FEIFLEX tar klassrummet hem till dig

Vi har pratat med Företagsekonomiska Institutets försäljningschef Jon Lindsmyr som berättar om konceptet FEIFLEX och hur det underlättar distansundervisning samt erbjuder flexibilitet för de studerande. 

FEIFLEX tar klassrummet hem till dig

Med utbildningsföretaget FEI:s innovativa och flexibla koncept FEIFLEX kan du inför varje lektion välja om du vill delta på plats i klassrummet eller online – utan att behöva tumma på gemenskapen i klassen eller dialogen med läraren.

Företagsekonomiska Institutet (FEI) är en ledande aktör inom ny utbildningsteknologi. Till FEI söker sig företag från alla branscher och även olika former av offentlig verksamhet. De erbjuder kurser och utbildningar med fokus på kompetensutveckling för dig som är mitt i karriären. 

Med företagets unika och smarta distansutbildning FEIFLEX tar FEI klassrummet hem till dig samtidigt som utbildningen bibehåller samma höga kvalitet. Du som kursdeltagare kan välja om du vill delta i klassrummet eller på distans inför varje lektionstillfälle. 


utbildning.se har intervjuat Jon Lindsmyr, försäljningschef på Företagsekonomiska Institutet (FEI) om deras koncept FEIFLEX. Han berättar om att skillnaderna mellan klassrums- och distansundervisning inte behöver vara stora. Jon ger också tips på hur man får ut så mycket som möjligt av distansundervisning!


– Med FEIFLEX väljer du inte bort gemenskapen i klassrummet eller dialogen med läraren och andra deltagare trots att du deltar på distans. Du både ser och hör deltagare, lärare och presentationer oavsett om de befinner sig i klassrummet, kontoret eller hemma. Dessutom håller tekniken högsta klass och kommunikation i både ljud och bild flyter på sömlöst. Alla lektioner spelas också in så att man kan repetera särskilt svåra utbildningspass eller ta ikapp en missad lektion, säger Jon Lindsmyr, försäljningschef på FEI. 

Hela utbildningsutbudet är tillgängligt via FEIFLEX. Hur stor del som deltar på distans beror helt på vilken kurs eller utbildning det gäller, men för vissa utbildningar kan så många som 70 % vara distansdeltagare. 

Inga stora skillnader mellan distans- och klassrumsundervisning

Vad är då skillnaden mellan att studera på distans och i klassrum? Som distansdeltagare är det viktigt att de yttre förutsättningarna är goda. En bra internetuppkoppling, ett headset och en webbkamera är en bra början. Ett aktivt deltagande hjälper dig också att få ut mer av utbildningen.

– Försök att sitta ostört för din egen, lärarens och andra deltagares skull. När det gäller lektionerna är deltagande, interagerande och kommunikation viktigt. Var med i diskussioner, var aktiv, ställ frågor och bidra med egen kunskap – precis som vid vanlig klassrumsundervisning, menar Jon Lindsmyr och fortsätter: 

- Vi har utvecklat tekniken för att utbildningen inte ska behöva anpassas. Hos oss är även gruppuppgifter digitala. För lärare gäller det att se till att ha ögonkontakt med alla deltagare – såväl fysiska som de på distans. Eftersom de återkommande undervisar hos FEI blir de snabbt riktiga stjärnor på den här typen av undervisning, berättar Jon Lindsmyr. 

Några deltagare sitter med i det fysiska klassrummet medan distansdeltagare syns på stora skärmar. Alla syns och hörs lika bra samt tar del av samma material. Det innebär att skillnaden inte blir särskilt stor för vare sig lärarna eller deltagarna.

5 tips för att få ut så mycket som möjligt av distansundervisning

  • Se till att ha en bra uppkoppling, webbkamera och headset med mikrofon
  • Förbered dig väl inför lektionen – ta del av läsanvisningar och annat inför lektionen
  • Sök en plats där du kan sitta ostört - låt inte händelser i hemmet eller på kontoret störa dig
  • Fokusera 100 % på undervisningen och var mentalt närvarande – stäng av telefonen och mejlen
  • Delta aktivt på lektionen – ställ frågor

Annonser