Vad kostar YKB utbildning? - Forum

2016-02-01 15:35   Berra

Hej, Hörde att YKB är obligatoriskt från och med september 2016, måste jag som lastbilsförare läsa utbildningen? Vad kostar YKB utbildning? /B


RE: Vad kostar YKB utbildning?
2016-02-01 15:41   Anna Granberg

Hej Berra,

Det stämmer att du som lastbilsförare måste ha klarat YKB innan 10 september 2016. Om du inte har ett yrkeskompetensbevis (YKB) finns det risk att du blir bötfälld. Det är både ditt eget och din arbetsgivares ansvar att du klarat av YKB innan 10 september 2016.

De nya reglerna gäller för alla som kör tung lastbil i sitt yrke och inga undantag beviljas från Transportstyrelsen. Det är därför mycket viktigt att du läser YKB i tid.

Vad en YKB-utbildning kostar kan variera. Via länken nedan kan du se alla utbildningar inom YKB. Om du ser någon utbildning som verkar passa dig kan du göra intresseanmälningar via utbildning.se. Intresseanmälningar är helt kostnadsfria och inte bindande. Du blir efter din intresseanmälan kontaktad av arrangören med mer information.

Se alla utbildningar inom YKB

Hoppas detta varit till din hjälp och lycka till!

Med vänliga hälsningar,

Infoteamet på utbildning.se


Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨