Visa utbildning.se som: Mobil

Så blir du mer framgångsrik – Del 2

lisa gunnarsson

Hur når man framgång på jobbet och livet i stort? I utbildning.se:s nya artikelserie Så blir du mer framgångsrik avslöjar näringslivseliten sina bästa vardagsknep för framgång.

Del 2:

Lisa Gunnarsson, VD på LinkedIn Nordics: 
”Jag visualiserar loppet och ser mig gå i mål”

LISA, HUR KAN JAG BLI MER FRAMGÅNGSRIK REDAN IDAG?

–  Först och främst: bestäm vad du vill uppnå, sätt ett mål. Förvånansvärt många jag frågar vet inte vart de är på väg. 

Två: Omge dig med briljanta människor. Har du förmånen att rekrytera, kompromissa inte. Jobbar du i projekt, välj in människor som du beundrar. Finns det personer på din arbetsplats som du vill lära dig av, hitta sätt att jobba med dem.

Tre: Lär dig det du behöver kunna för att nå dit du vill komma. Många tror att man bara behöver studera en gång i livet, men förändring sker i så hög takt att du ständigt behöver utvecklas för att hålla dig à jour. Skaffa dig en rutin att ständigt lära dig nya saker inom de områden som skapar framgång i dina långsiktiga och kortsiktiga mål och avsätt specifik tid till detta. Ett tips här är e-Learning, exempelvis genom Linkedin Learning. Här finns 5000 kurser inom allt du kan tänka dig. Digital marknadsföring, ledarskap eller Microsoft Office.  

HUR TAR DU DIG IGENOM STUNDER AV OSÄKERHET PÅ JOBBET? 

– Elitidrottsmän visualiserar sina lopp. De ser framför sig hur de tacklar sina svårigheter, löser problemen, och sedan kommer i mål. Jag gör samma sak. Först tänker jag på hur jag är, till exempel är jag egentligen rätt introvert. Sedan funderar jag på vad jag då behöver för att känna mig trygg och stark. Jag tänker sedan igenom situationer där jag känner mig otrygg och påminner mig själv om tidigare snarlika situationer där jag ändå lyckats ta mig igenom utmaningen och prestera väl. Jag visualiserar loppet och ser mig själv gå ”i mål” kan man säga.

HUR SKAPAR DU BALANS MELLAN JOBB OCH PRIVATLIV?

– Jag har insett att jobbet "alltid tar den tid den får". Precis som man på något sätt ”gör av med de pengar man har". För att skapa balans använder jag planering som ett verktyg. Allt jag behöver göra har en specifik tid i kalendern och det som inte får plats under veckans timmar prioriteras antingen om eller så får jag acceptera att det ligger längre fram i tiden. Jag är en enorm planeringsmänniska och varje minut i min kalender är planerad flera veckor i förväg. Det gör också att jag kan väga att var sak har sin tid utefter vilken ordning i prioriteringsskalan den har. 

Jag har tagit beslutet att livet ska omsluta jobbet snarare än att jobbet ska omsluta livet. Så det jag måste få plats med privat får alltid företräde till det som jobbet kräver. Jag försöker också komma hem varje dag till middag för att sedan vara så närvarande under hela kvällen som möjligt.  

HUR STARTAR DIN DAG?

– En bra morgon vaknar jag ca 6.30, hoppar i träningskläderna för lite morgonrutiner hemma med familjen och cyklar någon timme senare till jobbet. Åker jag istället kommunalt passar jag på att gå igenom mail och mitt Linkedin-flöde, plockar upp det viktigaste för dagen och sådant som jag vill dela med andra.

VAD BORDE JAG SLUTA MED, OM JAG VILL NÅ FRAMGÅNG?

– Sluta försöka vara något du inte är. Utveckla dina styrkor och bli briljant där du är naturligt stark och vill vara. Det är bättre att vara superstark på områden där du kan njuta än medioker på områden där du ständigt måste kämpa. 

VAD ÖNSKAR DU ATT NÅGON SAGT TILL DIG UNDER DINA FÖRSTA ÅR I ARBETSLIVET?

–Var inte så nojig över dina svagheter. De är andras styrkor. Omge dig så ofta du kan med de allra bästa människorna. 

Läs även: 

Så blir du mer framgångsrik - Del 1 med Örjan, VD på Universal Sony Pictures Home Entertainment AB

8 skillnader mellan dig och framgångsrika personer


Tips på kurser

Ny som chef

Produktionsledning

Coachande ledarskap

Styrelseutbildningar för företagsledning


Missa inte del 3 av Så blir du mer framgångsrik! Då intervjuar vi Kristofer Björkman, superentreprenör och äventyrare. Artikeln publiceras här på utbildning.se och i vårt nyhetsbrev i maj.

Vill du vara säker på att inte missa det? Prenumerera på vårt nyhetsbrev, så kommer det direkt till din mail.

Senast uppdaterad: 24 okt 2018

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-01-28

Topp 20: hetaste kompetenserna för ingenjörer 2018

I mitten av december 2018 granskade vi på utbildning.se 712 annonser för ingenjörer.Utfallet är det sista för årets heta kompetenser serie. Med det sagt har statistikhungriga har inget att frukta, vi är tillbaka igen tidigt nästa år med flera spännande arbetsmarknadsundersökningar. Överst på årets lista har vi kravet om någon form av tekniks examen eller eftergymnasial utbildning.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-09-02

6 spännande utbildningar du kan läsa på distans

Om du redan har ett heltidsjobb kan det vara svårt att hitta tiden att lära sig något nytt. Att komma iväg på en klassrumsutbildning kanske är rentav omöjligt att få in i schemat. Som tur är finns en enkel lösning för att fortsätta utvecklas – distansutbildningar! Vi på utbildning.se vill tipsa om sex utbildningar du kan läsa helt på distans, i den takt som passar dig.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-02-15

5 tips för att tackla stress i höst

Är du en av dem som inte riktigt känner höstpeppen utan snarare höststressen? Det är lätt att känna sig stressad när ledigheten är slut och alla vardagens måsten är tillbaka. Innan du överväldigas av stress, ta kontroll! Använd dessa 5 tricks för att få pli på stressen och må bra i höst.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-01-04

Topp 20: Hetaste kompetenserna för marknadsförare 2017

utbildning.se har granskat drygt 400 platsannonser inom marknadsföring och PR.Resultatet är dem hetaste kompetenserna som arbetsgivarna eftertraktar just nu.I år toppas listen av: driftighet, social kompetens och kunnighet i sociala medier.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-01-04

”Utan utbildning hade jag varit buffelherde nu”

Redan som tonåring drömde Himanshu om att få studera på en högre akademisk nivå. Fascinerad av de utländska universitetens blanka informationsblad satt han i föräldrahemmet i Delhi, Indien och smidde planer om att en dag få läsa en MBA-utbildning.Det fanns bara ett problem.Hans familj tillhör Dalit, en samhällsgrupp där en högre akademisk utbildning är näst intill otänkbar.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!