Därför ska ni synas på sociala medier

Sociala medier är en viktig del av många framgångsrika företags marknadsföring. Hur ska ni börja ert arbete med sociala medier och vad är viktigt att tänka på? Här får ni tips på hur ni kan få ut det mesta av era sociala medier. 

Om ni inte redan arbetar med sociala medier är det hög till att börja. 84 procent av Sveriges internetanvändare använder sociala medier dagligen, utnyttja plattformarna för att nå nya kunder! 

Utbildningar inom sociala medier! 

Steg ett är att skapa en innehållsstrategi och översiktsplan. Vilka plattformar ska ni fokusera på? Hur ofta ska ni publicera inlägg? Vilka färger och typsnitt ska ni använda er av? Genom att ha en tydlig plan är det enklare att sätta igång, och glöm inte att mäta resultatet! Det är bättre att prova och misslyckas än att inte göra något alls.  

Det finns många anledningar till varför det är gynnsamt att synas på sociala medier, här är några!  

Ökad varumärkeskännedom 

Genom att vara aktiva på sociala medier blir ert varumärke mer välkänt. Fler kommer att få upp ögonen för er och ert arbete om ni är aktiva och integrerar med era följare. Glöm inte att det är gratis att ha ett sociala medier-konto, så oavsett skadar det inte. Många kollar upp företag på sociala medier och ett aktivt konto kan öka kundens känsla av seriositet gentemot er.  

Ni lär känna era kunder 

När ni har en aktiv närvaro på sociala medier skapar ni en relation med era kunder. Genom att svara på frågor i kommentarsfältet och via direktmeddelanden visar ni era kunder att ni bryr er, dessutom blir era sociala medier en form av kundtjänst där ni kan svara på kunders frågor snabbt och effektivt.  

Skapa ett personligt varumärke 

Om ert företag hade en personlighet, hur skulle den vara? Rolig och lättsam eller professionell och korrekt? Förmedla denna personlighet på era sociala medier och skapa en relation med era följare. Det är lättare att knyta an till ett företag om man upplever att man känner personerna bakom loggan.  

Stor spridning 

En stor del av sociala medier är delning av inlägg. Var inte rädda för att vara kreativa och prova något nytt. Det kan leda till att era inlägg delas vidare och ni får stor spridning – gratis dessutom! 

Annonsering på sociala medier 

Ett annat alternativt som inte är gratis, men ofta otroligt effektivt, är att annonsera på sociala medier. Intresseväckande och kreativa annonser kan leda till både ökad varumärkeskännedom och nya kunder.  

Hitta din utbildning inom sociala medier! 

Källa: Svenskarna och internet 

Senast uppdaterad: 23 jan 2023
Gabrielle Längbo
Digital Content Specialist

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-09-06

Därför ska ditt företag satsa på digital marknadsföring - 7 starka skäl

De senaste årens snabba digitala utveckling har förändrat vårt sätt att handla, interagera och söka information. Det är en utveckling som skapar nya, spännande möjligheter för såväl företag som privatpersoner. Här är 7 starka anledningar till varför digital marknadsföring behöver vara en del av ditt företags marknadsstrategi redan idag. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-14

Topp 20: hetaste kompetenserna för marknadsförare 2021

Vilka är de mest efterfrågade kompetenserna för marknadsförare just nu? utbildning.se har ännu en gång granskat jobbannonser för att få fram vad arbetsgivare anser är de viktigaste färdigheterna. 500 jobbannonser har kokats ner till 20 heta kompetenser.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-01-10

Därför är det viktigt med medieträning: 5 anledningar

Har du kontakt med media och funderar över hur du kan uttrycka dig och få fram ditt budskap på bästa sätt? Det finns många anledningar att gå en utbildning i medieträning – här är fem av dem!

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!