medieträning

Därför är det viktigt med medieträning: 5 anledningar

Har du kontakt med media och funderar över hur du kan uttrycka dig och få fram ditt budskap på bästa sätt? Det finns många anledningar att gå en utbildning i medieträning – här är fem av dem!  

Under en utbildning i medieträning får du lära dig bland annat hur du hanterar krissituationer och talar med media på ett tydligt och effektivt sätt. För att undvika att ditt budskap feltolkas är det viktigt att ha en stabil grund inom kommunikation och mediehantering.  

Oavsett om du arbetar på ett företag som det redan talas om i media eller inte är en utbildning inom medieträning gynnsam. Man vet aldrig vad framtiden bär med sig och det är bäst att vara förberedd! Dessutom utvecklar du dina generella kommunikationskunskaper under utbildningen.   

1. Lär dig att tala i olika kanaler

Under en utbildning i medieträning lär du dig att förmedla ditt budskap i alla sorters kanaler. Oavsett om du ska blir intervjuad i tv eller radio lär du dig hur du ska uttrycka dig tydligt och minska utrymmet för feltolkning. Hur ska du sitta och vilket tonläge ska du ha? Detta och mycket mer lär du dig under utbildningen! 

2. Skriva starka pressmeddelanden

Att skriva pressmeddelanden är allt annat än lätt, för att hitta formeln för ett bra pressmeddelande måste du träna på dina skrivkunskaper. Under utbildningen lär du dig att skriva pressmeddelanden och artiklar som är rakt på sak, samtidigt som du fångar journalisters intresse.  

3. Bygg ditt varumärke

Vilka delar av ditt företag ska du lyfta under en intervju? Det kan vara svårt att veta vilka aspekter av företaget som är intressanta och kommer att spridas i media. Genom att gå en utbildning i medieträning lär du dig hur du bygger ditt företags varumärke och förmedlar relevant information.  

4. Krishantering

Den mest klassiska anledning till att gå en utbildning i medieträning är att man vill ha verktygen för att hantera en krissituation. Du vet aldrig vad som väntar och det är bäst att vara förberedd inför en eventuell kris. Hur ska du tala om misstag, skandaler och bemöta kritik?

5. Vikten av omvärldsbevakning

Vad händer bland dina konkurrenter? Om du har koll på omvärlden är du redo för eventuella händelser och har dessutom andra situationer att jämföra med och utgå från när du skapar strategier för ditt företag. Under en utbildning i medieträning lär du dig hur du bäst bevakar olika marknader och hur detta kan vara gynnsamt.  

Boka din utbildning i medieträning  

Senast uppdaterad: 10 jan 2023
Gabrielle Längbo
Digital Content Specialist

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2018-08-09

Mobilsurfandet har ökat explosionsartat

På utbildning.se mäter och analyserar vi ständigt våra användare och hur de navigerar på vår site. Det senaste året har vi sett en lavinartad ökning av antalet användare som surfar på mobilen och det blir allt vanligare att söka information på mobilen. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-11-11

Marknadsföringstrenderna att ha koll på inför 2022

Vad ska du fokusera på inom marknadsföring inför 2022? Vi går igenom trenderna inför det kommande året och ger dig marknadsföringsexpertens bästa tips.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-01-18

Marknadsföring under turbulenta tider - det ska ni tänka på

Hur ska man marknadsföra bäst under dessa svåra tider? Forskaren, marknadsföringsexperten och grundaren av Marketing Levels Erik Modig ger sina bästa tips för framgångsrik och långsiktig marknadsföring 2022.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!