Visa utbildning.se som: Mobil

5 tips för att hitta rätt i utbildningsdjungeln

hitta utbildning

Utbudet av kurser och utbildningar har fullkomligt exploderat de senaste åren. I vår söktjänst finns närmare 8000 kurser från cirka 300 olika utbildningsaktörer inom alla tänkbara branscher. Hur gör man för att välja rätt utbildning?

Här kommer fem tips till dig som söker kompetensutveckling:

1. Förberedelser

Sätt dig ner och tänk igenom dina mål. Var befinner du dig idag? Vad vill du uppnå och vad behöver du för att ta dig dit? Känner du dig osäker finns det kurser som går ut på att ta reda på vart man vill på längre sikt. Du kan också kolla med din arbetsgivare om ditt företag har ramavtal med någon utbildningsarrangör.

2. Tid och pengar

Din budget kan vara avgörande för ditt val av utbildning. Har din arbetsgivare möjlighet att bekosta din utbildning, eller står du själv för kostnaden? Andra viktiga faktorer är hur mycket tid du har och när du kan gå kursen. På utbildning.se finns allt från endagskurser och seminarier till utbildningar som sträcker sig över flera år. Ett råd är att vara ute i god tid – många kurser blir uppbokade långt i förväg.

3. Ort och utbildningstyp

I vår söktjänst kan du filtrera din sökning ytterligare. På vilken ort vill du helst studera? Eller skulle du föredra att läsa på distans, så kallad e-learning? Försök att avgränsa din sökning så mycket som möjligt!

4. Hitta rätt

På utbildning.se kan du läsa mer om de alternativ som finns. Du har även möjlighet att jämföra olika utbildningars pris, längd och innehåll. Du kan också läsa recensioner och se betyg från tidigare kursdeltagare.

5. Rådgivning

Om du inte hittar den information du söker på hemsidan kan du alltid kontakta oss via formuläret under länken ”Rådgivning & förfrågan”. Vi har lång erfarenhet av utbildningsrådgivning. Berätta om din bakgrund och ditt utbildningsbehov så återkommer vi med kursförslag.

Sök bland alla utbildningar här


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 31 mar 2016

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2018-05-07

Stipendier för kompetensutveckling – vi guidar dig

Att det finns mängder av stipendier att söka som studerande är inget nytt. Men visste du att du även kan söka stipendier som yrkesverksam? utbildning.se guidar dig som vill söka finansiering av din vidareutbildning.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-01-15

På Key Solutions är utveckling nyckeln

Säljföretaget Key Solutions ställer inga krav på förkunskaper eller tidigare erfarenhet hos de nyanställda. Här tränas alla upp från grunden och kan tack vare Key Solutions egen säljskola få kompetensutveckling som hjälper dem att klättra i företaget. De många utvecklingsmöjligheterna har bidragit till Key Solutions topplacering på Great Place to Works lista över Sveriges mest attraktiva arbetsplatser 2015.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-03-05

Jobba och studera samtidigt: så skapar du balans

I dagens konkurrensutsatta arbetsmarknad är det viktigt med kompetensutveckling. Allt fler jobbar och studerar samtidigt för att utveckla sina kompetenser samtidigt som de får praktisk erfarenhet. Här får du 6 tips för att kunna hålla en bra balans mellan arbetsliv och studier.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-01-30

Topp 20: hetaste kompetenserna inom HR

Vi är tillbaka! utbildning.se börjar året 2019 med de hetaste kompetenserna för HR och rekryterare. Hur mycket har hänt sedan förra året och vad letar arbetsgivarna efter när de ska rekrytera till sina HR-avdelningar? 571 annonser granskades i undersökningen, två annonser färre än föregående år. Precis som förra året är det eftergymnasial utbildning som toppar arbetsgivarnas önskelistan.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-01-04

Topp 20: Hetaste kompetenserna för marknadsförare 2017

utbildning.se har granskat drygt 400 platsannonser inom marknadsföring och PR.Resultatet är dem hetaste kompetenserna som arbetsgivarna eftertraktar just nu.I år toppas listen av: driftighet, social kompetens och kunnighet i sociala medier.

Läs mer
Om utbildning.se

utbildning.se är portalen där du hittar kompetensutveckling för att utvecklas inom alla branscher. Tusentals kurser över hela Sverige. Alla våra tjänster är kostnadsfria att använda.

Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!