Visa utbildning.se som: Mobil

5 tips för att hitta rätt i utbildningsdjungeln

hitta utbildning

Utbudet av kurser och utbildningar har fullkomligt exploderat de senaste åren. I vår söktjänst finns närmare 8000 kurser från cirka 300 olika utbildningsaktörer inom alla tänkbara branscher. Hur gör man för att välja rätt utbildning?

Här kommer fem tips till dig som söker kompetensutveckling:

1. Förberedelser

Sätt dig ner och tänk igenom dina mål. Var befinner du dig idag? Vad vill du uppnå och vad behöver du för att ta dig dit? Känner du dig osäker finns det kurser som går ut på att ta reda på vart man vill på längre sikt. Du kan också kolla med din arbetsgivare om ditt företag har ramavtal med någon utbildningsarrangör.

2. Tid och pengar

Din budget kan vara avgörande för ditt val av utbildning. Har din arbetsgivare möjlighet att bekosta din utbildning, eller står du själv för kostnaden? Andra viktiga faktorer är hur mycket tid du har och när du kan gå kursen. På utbildning.se finns allt från endagskurser och seminarier till utbildningar som sträcker sig över flera år. Ett råd är att vara ute i god tid – många kurser blir uppbokade långt i förväg.

3. Ort och utbildningstyp

I vår söktjänst kan du filtrera din sökning ytterligare. På vilken ort vill du helst studera? Eller skulle du föredra att läsa på distans, så kallad e-learning? Försök att avgränsa din sökning så mycket som möjligt!

4. Hitta rätt

På utbildning.se kan du läsa mer om de alternativ som finns. Du har även möjlighet att jämföra olika utbildningars pris, längd och innehåll. Du kan också läsa recensioner och se betyg från tidigare kursdeltagare.

5. Rådgivning

Om du inte hittar den information du söker på hemsidan kan du alltid kontakta oss via formuläret under länken ”Rådgivning & förfrågan”. Vi har lång erfarenhet av utbildningsrådgivning. Berätta om din bakgrund och ditt utbildningsbehov så återkommer vi med kursförslag.

Sök bland alla utbildningar här


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 31 mar 2016

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2018-05-24

Kompetensförsörjning – vad är det, varför behövs det?

Medarbetare behöver ofta kompetensförsörjning för att kunna effektivisera problemlösning, hitta nya sätt att förenkla och förbättra gamla tillvägagångssätt och för att kunna se nya affärsmöjligheter.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-09-20

Populäraste utbildningarna bland kvinnor respektive män

Att kvinnor är från Venus och män från Mars är en "sanning" som knappast någon skriver under på idag. Däremot finns det stora skillnader när det kommer till vilka vidareutbildningar kvinnor och män söker, visar aktuell besöksstatistik från utbildning.se.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-05-23

Företagen inte redo för GDPR – rusar efter utbildning

GDPR står inför dörren och företagen gör nu sista rycket för att slippa de enorma böter som väntar den som är illa förberedd. Överraskande nog är många företag fortfarande inte redo, endast 22 % av svenska företag tycker sig sitta säkert inför övergången den 25:e maj.  

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-02-15

Topp 20: Hetaste kompetenserna för säljare 2017

utbildning.se har granskat nästan 500 aktuella platsannonser för Key Account Managers och Account Managers i syfte att kartlägga vilka kompetenser som just nu är hetast på arbetsmarknaden.Årets undersökning visar att arbetsgivarna letar efter säljare med ett starkt eget driv. Över hälften av jobbannonserna efterfrågar just denna egenskap hos de sökande.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2017-11-01

Stadskampen – Sveriges mest kunskapstörstande städer

När det gäller sökningar efter kompetensutveckling ligger storstadsregionerna i topp. Mer än två tredjedelar av de som söker efter utbildning på utbildning.se är från områdena kring Stockholm, Göteborg och Malmö. 

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!