05 nov 2022

Fyra gyllene tips – så sätter du guldkant på arbetslivet

Guldkant på jobbet

Vi spenderar nästan hälften av vår vakna tid på jobbet. Det innebär att om du sätter guldkant på arbetsplatsen, sätter du guldkant på din egen vardag. I den här artikeln listar vi fyra tips som både förhöjer och förgyller din tillvaro på jobbet.

Lyssna på regnet

Kollegorna pratar i ett, telefonen plingar konstant till med nya notiser och någon har fått för sig att sätta på Absolute Music 2002 på repeat på kontorets gemensamma högtalare. I sådana stunder kan det vara svårt att hitta inre frid på jobbet. Visst går det att stoppa i hörlurar och sätta volymen på max för att dränka ut de smöriga tonerna från en gammal Westlife-dänga. Risken är dock att du gör dig själv döv på kuppen. Ett mer ’mindful’ sätt att hantera stressiga och högljudda arbetsplatser är att hitta en bra bakgrundsljud-app på telefonen och välj en ljudmatta som du blir lugn av. Vare sig det är Borneos djungler eller regn mot ett plåttak kommer det att hjälpa dig undfly störningsmomenten som dina kollegor ibland råkar vara.

Ta makten över ditt koffeinintag

Det finns en slags hatkärlek till kaffebryggaren i kontorsköket. De dagar då den faktiskt är fylld med det svarta guldet älskar vi den. Men alltför ofta gapar den tom. Istället för att svära tyst, eller högt för den delen, bryt ditt beroende. Inte ditt kaffeberoende, det sitter för djupt. Men ditt beroende av den gemensamma kaffepannan. Ta ett blad från hipsterns bok. Köp en kaffepress och gör ditt eget finkaffe. Det tar kanske lite längre tid, men du slipper den enorma besvikelse som kaffebryggarens tomhet kan föra med sig.

”Halv åtta hos mig”:a till dig en bättre lunchlåda

Alla har vi någon gång sneglat avundsjukt på kollegans matlåda. Själv står du där med två dagars gammalt ris, ett par trötta broccoli-bitar och en snustorr kycklingbit utan sås. Varför inte mygla till dig en godare matlåda en gång i veckan genom att föreslå ett ”Halv åtta hos mig”-upplägg bland kollegorna? En person lagar storkok en gång i veckan och bjuder de andra på lunch. Sen går ni runt på ett rullande veckoschema. Ett kul och enkelt sätt att göra jobblunchen en aning mer gastronomisk.

Köp en blomma – även om du kommer ha ihjäl den

Det finns mängder av studier som visar på att blomster och grönt på kontoret både ökar produktiviteten och minskar stressen. Även om du inte litar på studier-visar-argument kan du säkert hålla med om att skrivbordet ser mycket hemtrevligare ut om det står en Forellbegonia eller ett Elefantöra på det. Och råkar du ha ihjäl den stackars blomman – då har du ett ypperligt tillfälle att ta en uppfriskande lunchpromenad till närmaste blomsterbutik.

Senast uppdaterad: 05 nov 2022
Mathias Flink Rönnols
Marketing & Insights Manager

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-09-24

Vidareutbildning för ekonomichef

Du som ekonomichef kan vara verksam inom alla branscher och vilka slags arbetsuppgifter du har kan variera. Den huvudsakliga arbetsuppgiften är att ta ansvar för arbetsplatsens ekonomiförvaltning och stödja företagets verksamhet. Det allra viktigaste är att du som ekonomichef är en duktig ledare och har ett intresse och en fallenhet för att analysera de olika slags ekonomiska sammanhang du kan möt ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-22

Vidareutbildning för ambulanssjukvårdare

Ambulanssjukvårdare spelar en avgörande roll för att rädda människors liv. Här kan du läsa mer om vilka möjligheter till vidareutbildning det finns för dig som ambulanssjukvårdare som vill utvecklas i din yrkesroll. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-22

Vidareutbildning för bokföringsassistent

Om du som bokföringsassistent vill klättra i karriären kan en ledarskapsutbildning vara något för dig. Du kan välja att läsa antingen ett längre och mer omfattande ledarskapsprogram eller en kortare ledarskapskurs där du får lära dig mer om exempelvis konflikthantering, målstyrning samt hur du motiverar dina medarbetare.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!