Visa utbildning.se som: Mobil

6 egenskaper en bra coach måste ha

coach-egenskaper

För att bli en framgångsrik coach krävs tid samt tålamod. Dessutom krävs det grundläggande färdigheter som kan ta dig från det ordinära till det extraordinära. Varje sådan färdighet måste praktiseras kontinuerligt

1. Var uppmuntrande

En bra coach förstår vikten av uppmuntran. När du står inför en knivig situation kan en bra coach hjälpa dig tillbaka på rätt spår med hjälp av stöd och uppmuntran. Kom dock ihåg att det finns en fin gräns mellan uppmuntran och att pressa för hårt. Tänk på att inte pressa för mycket!

2. Var nyfiken

En bra coach hjälper andra att få svar på sina frågor eller problem genom att ställa fler frågor. Som coach drivs du av nyfikenhet snarare än ett fördömande beteende.

3. En bra coach ser från flera perspektiv

En bra coach kan se situationer från flera olika perspektiv, vilket är särskilt viktigt när det kommer till problemlösning, brainstorming och beslutsfattande. För att ett beslut ska tas krävs det att man har sett på situationen från flera olika sidor.

4. En bra coach kan prioritera

I rollen som coach är det viktigt att du kan identifiera de mål som bör prioriterad. Om du lägger fokus på allt kommer du inte komma långt. Det är viktigt att du bestämmer vilka uppgifter som kräver mer fokus och måste lösas i första hand.

5. En bra coach ser möjligheterna

En coach ser möjligheterna innan alla andra och har en stark vision för framtiden. Detta göra att man hjälper andra att förverkliga sina mål och se möjligheterna när de kommer.

6. En bra coach är en ledare – men inte auktoritär

En bra coach tappar aldrig sitt fokus på att vara lärare. En bra coach delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter vilket hjälper andra att nå sina egna personliga mål. Som coach kommer du oundvikligen styra någon form av organisation eller avdelning men det är viktigt att det auktoritära inte tar över. Det är viktigt att du finner balansen mellan att dela med sig och förklara sina idéer utan att diktera och insistera på dem.

Sök coachutbildning!


» Om du redan har erfarenhet av coaching och söker en certifiering rekommenderar vi att du kikar in här!

Lästips

 Den stora guiden till coachning – så blir du coach


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 13 nov 2018

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2016-04-20

Sveriges populäraste ledarskapsutbildningar 2015

Ett bra ledarskap är en av de viktigaste byggstenarna för att ett företag ska nå framgång och många yrkesverksamma svenskar ser fördelarna med att vässa sin ledarkompetens genom en utbildning. Ny statistik från över 57 000 personer talar sitt tydliga språk – att utvecklas i sin yrkesroll och bli bättre på att coacha medar ...

Taggar: Ledarskap
Läs mer
Senast uppdaterad: 2017-05-23

Så blir du mer framgångsrik - Del 3

I utbildning.se:s nya artikelserie Så blir du mer framgångsrik avslöjar näringslivseliten sina bästa vardagsknep för framgång. Del 3: Kristofer Björkman, superentreprenör och äventyrare.

Taggar: Karriär , Ledarskap
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-06-11

Hur du skapar din egen ledarskapsstil

Att skapa din egen ledarskapsstil är inte nödvändigtvis så komplicerat som du kanske tror. Egentligen är det en kombination av hur du är som människa och hur du leder i rollen som chef. Men för att utveckla din egen stil har vi gjort en checklista som hjälper dig att ikläda dig din alldeles egen ledarskapsstil.

Taggar: Ledarskap
Läs mer
Om utbildning.se

utbildning.se är portalen där du hittar kompetensutveckling för att utvecklas inom alla branscher. Tusentals kurser över hela Sverige. Alla våra tjänster är kostnadsfria att använda.

Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!