Visa utbildning.se som: Mobil

5 anledningar till varför du behöver kompetensutveckling

Varför kompetensutveckling?

Funderar du på att gå en vidareutbildning men har svårt att motivera dig själv – eller din chef? Vårt hjärta klappar varmt för kompetensutveckling och här är våra 5 starkaste argument till varför vi tycker att just du borde vidareutbilda dig. Något att ta med dig till ditt nästa utvecklingssamtal? 

Du boostar din karriär

Kompetensutveckling är oerhört viktigt för alla yrkesverksamma personer. Du ökar dina chanser att både behålla ditt nuvarande jobb – eller ta nästa steg i karriären. Kort sagt: du ökar din attraktionskraft på arbetsmarknaden!

Du blir mer effektiv och kan ta på dig nya arbetsuppgifter

Hela din arbetsplats påverkas positivt om du får möjlighet till kompetensutveckling. Med färsk kompetens i ryggen kan du ta på dig nya, mer kvalificerade arbetsuppgifter. Du kan även effektivisera de arbetsuppgifter du redan har samt dela med dig av dina kunskaper till dina kollegor. Win-win!

Du blir mer motiverad

Regelbunden kompetensutveckling och motivation går hand i hand. Genom att gå på föreläsningar, utbildningar, workshops och seminarium där du insuper ny kunskap, får nya insikter och dessutom får chans att dela idéer och visioner med branschkollegor får du ny energi – som dessutom ofta smittar av sig.

Du håller koll på trender

Världen snurrar snabbt och kompetens är inte statisk. Efterfrågan och tillgång på kompetent arbetskraft kommer att förändras i takt med att vår ekonomi utvecklas. Därför är det avgörande att du som anställd får utrymme att komplettera dina nuvarande färdigheter så att du ständigt håller dig uppdaterad med de senaste trenderna, rönen och metoderna. 

Du bidrar till innovation

En snabb teknikutveckling samt en ökad globalisering gör att din kompetens blir din arbetsgivares viktigaste beståndsdel i skapandet av förutsättning för innovation. I Sverige behöver vi ny och mer kompetens för att se till att våra företag kan konkurrera internationellt. Ju mer kompetensutveckling du får, desto bättre blir du på att effektivisera problemlösning, hitta nya sätt att förenkla och förbättra gamla tillvägagångssätt samt att se nya affärsmöjligheter!

Topp 10 bokade utbildningskategorier just nu:

  1. ARBETSMILJÖ
  2. EKONOMI
  3. HR
  4. PROJEKTLEDNING
  5. JURIDIK
  6. KBT
  7. REKRYTERING
  8. BYGG
  9. EXCEL
  10. CHEFLäs mer

Senast uppdaterad: 24 feb 2017

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2017-03-29

Kortkommandon i Microsoft Word

Kämpar du också med att få Word att göra som du vill? Vi har samlat alla kortkommandon och genvägar du behöver för att spara tid varje dag. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-05-31

Topp 20: hetaste kompetenserna för chefer 2019

Alla chefer och blivande chefer, titta hit! Vi har än en gång kollat över och analyserat de platsannonser som ligger ute för chefer i dagsläget, för att ge er den kompletta topplistan av heta kompetenser! 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-05-29

Topp 15: hetaste kompetenserna för jurister 2019

Sommaren ligger runt hörnet men vi kör på ända in i det sista! Vi på utbildning.se har gått igenom 112 annonser för jurister, domare och advokater där vi strävar efter att ge dig de 15 mest framträdande egenskaperna för jurister 2019.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-01-04

Topp 20: Hetaste kompetenserna för marknadsförare 2017

utbildning.se har granskat drygt 400 platsannonser inom marknadsföring och PR.Resultatet är dem hetaste kompetenserna som arbetsgivarna eftertraktar just nu.I år toppas listen av: driftighet, social kompetens och kunnighet i sociala medier.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-11-30

Topp 20: hetaste kompetenserna för marknadsförare 2018

Marknadsförare förespråkas! Under oktober har utbildning.se granskat 444 jobbannonser för att ge dig de mest eftertraktade egenskaperna för marknadsförare 2018. Ingen kompetens oavsett yrkeskategori tycks vara så viktig som att vara driven på den svenska arbetsmarknaden. 

Läs mer
Om utbildning.se

utbildning.se är portalen där du hittar kompetensutveckling för att utvecklas inom alla branscher. Tusentals kurser över hela Sverige. Alla våra tjänster är kostnadsfria att använda.

Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!