Visa utbildning.se som: Mobil

Individanpassat ledarskap är viktigt

Individanpassat ledarskap är viktigtDe flesta arbetsplatser idag består av individer med olika kulturella och utbildningsmässiga bakgrunder. Att arbetsplatserna är heterogen kan på många sätt gynna gruppen genom exempelvis större utrymme för kunskapsutbyte. Det kan dock vara svårt att vara ledare på en arbetsplats där varje individ har olika kunskaper och referensramar.

Vill du bli en bättre ledare? Se utbildningar inom coachande ledarskap här!

Allt fler organisationer ser fördelen med en mångkulturell arbetsplats, det kan exempelvis handla om att aktivt arbeta för en jämn könsfördelning eller en kulturell mångfald. Detta arbete kan på många sätt gynna arbetsplatsen, exempelvis genom fler infallsvinklar, men det ställer även ökade krav på individanpassat ledarskap.

Kreativa lösningar

– Det är viktigt att tänka på att alla människor tolkar ord på olika sätt och att vara medveten om hur olika människors referensramar påverkar hur de uppfattar exempelvis arbetsinstruktioner, berättar Pia Teglöf från Delicato bakverk. För mig är det viktigt att tänka på individen hela tiden i mitt arbete som chef och ständigt arbeta för att inspirera och motivera mina medarbetare, fortsätter hon.

På Delicato bakverk finns anställda på produktionsavdelningen vars kunskaper i svenska är begränsade. Pia Teglöf menar att företaget löst detta genom att anpassa instruktionerna efter individens behov.

– När vi ska producera en tårta kan det vara svårt att med ord beskriva hur den ska se ut och vad som är rätt kan skilja sig åt väldigt mycket från person till person. De anställda som har begränsade kunskaper i svenska coachar vi mest visuellt, exempelvis genom att visa hur arbetet ska göras eller använda oss av bilder, berättar Pia Teglöf.

Tänk på individen hela tiden

Genom att fokusera på varje individs kvaliteter och anpassa ledarskapet efter dessa är det möjligt att skapa en bättre arbetsmiljö för de anställda och därigenom även en ökad chans att nå organisationens mål.

– Jag arbetar dagligen med coachande ledarskap, berättar Pia Teglöf. För mig är det viktigt att ge ansvar och att få mina medarbetare att förstå varför företaget arbetar på ett visst sätt.


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 22 jun 2016

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-09-06

Hur blir man chef?

Många drömmer om att en dag ta klivet upp och bli chef. Men att bli chef innebär ett helt nytt ansvar och det finns flera hinder att överlista, ofta många som gemene man inte känner till. Trots detta lockar positionen med bättre förmåner, högre lön och karriärmöjligheter. Men hur blir dessa förutsättningar dina och vad krävs egentligen för att bli chef?

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-01-04

7 TED Talks som inspirerar ditt ledarskap

Att leda andra människor kan vara utmanande. Du ska inte bara leda dina medarbetare, du ska också motivera och coacha dem att bli bättre. Det är inte alltid det lättaste. För att hjälpa dig har vi här samlat 7 motiverande och insiktsfulla TED Talks från några av världens främsta ledarskapsföreläsare. Ibland kan allt som behövs vara lite inspiration!

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!