Visa utbildning.se som: Mobil

Individanpassat ledarskap är viktigt

De flesta arbetsplatser består idag av individer med olika kulturella och utbildningsmässiga bakgrunder. Att arbetsplatserna är heterogen kan på många sätt gynna gruppen genom exempelvis större utrymme för kunskapsutbyte. Det kan dock vara svårt att vara ledare på en arbetsplats där varje individ har olika kunskaper och referensramar.

Till alla coachande ledarskapsutbildningar!

Allt fler organisationer ser fördelen med en mångkulturell arbetsplats, det kan exempelvis handla om att aktivt arbeta för en jämn könsfördelning eller en kulturell mångfald. Detta arbete kan på många sätt gynna arbetsplatsen, exempelvis genom fler infallsvinklar men det ställer även ökade krav på individanpassat ledarskap.

Kreativa lösningar

– Det är viktigt att tänka på att alla människor tolkar ord på olika sätt och att vara medveten om hur olika människors referensramar påverkar hur de uppfattar exempelvis arbetsinstruktioner, berättar Pia Teglöf från Delicato bakverk. För mig är det viktigt att tänka på individen hela tiden i mitt arbete som chef och ständigt arbeta för att inspirera och motivera mina medarbetare, fortsätter hon.

På Delicato bakverk finns anställda på produktionsavdelningen vars kunskaper i svenska är begränsade. Pia Teglöf menar att företaget löst detta genom att anpassa instruktionerna efter individens behov.

– När vi ska producera en tårta kan det vara svårt att med ord beskriva hur den ska se ut och vad som är rätt kan skilja sig åt väldigt mycket från person till person. De anställda som har begränsade kunskaper i svenska coachar vi mest visuellt, exempelvis genom att visa hur arbetet ska göras eller använda oss av bilder, berättar Pia Teglöf.

Tänk på individen hela tiden

Genom att fokusera på varje individs kvaliteter och anpassa ledarskapet efter dessa är det möjligt att skapa en bättre arbetsmiljö för de anställda och därigenom även en ökad chans att nå organisationens mål.

– Jag arbetar dagligen med coachande ledarskap, berättar Pia Teglöf. För mig är det viktigt att ge ansvar och att få mina medarbetare att förstå varför företaget arbetar på ett visst sätt.

Vill du läsa mer om ledarskap? 

Vi har skrivit ihop en matig ledarskapsguide med massor av tips och information för dig som är intresserad av ledarskap. I den kan du läsa om allt från tips för nya chefer till hur du går tillväga för att motivera dina medarbetare.

Ta mig till ledarskapsguiden!

Senast uppdaterad: 11 dec 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-12-09

Att tänka på vid lönesamtalet – Tips till dig som är chef

Hur bör man egentligen tänka som chef inför lönesamtalet? Och hur går man vidare om ingen är nöjd efter samtalets slut? Elisabeth Johansson från fackförbundet Jusek reder ut chefens roll under lönesamtalet.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2017-04-25

Så blir du mer framgångsrik - Del 1

I utbildning.se:s nya artikelserie Så blir du mer framgångsrik avslöjar näringslivseliten sina bästa vardagsknep för framgång. Del 1: Örjan Olsson, VD på Universal Sony Pictures Home Entertainment AB.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!