Hur blir man ekonomiassistent? - Forum

2014-04-07 09:43   Ida

Hej! Jag jobbar idag i en reception och har en hel del administrativa arbetsuppgifter, såsom leveranser, fakturor etc. Jag vill dock satsa på att klättra i min roll och bli ekonomiassistent. Hur blir man ekonomiassistent och vad behöver jag kunna? Har ni något bra tips på en utbildning man kan gå?


RE: Hur blir man ekonomiassistent?
2014-04-07 10:48   Lina Johnsson

Hej Ida!

Vad kul att du kontaktar utbildning.se för din fråga om utbildning!

Rollen som ekonomiassistent är mycket viktigt då du dels kan agera som stöd till olika avdelningar i en större organisation medan du i en mindre organisation kan ha ett mycket självständigt arbete med stort ansvar. Det här gör att rollen och dina arbetsuppgifter kan variera och det kan kräva lite olika av dig och din yrkesroll. Generellt för en ekonomiassistent är att du behöver kunna ha en helhetssyn och en bred kunskapsnivå. De andra rollerna i organisationen är ofta mer specialiserade, och därför behövs du med ditt helheltsgrepp.

Det är vanligt att du behöver grundläggande kunskaper i företagsekonomi. Exempel på områden du behöva ha kunskap inom för att arbeta som ekonomiassistent:

Beroende på vad du har för erfarenhet och kunskaper sedan innan kan det vara lite olika utbildningar som skulle passa just dig!

Jag har tagit fram en lista på olika ekonomiassistent-utbildningar där du själv kan gå in och kika på någon som verkar intressant. Du kan även filtrera sökningen på ort, pris och startdatum om du vill!

Här hittar du ekonomiassistent-utbildningar 

Hoppas att detta är till hjälp för dig Ida!

Vänliga hälsningar,

Lina, utbildning.se


Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨