Visa utbildning.se som: Mobil

5 anledningar till varför du behöver kompetensutveckling

Varför kompetensutveckling?

Funderar du på att gå en vidareutbildning men har svårt att motivera dig själv – eller din chef? Vårt hjärta klappar varmt för kompetensutveckling och här är våra 5 starkaste argument till varför vi tycker att just du borde vidareutbilda dig. Något att ta med dig till ditt nästa utvecklingssamtal? 

Du boostar din karriär

Kompetensutveckling är oerhört viktigt för alla yrkesverksamma personer. Du ökar dina chanser att både behålla ditt nuvarande jobb – eller ta nästa steg i karriären. Kort sagt: du ökar din attraktionskraft på arbetsmarknaden!

Du blir mer effektiv och kan ta på dig nya arbetsuppgifter

Hela din arbetsplats påverkas positivt om du får möjlighet till kompetensutveckling. Med färsk kompetens i ryggen kan du ta på dig nya, mer kvalificerade arbetsuppgifter. Du kan även effektivisera de arbetsuppgifter du redan har samt dela med dig av dina kunskaper till dina kollegor. Win-win!

Du blir mer motiverad

Regelbunden kompetensutveckling och motivation går hand i hand. Genom att gå på föreläsningar, utbildningar, workshops och seminarium där du insuper ny kunskap, får nya insikter och dessutom får chans att dela idéer och visioner med branschkollegor får du ny energi – som dessutom ofta smittar av sig.

Du håller koll på trender

Världen snurrar snabbt och kompetens är inte statisk. Efterfrågan och tillgång på kompetent arbetskraft kommer att förändras i takt med att vår ekonomi utvecklas. Därför är det avgörande att du som anställd får utrymme att komplettera dina nuvarande färdigheter så att du ständigt håller dig uppdaterad med de senaste trenderna, rönen och metoderna. 

Du bidrar till innovation

En snabb teknikutveckling samt en ökad globalisering gör att din kompetens blir din arbetsgivares viktigaste beståndsdel i skapandet av förutsättning för innovation. I Sverige behöver vi ny och mer kompetens för att se till att våra företag kan konkurrera internationellt. Ju mer kompetensutveckling du får, desto bättre blir du på att effektivisera problemlösning, hitta nya sätt att förenkla och förbättra gamla tillvägagångssätt samt att se nya affärsmöjligheter!

Topp 10 bokade utbildningskategorier just nu:

  1. ARBETSMILJÖ
  2. EKONOMI
  3. HR
  4. PROJEKTLEDNING
  5. JURIDIK
  6. KBT
  7. REKRYTERING
  8. BYGG
  9. EXCEL
  10. CHEFLäs mer

Senast uppdaterad: 24 feb 2017

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-01-04

Topp 20: Hetaste kompetenser för utvecklare

Med utbildning.se:s heta kompetenser tar vi återigen krafttag om arbetsmarknadens hetaste kompetenser. Nu har lotten fallit på systemutvecklare. Målet med vår undersökning är att kartlägga de mest önskvärda egenskaperna i arbetsgivarnas aktuella annonser. I 2018 års undersökning granskade ca 2 400 annonser.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2017-03-29

Kortkommandon i Microsoft Word

Kämpar du också med att få Word att göra som du vill? Vi har samlat alla kortkommandon och genvägar du behöver för att spara tid varje dag. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-05-07

Stipendier för kompetensutveckling – vi guidar dig

Att det finns mängder av stipendier att söka som studerande är inget nytt. Men visste du att du även kan söka stipendier som yrkesverksam? utbildning.se guidar dig som vill söka finansiering av din vidareutbildning.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-11-13

MBA-stipendiaten Maria Smith om 'ödesfrågan hållbarhet'

Maria vill få lärdom i hur man sätter finansiella siffror på det hela, för att se hur lönsamt det faktiskt är med hållbarhet. Detta så hon kan bevisa det hon tror på, med rätt verktyg.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-05-23

Företagen inte redo för GDPR – rusar efter utbildning

GDPR står inför dörren och företagen gör nu sista rycket för att slippa de enorma böter som väntar den som är illa förberedd. Överraskande nog är många företag fortfarande inte redo, endast 22 % av svenska företag tycker sig sitta säkert inför övergången den 25:e maj.  

Läs mer
Om utbildning.se

utbildning.se är portalen där du hittar kompetensutveckling för att utvecklas inom alla branscher. Tusentals kurser över hela Sverige. Alla våra tjänster är kostnadsfria att använda.

Så fungerar utbildning.se

Hitta en utbildning du är intresserad av


Gör intresseanmälningar


Du blir kontaktad och får mer information av arrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!