Visa utbildning.se som: Mobil

6 egenskaper en bra coach måste ha

coach-egenskaper

För att bli en framgångsrik coach krävs tid samt tålamod. Dessutom krävs det grundläggande färdigheter som kan ta dig från det ordinära till det extraordinära. Varje sådan färdighet måste praktiseras kontinuerligt

1. Var uppmuntrande

En bra coach förstår vikten av uppmuntran. När du står inför en knivig situation kan en bra coach hjälpa dig tillbaka på rätt spår med hjälp av stöd och uppmuntran. Kom dock ihåg att det finns en fin gräns mellan uppmuntran och att pressa för hårt. Tänk på att inte pressa för mycket!

2. Var nyfiken

En bra coach hjälper andra att få svar på sina frågor eller problem genom att ställa fler frågor. Som coach drivs du av nyfikenhet snarare än ett fördömande beteende.

3. En bra coach ser från flera perspektiv

En bra coach kan se situationer från flera olika perspektiv, vilket är särskilt viktigt när det kommer till problemlösning, brainstorming och beslutsfattande. För att ett beslut ska tas krävs det att man har sett på situationen från flera olika sidor.

4. En bra coach kan prioritera

I rollen som coach är det viktigt att du kan identifiera de mål som bör prioriterad. Om du lägger fokus på allt kommer du inte komma långt. Det är viktigt att du bestämmer vilka uppgifter som kräver mer fokus och måste lösas i första hand.

5. En bra coach ser möjligheterna

En coach ser möjligheterna innan alla andra och har en stark vision för framtiden. Detta göra att man hjälper andra att förverkliga sina mål och se möjligheterna när de kommer.

6. En bra coach är en ledare – men inte auktoritär

En bra coach tappar aldrig sitt fokus på att vara lärare. En bra coach delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter vilket hjälper andra att nå sina egna personliga mål. Som coach kommer du oundvikligen styra någon form av organisation eller avdelning men det är viktigt att det auktoritära inte tar över. Det är viktigt att du finner balansen mellan att dela med sig och förklara sina idéer utan att diktera och insistera på dem.

Sök coachutbildning!


» Om du redan har erfarenhet av coaching och söker en certifiering rekommenderar vi att du kikar in här!

Lästips

 Den stora guiden till coachning – så blir du coach


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 13 nov 2018

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2018-09-19

Checklista – kommunikation för chefer

Dålig kommunikation på arbetsplatsen kan påverka både medarbetarnas och företagets resultat negativt. Det är viktigt att du som chef kan kommunicera effektivt med dina medarbetare. Tyvärr är det vanligt att chefer och ledare inte tar sig tid att höra vad kollegerna har att säga om sin arbetssituation och den generella arbetsmiljön.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-10-24

Så blir du mer framgångsrik – Del 2

I utbildning.se:s nya artikelserie Så blir du mer framgångsrik avslöjar näringslivseliten sina bästa vardagsknep för framgång. Del 2: Lisa Gunnarsson, VD på LinkedIn Nordics.

Taggar: Karriär , Ledarskap , Stress
Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-11-16

Så motiverar du dina anställda - 8 enkla tips

Det sägs att ledarskap är att lyckas genom andra. Med detta kommer ett ansvar att motivera inte bara dig själv, utan även dina anställda, för att du som ledare ska nå framgång. Vi har sammanställt åtta enkla tips som kan hjälpa dig att hålla din personal motiverad. 

Läs mer
Om utbildning.se

utbildning.se är portalen där du hittar kompetensutveckling för att utvecklas inom alla branscher. Tusentals kurser över hela Sverige. Alla våra tjänster är kostnadsfria att använda.

Så fungerar utbildning.se

Hitta en utbildning du är intresserad av


Gör intresseanmälningar


Du blir kontaktad och får mer information av arrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!