Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Majoriteten är mer benägna att gå en onlineutbildning

Vi på utbildning.se strävar ständigt efter att inspirera och underlätta för dig att hitta rätt utbildning. Därför har vi undersökt om den pågående situationen med covid-19 har påverkat hur och om våra besökare väljer att söka efter kompetensutveckling för sig själv eller sina anställda just nu.

Utmaningar

De allra flesta som är inne på vår site letar efter utbildning till sig själv (88%) medan 12% letar efter utbildning för andra. Av de som letar efter kompetensutveckling till någon annan uppger många att man under rådande omständigheter ser utmaningar i budgetresurser, att avsätta tid samt att hitta en fungerande leveransmetod.

Varför utbildning just nu?

Det är relativt jämnt fördelat hur många som letar efter en utbildning för att:

  • ta sig an en ny roll
  • utvecklas i befintlig roll
  • få ny inspiration

En tredjedel av de som svarade är mer benägna att gå en utbildning just nu då de förbereder sig på att byta karriär, har mer tid att utbilda sig eller vill boosta sitt CV. Av den tredjedelen som uppger att de är mindre benägna att gå en utbildning nu anger de att de inte vill gå en fysisk utbildning, är för stressad eller sakna pengar.

Mer onlineutbildning

Vidare så är det 31% som föredrar klassrumsundervisning i vanliga fall eller en mix av klassrum och online (30%). Drygt en fjärdedel av de som svarade på undersökningen föredrog onlineundervisning redan innan krisen. I och med covid-19 är 50% mer benägna att gå en onlineutbildning. Majoriteten föredrar alltså att utbildningen erbjuds online och andra viktiga faktorer för att våga boka utbildning just nu är att kursen är ombokningsbar och erbjuds i mindre grupper.

Här hittar du alla våra onlineutbildningar!

Vill du ta del av hela undersökningens resultat?

Ladda ner här!

Senast uppdaterad: 19 maj 2020

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2020-05-07

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter till utbildning.se. Om du har frågor om en specifik kursarrangör eller utbildning ska du kontakta organisationen som bedriver utbildningen.

utbildning.se bedriver inga egna utbildningar. Ytterligare kontaktvägar hittar du på vår koncernsida.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-05-05

Jobba hos oss

utbildning.se ingår i koncernen EMG – Educations Media Group AB. I dagsläget är vi ungefär 160 personer på företagets kontor runt om i Europa. Tillsammans arbetar vi varje dag för att våra besökare ska hitta sin drömutbildning.   Hos oss på EMG arbetar du i en internationell och motiverande miljö. Vi är marknadsledande när det kommer till söktjänster för utbildning i hela världen och dri ...
Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!