Du har fortfarande chansen att ta del av Upskill & Reskill 2023 – ett digitalt och kostnadsfritt event! Öppet till 26 januari 23.59

5 anledningar till varför du behöver kompetensutveckling

Varför kompetensutveckling?

Funderar du på att gå en vidareutbildning men har svårt att motivera dig själv – eller din chef? Vårt hjärta klappar varmt för kompetensutveckling och här är våra 5 starkaste argument till varför vi tycker att just du borde vidareutbilda dig. Något att ta med dig till ditt nästa utvecklingssamtal? 

Du boostar din karriär

Kompetensutveckling är oerhört viktigt för alla yrkesverksamma personer. Du ökar dina chanser att både behålla ditt nuvarande jobb – eller ta nästa steg i karriären. Kort sagt: du ökar din attraktionskraft på arbetsmarknaden!

Du blir mer effektiv och kan ta på dig nya arbetsuppgifter

Hela din arbetsplats påverkas positivt om du får möjlighet till kompetensutveckling. Med färsk kompetens i ryggen kan du ta på dig nya, mer kvalificerade arbetsuppgifter. Du kan även effektivisera de arbetsuppgifter du redan har samt dela med dig av dina kunskaper till dina kollegor. Win-win!

Du blir mer motiverad

Regelbunden kompetensutveckling och motivation går hand i hand. Genom att gå på föreläsningar, utbildningar, workshops och seminarium där du insuper ny kunskap, får nya insikter och dessutom får chans att dela idéer och visioner med branschkollegor får du ny energi – som dessutom ofta smittar av sig.

Du håller koll på trender

Världen snurrar snabbt och kompetens är inte statisk. Efterfrågan och tillgång på kompetent arbetskraft kommer att förändras i takt med att vår ekonomi utvecklas. Därför är det avgörande att du som anställd får utrymme att komplettera dina nuvarande färdigheter så att du ständigt håller dig uppdaterad med de senaste trenderna, rönen och metoderna. 

Du bidrar till innovation

En snabb teknikutveckling samt en ökad globalisering gör att din kompetens blir din arbetsgivares viktigaste beståndsdel i skapandet av förutsättning för innovation. I Sverige behöver vi ny och mer kompetens för att se till att våra företag kan konkurrera internationellt. Ju mer kompetensutveckling du får, desto bättre blir du på att effektivisera problemlösning, hitta nya sätt att förenkla och förbättra gamla tillvägagångssätt samt att se nya affärsmöjligheter!

Topp 10 bokade utbildningskategorier just nu:

  1. ARBETSMILJÖ
  2. EKONOMI
  3. HR
  4. PROJEKTLEDNING
  5. JURIDIK
  6. KBT
  7. REKRYTERING
  8. BYGG
  9. EXCEL
  10. CHEFLäs mer

Senast uppdaterad: 24 feb 2017

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2022-04-12

Effektivare arbetsdagar med Pomodoro-tekniken

Brottas du med hur du ska ska hantera din tid och att hinna med allt du vill få gjort under en dag? Yttre faktorer som mail, sms och notiser är ständiga distraktioner som stjäl din effektivitet. Lär dig hur du kan optimera effektiviteten med den populära Pomodoro-tekniken! 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2017-11-01

Stadskampen – Sveriges mest kunskapstörstande städer

När det gäller sökningar efter kompetensutveckling ligger storstadsregionerna i topp. Mer än två tredjedelar av de som söker efter utbildning på utbildning.se är från områdena kring Stockholm, Göteborg och Malmö. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-04-12

Topp 20: hetaste kompetenserna för chefer 2019

Alla chefer och blivande chefer, titta hit! Vi har än en gång kollat över och analyserat de platsannonser som ligger ute för chefer i dagsläget, för att ge er den kompletta topplistan av heta kompetenser! 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-11-22

Topp 20: hetaste kompetenserna för ekonomer 2022

Vilka kompetenser behöver ekonomer 2022 för att bli eftertraktade kandidater? utbildning.se har granskat över 1600 jobb och listat de 20 viktigaste och mest efterfrågade kompetenserna.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-06-01

6 utbildningar som gör dig till en bättre kommunikatör

Vill du vässa ditt sätt att kommunicera? Vi har samlat sex kategorier av utbildningar som alla har ett mål: att göra dig till en bättre kommunikatör.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!