5 anledningar till varför du behöver kompetensutveckling

Funderar du på att gå en vidareutbildning men har svårt att motivera dig själv – eller din chef? Vårt hjärta klappar varmt för kompetensutveckling och här är våra 5 starkaste argument till varför vi tycker att just du borde vidareutbilda dig.

Varför kompetensutveckling?

Funderar du på att gå en vidareutbildning men har svårt att motivera dig själv – eller din chef? Vårt hjärta klappar varmt för kompetensutveckling och här är våra 5 starkaste argument till varför vi tycker att just du borde vidareutbilda dig. Något att ta med dig till ditt nästa utvecklingssamtal? 

Du boostar din karriär

Kompetensutveckling är oerhört viktigt för alla yrkesverksamma personer. Du ökar dina chanser att både behålla ditt nuvarande jobb – eller ta nästa steg i karriären. Kort sagt: du ökar din attraktionskraft på arbetsmarknaden!

Du blir mer effektiv och kan ta på dig nya arbetsuppgifter

Hela din arbetsplats påverkas positivt om du får möjlighet till kompetensutveckling. Med färsk kompetens i ryggen kan du ta på dig nya, mer kvalificerade arbetsuppgifter. Du kan även effektivisera de arbetsuppgifter du redan har samt dela med dig av dina kunskaper till dina kollegor. Win-win!

Du blir mer motiverad

Regelbunden kompetensutveckling och motivation går hand i hand. Genom att gå på föreläsningar, utbildningar, workshops och seminarium där du insuper ny kunskap, får nya insikter och dessutom får chans att dela idéer och visioner med branschkollegor får du ny energi – som dessutom ofta smittar av sig.

Du håller koll på trender

Världen snurrar snabbt och kompetens är inte statisk. Efterfrågan och tillgång på kompetent arbetskraft kommer att förändras i takt med att vår ekonomi utvecklas. Därför är det avgörande att du som anställd får utrymme att komplettera dina nuvarande färdigheter så att du ständigt håller dig uppdaterad med de senaste trenderna, rönen och metoderna. 

Du bidrar till innovation

En snabb teknikutveckling samt en ökad globalisering gör att din kompetens blir din arbetsgivares viktigaste beståndsdel i skapandet av förutsättning för innovation. I Sverige behöver vi ny och mer kompetens för att se till att våra företag kan konkurrera internationellt. Ju mer kompetensutveckling du får, desto bättre blir du på att effektivisera problemlösning, hitta nya sätt att förenkla och förbättra gamla tillvägagångssätt samt att se nya affärsmöjligheter!

Topp 10 bokade utbildningskategorier just nu:

  1. ARBETSMILJÖ
  2. EKONOMI
  3. HR
  4. PROJEKTLEDNING
  5. JURIDIK
  6. KBT
  7. REKRYTERING
  8. BYGG
  9. EXCEL
  10. CHEF



Läs mer


Annonser

Du kanske också är intresserad av: