Visa utbildning.se som: Mobil

Satsa på kompetensutveckling i sommar – 3 solklara skäl

Satsa på kompetensutveckling i sommar

Sommarmånaderna är ofta lugnare än årets övriga månader. Många kollegor och kunder tar semester, tempot saktar ner och atmosfären blir mer avslappnad. Oavsett om du jobbar eller är ledig i sommar finns det flera goda skäl till att utnyttja lugnet och den extra tiden till att bygga på din kompetens. 

När friden börjat lägga sig och du kommit ikapp med de uppgifter du skjutit upp från årets mer hektiska månader blir det nya problemet att hitta något produktivt att göra med all den extra tid sommaren för med sig. Så varför inte använda tiden till att fokusera på din professionella utveckling?

Sök bland alla kurser här

Tre goda skäl till varför du borde använda sommaren till att utveckla dina kunskaper:

1. Minskad stress gör dig mer benägen att testa nya saker

Soliga dagar och högtrycksvärme kan göra dig mindre produktiv och uppgifter som kräver långa perioder av fullt fokus kan bli svårare att genomföra. Samtidigt gör solen många lite gladare och mer energiska. I kombination med att kontoret, om du befinner dig där, ofta är lite lugnare under sommarmånaderna är det sannolikt att du kan känna dig mindre stressad än vad du gör under resten av året.

Sommaren är en bra tid för att bryta gamla rutiner och öppna dörren för nya arbetsmetoder och strategier. Om du läser en kurs under sommaren har du gott om tid på dig att i lugn och ro testa dina nya kunskaper i praktiken – något som kanske inte alltid är möjligt till vardags då inkorgen svämmar över och kollegor och kunder pockar på din uppmärksamhet.

2. Mer tid för att hitta rätt kurs

Utbildning ska kännas roligt och givande. Därför är det viktigt att när du letar utbildning för sommaren har en uppfattning om vad du vill uppnå. Vad vill du lära dig och i vilket syfte? Vill du utvecklas i din nuvarande roll eller vill du tillgodogöra dig nya kompetenser för att kunna ta nästa steg i karriären? Fundera på vilken utbildningsform som passar dig bäst – öppna kurser, workshops, seminarium eller distanskurser?

För att hitta rätt utbildning behöver du lägga ner tid på att göra efterforskningar och jämföra olika alternativ. Denna tid kanske du vanligtvis inte har, men som kanske finns under sommaren. Använd tiden klokt. Fundera och rådfråga personer i din omgivning och slå dig därefter ner i lugn och ro. Leta reda på en kurs som inte tråkar ut dig, utan som ger dig kunskap och färdigheter som du vill ha och faktiskt har nytta av i ditt yrkesliv.

3. Fint väder gör det svårare att genomföra rutinuppgifter

En studie från Harvard Business School visar att vi tenderar att vara mer produktiva när det är dåligt väder. Detta huvudsakligen eftersom solen har en distraherande effekt som gör att vi arbetar långsammare. Med detta i åtanke föreslår forskarna att rutinmässiga uppgifter ska utföras när det är dåligt väder, medan flexibelt tänkande och kreativt arbete med fördel sparas till dagar med finare väder. Soliga sommardagar är med andra ord perfekta för att lägga de vanemässiga arbetsuppgifterna åt sidan och istället ägna sig åt att vidga sina vyer och insupa färsk kunskap och nya insikter!

Funderar du på en onlinekurs i sommar?

Lästips! Här kan du lära dig mer om hur du får ut det mesta av dina sommarstudier på distans:
Onlinekurs – få ut mer av vardagenBehöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 20 sep 2018

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2018-09-06

Så olika tycker partierna om kompetensutveckling

I dessa valtider passade utbildning.se på att ta tempen på våra sittande riksdagspartier. Med vår undersökning har vi tagit fasta på partiernas konkreta förslag för främjande av kompetensutveckling. Vi har också frågat partierna vilka parter som bär ansvaret för vidareutveckling i Sverige.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-02-15

Topp 20: Hetaste kompetenserna för säljare 2017

utbildning.se har granskat nästan 500 aktuella platsannonser för Key Account Managers och Account Managers i syfte att kartlägga vilka kompetenser som just nu är hetast på arbetsmarknaden.Årets undersökning visar att arbetsgivarna letar efter säljare med ett starkt eget driv. Över hälften av jobbannonserna efterfrågar just denna egenskap hos de sökande.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-01-03

KONE möter framtidens tekniska kompetenskrav med egenstartad utbildning

Många branscher lider idag av kompetensbrist. Teknikbranschen är en av många som söker med ljus och lykta efter rätt kompetens, som ibland verkar vara svår att finna. KONE har tagit saken i egna händer och startat sitt alldeles egna lärlingsprogram. Vad har vården, skolan och delar av teknikbranschen gemensamt? Samtliga är branscher som har svårt att rekrytera personal med rätt kompetens.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-05-29

Topp 15: hetaste kompetenserna för jurister 2019

Sommaren ligger runt hörnet men vi kör på ända in i det sista! Vi på utbildning.se har gått igenom 112 annonser för jurister, domare och advokater där vi strävar efter att ge dig de 15 mest framträdande egenskaperna för jurister 2019.

Läs mer
Om utbildning.se

utbildning.se är portalen där du hittar kompetensutveckling för att utvecklas inom alla branscher. Tusentals kurser över hela Sverige. Alla våra tjänster är kostnadsfria att använda.

Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!