Visa utbildning.se som: Mobil

PMI-ACP

PMI-ACP-certifiering

PMI, Project Management Institute, är världens största professionella icke vinstdrivande organisation för projektledaryrket. PMI har funnits sedan 1969 och erbjuder certifieringar i syfte att öka projektledares kompetens och stärka yrkesrollen.

ACP står får Agile Certified Practitioner och är en certfiering framtagen av PMI som passar dig som arbetar med agila projekt. PMI-ACP är den snabbast växande certifieringen. Den vanliga PMI-certifieringen PMP passar för projektledare, medan ACP är går att applicera på hela den agila organisationen.

Med en PMI-ACP-certifiering har du kunskaper om många agila metodiker, såsom Kanban, Scrum, Lean, testdriven utveckling och extern programmering.

För vem passar en PMI-ACP-certifiering?

En PMI-ACP-certifiering passar för dig som vill få en ökad förståelse för vad agila metoder innebär. Certifieringen är lämplig för exempelvis produktägare, projektledare, arkitekter och scrum masters.

Förkunskaper

För att bli PMI-ACP-certifierad krävs att du har:

  • Minst 2 000 timmars erfarenhet från projektarbete
  • Arbetat med agila metoder eller i en agil projektgrupp minst 1 500 timmar
  • 21 timmar utbildning inom agila metoder

Så blir du PMI-ACP-certifierad

För att bli certifierad enligt PMI-ACP måste du ha rätt erfarenhet och utbildning. Du måste dessutom klara ett flervalstest bestående av 120 frågor. Genom att läsa en förberedande utbildning gör du dig redo för slutprovet och ökar dina möjligheter att bli godkänd.