Visa utbildning.se som: Mobil

Så blir du mer framgångsrik - Del 3

Kristofer Björkman

Hur når man framgång på jobbet och livet i stort? I utbildning.se:s artikelserie Så blir du mer framgångsrik avslöjar näringslivseliten sina bästa vardagsknep för framgång.

Del 3:

Kristofer Björkman, grundare av MyNewsdesk:

”Jag tvivlar nästan aldrig”


Kristofer, du är superentreprenör med flera framgångsrika företag, tidningar och TV-program på ditt CV. Känner du någonsin rädsla eller tvivel i de många olika projekt du ger dig in i?

–Jag tvivlar faktiskt nästan aldrig. Jag ser hinder och motgångar som utmaningar, men är övertygad om att jag kommer att uppnå det jag strävar efter. Det är bara en fråga om tid, tillvägagångssätt och uthållighet.

Inspirerande! Vad kan jag då göra om jag redan idag vill ta första steget mot framgång?

– Du måste först definiera vad framgång är för dig. För mig är det att nå mina egna uppsatta mål med utgångspunkt från en tydlig värdegrund, att ha en klar mission som går i riktning mot visionen. För att lyckas med det måste du älska det du gör. Arbeta sjukt hårt och ändamålsenligt. Vara fokuserad och undvika lockelser och sidospår (power of no).

Har du tips på hur jag ska tänka i arbetsprocessen?

–Tänk kreativt och testa nya lösningar på problemen och se alla misslyckanden som dina bästa läromästare. Du måste våga ta kliv som du aldrig tagit förr. Vägar du aldrig gått. Metoder du aldrig använt. Fråga dig också hela tiden vad du kan förbättra och glöm aldrig bort ditt existensberättigande; för vem finns du till och löser du verkligen deras problem på ett bättre sätt än någon annan? Sist men inte minst – ha uthållighet! Tålamod.

kristoferbjörkman

Vilket misstag ser du många göra, som söker framgång i yrkeslivet?

–Misstaget att göra något enbart för pengarnas skull. Jag anser att den enda anledningen till att tjäna pengar är att finansiera sin mission, både på kort och lång sikt, så att du kan fortsätta att för alltid skapa värde för dem du finns till för.

Vad gör du för att skapa balans i ditt liv, där du alltid verkar ha mycket på gång?

– Jag försöker leva ett liv som spänner mellan en massa rutiner och fullständiga avbrott mot konventionen. Det fyller mitt liv med dynamik och livsglädje. Mina morgonrutiner är viktiga och skänker mening och glädje. Jag startar varje dag med ett leende och några ord till mig själv om att “det här ska bli en bra dag!”. Sedan andas jag djupt några gånger och fyller rummet med 100% medveten närvaro. Jag kliver upp ur sängen, kör ett yoga-pass på ca 30 minuter följt av meditation. Därefter njuter jag av ett par tallrikar hemmagjord müsli, innan jag cyklar 23 km till jobbet i racerfart.

–Min arbetsdag är dynamisk men jag fyller den även med regelbunden, medveten närvaro. Jag jobbar framförallt med det som jag brinner för, som känns viktigt och meningsfullt, och som därför skänker mitt liv glädje och spänning.

VAD ÖNSKAR DU ATT NÅGON SAGT TILL DIG UNDER DINA FÖRSTA ÅR I ARBETSLIVET?

–Tänk stort! Om du vill kan du skapa stordåd. Det finns inget som hindrar dig.

Läs även: 

Så blir du mer framgångsrik - Del 1 med Örjan, VD på Universal Sony Pictures Home Entertainment AB

Så blir du mer framgångsrik - Del 2 med Lisa Gunnarsson, VD på LinkedIn Nordics

8 skillnader mellan dig och framgångsrika personer


Tips på kurser

Ny som chef

Produktionsledning

Coachande ledarskap

Styrelseutbildningar för företagsledning


Missa inte del 4 av Så blir du mer framgångsrik! Då intervjuar vi Pia Anderberg, direktör för HR och orgnaisationsutveckling på Axel Johnsongruppen. Artikeln publiceras här på utbildning.se och i vårt nyhetsbrev i juni.

Vill du vara säker på att inte missa det? Prenumerera på vårt nyhetsbrev, så kommer det direkt till din mail.

Senast uppdaterad: 23 maj 2017

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-01-04

Topp 20: Hetaste chefskompetenserna 2018

utbildning.se genomför återigen den årliga kartläggningen av de mest eftertraktade egenskaperna för chefer. Det totala antalet granskade annonser landar på cirka 2 000, precis som året innan, 2017. Utfallet av undersökningen resulterar i 2018 års hetaste chefskompetenser. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-13

6 spännande utbildningar du kan läsa på distans

Om du redan har ett heltidsjobb kan det vara svårt att hitta tiden att lära sig något nytt. Att komma iväg på en klassrumsutbildning kanske är rentav omöjligt att få in i schemat. Som tur är finns en enkel lösning för att fortsätta utvecklas – distansutbildningar! Vi på utbildning.se vill tipsa om sex utbildningar du kan läsa helt på distans, i den takt som passar dig.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-12

8 skillnader mellan dig och framgångsrika personer

Vad är det som gör att vissa lyckas och andra inte? utbildning.se presenterar 8 egenskaper som utmärker verkligt framgångsrika personer. Följ i mästarnas spår och låt dig inspireras till nya, bättre livsvanor. 

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!