Visa utbildning.se som: Mobil

Fyra gyllene tips – så sätter du guldkant på arbetslivet

Guldkant på jobbet

Vi spenderar nästan hälften av vår vakna tid på jobbet. Det innebär att om du sätter guldkant på arbetsplatsen, sätter du guldkant på din egen vardag. I den här artikeln listar vi fyra tips som både förhöjer och förgyller din tillvaro på jobbet.

Lyssna på regnet

Kollegorna pratar i ett, telefonen plingar konstant till med nya notiser och någon har fått för sig att sätta på Absolute Music 2002 på repeat på kontorets gemensamma högtalare. I sådana stunder kan det vara svårt att hitta inre frid på jobbet. Visst går det att stoppa i hörlurar och sätta volymen på max för att dränka ut de smöriga tonerna från en gammal Westlife-dänga. Risken är dock att du gör dig själv döv på kuppen. Ett mer ’mindful’ sätt att hantera stressiga och högljudda arbetsplatser är att hitta en bra bakgrundsljud-app på telefonen och välj en ljudmatta som du blir lugn av. Vare sig det är Borneos djungler eller regn mot ett plåttak kommer det att hjälpa dig undfly störningsmomenten som dina kollegor ibland råkar vara.

Ta makten över ditt koffeinintag

Det finns en slags hatkärlek till kaffebryggaren i kontorsköket. De dagar då den faktiskt är fylld med det svarta guldet älskar vi den. Men alltför ofta gapar den tom. Istället för att svära tyst, eller högt för den delen, bryt ditt beroende. Inte ditt kaffeberoende, det sitter för djupt. Men ditt beroende av den gemensamma kaffepannan. Ta ett blad från hipsterns bok. Köp en kaffepress och gör ditt eget finkaffe. Det tar kanske lite längre tid, men du slipper den enorma besvikelse som kaffebryggarens tomhet kan föra med sig.

”Halv åtta hos mig”:a till dig en bättre lunchlåda

Alla har vi någon gång sneglat avundsjukt på kollegans matlåda. Själv står du där med två dagars gammalt ris, ett par trötta broccoli-bitar och en snustorr kycklingbit utan sås. Varför inte mygla till dig en godare matlåda en gång i veckan genom att föreslå ett ”Halv åtta hos mig”-upplägg bland kollegorna? En person lagar storkok en gång i veckan och bjuder de andra på lunch. Sen går ni runt på ett rullande veckoschema. Ett kul och enkelt sätt att göra jobblunchen en aning mer gastronomisk.

Köp en blomma – även om du kommer ha ihjäl den

Det finns mängder av studier som visar på att blomster och grönt på kontoret både ökar produktiviteten och minskar stressen. Även om du inte litar på studier-visar-argument kan du säkert hålla med om att skrivbordet ser mycket hemtrevligare ut om det står en Forellbegonia eller ett Elefantöra på det. Och råkar du ha ihjäl den stackars blomman – då har du ett ypperligt tillfälle att ta en uppfriskande lunchpromenad till närmaste blomsterbutik.

Senast uppdaterad: 15 nov 2018

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2016-06-22

Löneförhandling – 9 tips som ger dig lönen du vill ha

Dags för löneförhandling snart? Här är tipsen som får dig att gå ut som en vinnare ur varje förhandling.

Taggar: Karriär
Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-03-31

Jonas sökte stipendiet och fick det – här är hans tips

Ta hand om din egen karriär och skaffa dig den utbildning du vill ha. Jonas Terning är journalist och författare och mitt i yrkeslivet. Jonas sökte stipendiet och fick det. Här är hans tips och lärdomar från stipendiesökandet.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-11-29

Instalco värderar vidareutveckling för sin personal

Kompetensutveckling är viktigt! Instalco är med på banan och utbildar flitigt sin personal via ett internt program som ingår i vad de kallar för Instalcoskolan. Programmen är anpassade för de olika rollerna som finns i företaget och öppna för alla anställda.

Läs mer
Om utbildning.se

utbildning.se är portalen där du hittar kompetensutveckling för att utvecklas inom alla branscher. Tusentals kurser över hela Sverige. Alla våra tjänster är kostnadsfria att använda.

Så fungerar utbildning.se

Hitta en utbildning du är intresserad av


Gör intresseanmälningar


Du blir kontaktad och får mer information av arrangören

utbildningsrådgivning

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!