Visa utbildning.se som: Mobil
ÄmnenVälj ett ämne, t.ex. Juridik
PlatsVälj en plats, t.ex. Lund
Du kan förfina sökningen i nästa steg
Populära ämnen
Teknik
Vård
Ekonomi
Ledarskap
Arbetsmiljö
Populära platser
Stockholm
Göteborg
Malmö
Örebro
Västerås

5 utbildningar som gör dig till en bättre lärare

Arbetar du som lärare och känner att du vill ta din profession till nästa nivå? Oavsett om du är nyexaminerad eller har arbetat som lärare i flera år är det aldrig fel att kompetensutveckla sig. Vi har samlat fem utbildningar som gör dig till en bättre lärare.

Att vara lärare är ett viktigt uppdrag där du varje dag är med och påverkar andras liv och framtid. Vilken grej! För att kunna göra ett bra jobb som lärare är det såklart viktigt att du har en god pedagogisk förmåga och att du har kunskaper inom det ämne som du undervisar i. Samtidigt förväntas du skapa engagemang, hantera olika situationer som kan uppkomma, vara en förebild och en bra mentor för dina elever. 

För att du under din karriär ska kunna bidra till god kvalitet och goda resultat kan det vara effektivt med kompetensutveckling. Idag har det blivit allt viktigare för dig som lärare att hålla dig ajour med nya tekniker men det kan också vara minst lika viktigt att exempelvis få utbildning i hur du hanterar din yrkesmässiga påfrestning.

I listan nedan hittar du fem tips på bra utbildningar, både teoretiska och mer praktiska, för dig som vill bli en bättre lärare.

Lista: 5 utbildningar som gör dig till en bättre lärare

1. Stresshantering 
2. Konflikthantering 
3. Motiverande samtal (MI) 
4. Office-paketet 
5. Hot- och våld


Lycka till!

Senast uppdaterad: 12 maj 2022

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2022-04-27

Konflikthantering inom skolan – så bemöter du hotfulla situationer

Jobbar du inom skolan och har stött på utagerande beteenden? Här får du ta del av expertens bästa råd och grunden till en konfliktdämpande metod – så att du som lärare eller skolpersonal ska kunna hantera utagerande beteende på bästa sätt.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-01-04

Topp 20 hetaste kompetenserna för förskollärare 2018

Vilka kompetenser efterfrågar arbetsgivare vid rekrytering av förskollärare idag? För andra året i rad har utbildning.se gjort en undersökning om vilka kompetenser som är mest eftertraktade i aktuella jobbannonser. Vi har nu granskat drygt 1100 platsannonser med syftet att kartlägga de just nu hetaste kompetenserna för förskollärare. Totalt undersöktes 1161 jobbannonser.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-11-13

Utvecklingssamtal i skolan – viktigt för elev och lärare

Dagens resultatinriktade läroplan har resulterat i att lärare och elev arbetar för att tillsammans skapa en elev som ständigt förbättrar sig. 

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!