Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

FEIFLEX tar klassrummet hem till dig

FEIFLEX tar klassrummet hem till dig

Med utbildningsföretaget FEI:s innovativa och flexibla koncept FEIFLEX kan du inför varje lektion välja om du vill delta på plats i klassrummet eller online – utan att behöva tumma på gemenskapen i klassen eller dialogen med läraren.

Företagsekonomiska Institutet (FEI) är en ledande aktör inom ny utbildningsteknologi. Till FEI söker sig företag från alla branscher och även olika former av offentlig verksamhet. De erbjuder kurser och utbildningar med fokus på kompetensutveckling för dig som är mitt i karriären. 

Med företagets unika och smarta distansutbildning FEIFLEX tar FEI klassrummet hem till dig samtidigt som utbildningen bibehåller samma höga kvalitet. Du som kursdeltagare kan välja om du vill delta i klassrummet eller på distans inför varje lektionstillfälle. 


utbildning.se har intervjuat Jon Lindsmyr, försäljningschef på Företagsekonomiska Institutet (FEI) om deras koncept FEIFLEX. Han berättar om att skillnaderna mellan klassrums- och distansundervisning inte behöver vara stora. Jon ger också tips på hur man får ut så mycket som möjligt av distansundervisning!


– Med FEIFLEX väljer du inte bort gemenskapen i klassrummet eller dialogen med läraren och andra deltagare trots att du deltar på distans. Du både ser och hör deltagare, lärare och presentationer oavsett om de befinner sig i klassrummet, kontoret eller hemma. Dessutom håller tekniken högsta klass och kommunikation i både ljud och bild flyter på sömlöst. Alla lektioner spelas också in så att man kan repetera särskilt svåra utbildningspass eller ta ikapp en missad lektion, säger Jon Lindsmyr, försäljningschef på FEI. 

Hela utbildningsutbudet är tillgängligt via FEIFLEX. Hur stor del som deltar på distans beror helt på vilken kurs eller utbildning det gäller, men för vissa utbildningar kan så många som 70 % vara distansdeltagare. 

Inga stora skillnader mellan distans- och klassrumsundervisning

Vad är då skillnaden mellan att studera på distans och i klassrum? Som distansdeltagare är det viktigt att de yttre förutsättningarna är goda. En bra internetuppkoppling, ett headset och en webbkamera är en bra början. Ett aktivt deltagande hjälper dig också att få ut mer av utbildningen.

– Försök att sitta ostört för din egen, lärarens och andra deltagares skull. När det gäller lektionerna är deltagande, interagerande och kommunikation viktigt. Var med i diskussioner, var aktiv, ställ frågor och bidra med egen kunskap – precis som vid vanlig klassrumsundervisning, menar Jon Lindsmyr och fortsätter: 

- Vi har utvecklat tekniken för att utbildningen inte ska behöva anpassas. Hos oss är även gruppuppgifter digitala. För lärare gäller det att se till att ha ögonkontakt med alla deltagare – såväl fysiska som de på distans. Eftersom de återkommande undervisar hos FEI blir de snabbt riktiga stjärnor på den här typen av undervisning, berättar Jon Lindsmyr. 

Några deltagare sitter med i det fysiska klassrummet medan distansdeltagare syns på stora skärmar. Alla syns och hörs lika bra samt tar del av samma material. Det innebär att skillnaden inte blir särskilt stor för vare sig lärarna eller deltagarna.

5 tips för att få ut så mycket som möjligt av distansundervisning

  • Se till att ha en bra uppkoppling, webbkamera och headset med mikrofon
  • Förbered dig väl inför lektionen – ta del av läsanvisningar och annat inför lektionen
  • Sök en plats där du kan sitta ostört - låt inte händelser i hemmet eller på kontoret störa dig
  • Fokusera 100 % på undervisningen och var mentalt närvarande – stäng av telefonen och mejlen
  • Delta aktivt på lektionen – ställ frågor
Senast uppdaterad: 02 jun 2020

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2018-02-15

Topp 20: Hetaste kompetenserna för säljare 2017

utbildning.se har granskat nästan 500 aktuella platsannonser för Key Account Managers och Account Managers i syfte att kartlägga vilka kompetenser som just nu är hetast på arbetsmarknaden.Årets undersökning visar att arbetsgivarna letar efter säljare med ett starkt eget driv. Över hälften av jobbannonserna efterfrågar just denna egenskap hos de sökande.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-05-27

Därför bör alla utbildas i KBT

Varför är det bra att lära sig om KBT? Vi har pratat med Elizabeth Ekman, Legitimerad Psykoterapeut (KBT), disputerad inom psykologi, KBT, Autismspektrum och ADHD. Elizabeth har hjälpt oss att identifiera sju anledningar till varför alla borde lära sig om KBT, oavsett vem du är eller vad du jobbar med.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-11-29

Instalco värderar vidareutveckling för sin personal

Kompetensutveckling är viktigt! Instalco är med på banan och utbildar flitigt sin personal via ett internt program som ingår i vad de kallar för Instalcoskolan. Programmen är anpassade för de olika rollerna som finns i företaget och öppna för alla anställda.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!