta både dig själv och andra, säger Roseline.

Motiveringen till att Roseline fick stipendiet:

”Roseline har visat ambition och drivkraft utöver det vanliga, både inom idrott, företagande och retorikens värld. Hon har på ett framgångsrikt sätt drivit innovation i sitt yrkesutövande. Med sin erfarenhet, spännande bakgrund och förmåga att entusiasmera och engagera är vi övertygade om att hon kommer att bidra mycket i programmet och få en framgångsrik karriär. Hon är en mycket värdig mottagare av 2015 års MBA-stipendium.”

Om MBA-utbildningen

MBA står för Master of Business Administration och är en företagsekonomisk utbildning som vänder sig till dig som redan är yrkesverksam och som vill utvecklas i din yrkesroll genom att gå en kvalificerad vidareutbildning.

Vill du ansöka om ett MBA-stipendium?

Varje år utlyser vi på utbildning.se tillsammans med Handelshögskolan i Stockholm och Dagens industri ett stipendium för studier vid Handelshögskolans Executive MBA-program i Stockholm. Stipendiet täcker hela studieavgiften för det 18 månader långa MBA-programmet.

Läs mer om MBA-stipendiet och hur du ansöker här.

 

Tips på kurser


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 20 jun 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-01-04

”Utan utbildning hade jag varit buffelherde nu”

Redan som tonåring drömde Himanshu om att få studera på en högre akademisk nivå. Fascinerad av de utländska universitetens blanka informationsblad satt han i föräldrahemmet i Delhi, Indien och smidde planer om att en dag få läsa en MBA-utbildning.Det fanns bara ett problem.Hans familj tillhör Dalit, en samhällsgrupp där en högre akademisk utbildning är näst intill otänkbar.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-09-19

Allt om MBA

Här hittar du samlad information om MBA, Master of Business administration. Utbildningen är en ledarskapsutbildning för dig som yrkesverksam och som vill utveckla din yrkesroll mot en ledande position. En MBA-utbildning ger dig en unik möjlighet att bygga upp dina ledarkunskaper och låta dig inspireras till att ta din ledarroll ett steg längre.

MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-06-20

Gustav berättar om tiden som MBA-stipendiat

Gustav Kristiansson fick MBA-stipendiet 2012. Nu har han avslutat sin utbildning och idag arbetar han som chefsstrateg på Nira Dynamics. Läs om hans tid på MBA-utbildningen.

MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2017-09-13

Hon är årets skånska stjärna

Azadeh Pourjanaki är årets ”Nästa skånska stjärna”. Det förutspår EFL Executive Education och HD-Sydsvenskan som är gemensamma initiativtagare till stipendiet. – Executive MBA-programmet kommer att ge mig en skjuts inom strategi och affärsutveckling och såväl kompetens- som nätverksmässigt ge mig en plattform för att ta nästa steg i min karriär. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-06-20

Roseline Olomina vann MBA-stipendiet

Publicerad: 2014-10-09
Roseline Olomina vann MBA-stipendiet värt 465.000 kronor. under 2015 att påbörja SSE MBA Executive Format vid Handelshögskolan i Stockholm. Läs om Roseline och varför hon fick vårt MBA-stipendium.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!