Visa utbildning.se som: Mobil

Nätverkande – viktigt utbyte för chefer

Leadershipdagarna 2014

Leadershipdagarna – ett tillfälle för chefer att nätverka

Förmågan att nätverka och knyta kontakter för att öka sina möjligheter att utvecklas och främja affärer är en viktig del i dagens samhälle. Många nätverkar idag via sociala medier, som LinkedIn, men det finns även en stor efterfrågan av fysiska möten där chefer och ledare kan mötas och diskutera de svårigheter de kan möta i sin arbetsroll. Att det är populärt såg vi senaste på Leadershipdagarna där hundratals chefer träffades, för nätverkade och kompetensutveckling.

Enligt Jusek är ett gediget nätverk en fördel i karriären, detta inte minst för nya chefer som kan dra stor nytta av diskussion med mer rutinerade ledare i början av sitt arbete. Leadershipdagarna är ett årligt evenemang i Stockholm, Göteborg och Malmö. I Malmö hade eventet besöksrekord i år, och 310 chefer från olika organisationer deltog vid föreläsningarna och efterföljande mingel i Stockholm. Detta visar tydligt att chefer ser fördelar med att avsätta arbetstid för att utvecklas i sin yrkesroll.

Närvarande chefer

Leadershipdagarna bestod av mingel, nätverkande och föreläsningar inom högaktuella ämnen riktade mot ledare. 

Flera av årets föreläsare diskuterade, utifrån olika perspektiv, hur en bra chef bör vara. En av de uppskattade föreläsarna under Leadershipdagarna var Magnus Stalby, legitimerad psykolog från Partners organisation. Magnus Stalby poängterade hur viktigt det är att vara närvarande i sitt ledarskap och efter föreläsningen påtalade flera av deltagarna skillnader i ledarstilar som de själva upplevt.

Chefers förmåga att ge feedback är viktig

Deltagaren Thomas Krantz, affärsutvecklare på TP Consulting, menar att det är viktigt att vara tydlig och inte för bekväm som ledare:

− Som chef krävs det att man tänker till, ger feedback och inte är rädd för obehagliga situationer, exempelvis lönesättning och nedskärningar. Tidigare var diskussion och dialog inte lika vanligt, chefer pekade med hela handen och ofta kunde det uppstå otydligheter, säger Thomas Krantz.

− Det är viktigt att feedback ges på rätt sätt. Chefen måste tänka på de mål organisationen har men ha ett objektivt förhållningssätt gentemot sina medarbetare och inte favorisera anställda, fortsätter Thomas Krantz från TP Consulting.

Årets talare tog till vara på den kunskap som de deltagande cheferna har och många valde att involvera och uppmuntra till diskussion under föreläsningarna. Efter att respektive Leadershipdag var till ända stannade de flesta deltagare för att mingla, nätverka och diskutera de frågeställningar som lyfts under föreläsningarna.

sagt om leadership

Ur twitterflödet från Leadership i Göteborg, läs gärna mer vad som hände på #Leadershipdag. 

Tips på kurser

Här kan du få hjälp att hitta rätt utbildning...

Fakta om Leadershipdagarna

Leadershipdagarna har hållits sex år i rad och arrangeras av utbildning.se och de tre fackförbunden Jusek, Civilekonomerna och Sveriges Ingengjörer. Fackförbunden bjuder årligen in sina chefsmedlemmar till eventet. Jusek företräder 80 000 akademiker och företräder ekonomer, jurister, personalvetare, systemvetare och samhällsvetare. Sveriges Ingenjörer är landets största nätverk för högskoleutbildade ingenjörer med närmare 140 000 medlemmar. Civilekonomerna är ett fackförbund för civilekonomer som har cirka 40 000 medlemmar.

Publicerat: 2014-11-24


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 31 mar 2016

Du kanske också är intresserad av:

Leadershipdagarna 2011

Senast uppdaterad: 2016-04-11

Se filmen från Leadershipdagarna 2011 med korta utdrag från föreläsarna.

Taggar: Leadership
Läs mer

Mingelbilder från Leadershipdagarna 2013

Senast uppdaterad: 2016-04-11

Här kan du se bilder från Leadershipdagarna 2013.

Taggar: Leadership
Läs mer

Om Leadership - drivs av utbildning.se och 3 fackförbund

Senast uppdaterad: 2015-02-23

Leadership är ett samarbete mellan utbildning.se och de tre fackförbunden Sveriges Ingenjörer, Jusek och Civilekonomerna. Eventen är exklusivt för förbundens chefsmedlemmar och hålls årligen i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Taggar: Leadership
Läs mer

Leadership – föreläsningar & inspiration

Senast uppdaterad: 2017-06-16

Leadership är ett chefs- och ledarskapsevent som hålls årligen i Stockholm, Göteborg och Malmö. Det arrangeras av utbildning.se i samarbete med de tre fackförbunden Jusek, Sveriges Ingenjörer och Civilekonomerna.

Taggar: Leadership
Läs mer

Leadershipdagarna 2010

Senast uppdaterad: 2016-04-11

Vad hände på Leadership 2010? Se filmen där bland annat Mindset, Bergs School of Communication och 3 steg är några av talarna.

Taggar: Leadership
Läs mer