Därför ska ni synas på sociala medier

Sociala medier är en viktig del av många framgångsrika företags marknadsföring, Hur ska ni börja ert arbete med sociala medier och vad är viktigt att tänka på? Här får ni tips på hur ni kan få ut det mesta av era sociala medier.

Sociala medier är en viktig del av många framgångsrika företags marknadsföring. Hur ska ni börja ert arbete med sociala medier och vad är viktigt att tänka på? Här får ni tips på hur ni kan få ut det mesta av era sociala medier. 

Om ni inte redan arbetar med sociala medier är det hög till att börja. 84 procent av Sveriges internetanvändare använder sociala medier dagligen, utnyttja plattformarna för att nå nya kunder! 

Utbildningar inom sociala medier 

Steg ett är att skapa en innehållsstrategi och översiktsplan. Vilka plattformar ska ni fokusera på? Hur ofta ska ni publicera inlägg? Vilka färger och typsnitt ska ni använda er av? Genom att ha en tydlig plan är det enklare att sätta igång, och glöm inte att mäta resultatet! Det är bättre att prova och misslyckas än att inte göra något alls.  

Det finns många anledningar till varför det är gynnsamt att synas på sociala medier, här är några!  

5 anledningar att synas på sociala medier 📱

1. Ökad varumärkeskännedom 

Genom att vara aktiva på sociala medier blir ert varumärke mer välkänt. Fler kommer att få upp ögonen för er och ert arbete om ni är aktiva och integrerar med era följare. Glöm inte att det är gratis att ha ett sociala medier-konto, så oavsett skadar det inte. Många kollar upp företag på sociala medier och ett aktivt konto kan öka kundens känsla av seriositet gentemot er.

2. Ni lär känna era kunder 

När ni har en aktiv närvaro på sociala medier skapar ni en relation med era kunder. Genom att svara på frågor i kommentarsfältet och via direktmeddelanden visar ni era kunder att ni bryr er, dessutom blir era sociala medier en form av kundtjänst där ni kan svara på kunders frågor snabbt och effektivt.  

3. Skapa ett personligt varumärke

Om ert företag hade en personlighet, hur skulle den vara? Rolig och lättsam eller professionell och korrekt? Förmedla denna personlighet på era sociala medier och skapa en relation med era följare. Det är lättare att knyta an till ett företag om man upplever att man känner personerna bakom loggan.

4. Stor spridning

En stor del av sociala medier är delning av inlägg. Var inte rädda för att vara kreativa och prova något nytt. Det kan leda till att era inlägg delas vidare och ni får stor spridning – gratis dessutom!

5. Annonsera på sociala medier

Ett annat alternativt som inte är gratis, men ofta otroligt effektivt, är att annonsera på sociala medier. Intresseväckande och kreativa annonser kan leda till både ökad varumärkeskännedom och nya kunder.

Hitta din utbildning inom sociala medier

Källa: Svenskarna och internet 

Gabrielle Längbo

Gabrielle Längbo

Digital Content Specialist (Visa mer)
Gabrielle har en bakgrund inom journalistik och arbetar nu som Digital Content Specialist på Keystone Education Group. Hon är utbildad inom journalistik och har även tagit flera kurser efter sin examen inom historia och franska. Hon skriver gärna om kompetensutveckling och om vikten av att aldrig sluta lära sig nya saker. Hon är född och uppvuxen i Stockholm men har bott i Paris under två år. Intressen inkluderar yoga, musik, film och historia. (Mindre)

Om

Gabrielle har en bakgrund inom journalistik och arbetar nu som Digital Content Specialist på Keystone Education Group. Hon är utbildad inom journalistik och har även tagit flera kurser efter sin examen inom historia och franska. Hon skriver gärna om kompetensutveckling och om vikten av att aldrig sluta lära sig nya saker. Hon är född och uppvuxen i Stockholm men har bott i Paris under två år. Intressen inkluderar yoga, musik, film och historia.

Annonser