Visa utbildning.se som: Mobil

IW

IW

IW – Internationell svetsare

Vad är IW?

IW (Internationell svetsare) är en internationellt erkänd behörighet som är giltig i över 30 länder och ger goda chanser till vidareutveckling för svetsare.

Varför gå en vidareutbildning inom svets?

IW-behörighet ökar din konkurrenskraft på arbetsmarknaden. IW-systemet innehåller möjligheten att för respektive svetsmetod (MMA, MAG och TIG) gå från kälsvetsare till plåtsvetsare och slutligen rörsvetsare.

Efter genomförd utbildning kan du arbeta som specialsvetsare, med exempelvis orbitalsvetsning och annan kvalificerad svetsning. Du kan även specialisera dig inom ledning och övervakning, till exempel som robotsvetsoperatör med programmering av svetsrobotar eller som ansvarig för ett antal robotstationer.

Om du uppgraderar till en IWS-examen kan du arbeta som svetsansvarig på företaget. Diplomet öppnar också möjligheter till arbete utomlands

Vem får genomföra IW-utbildningar?

De utbildningsföretag och skolor som erbjuder IW-utbildningen är alla godkända av Svetskommissionen. Detta innebär att de uppfyller IIW:s (International Institute of Welding) krav på lärare, svetsutrustning och kvalitetssystem.

Hur går utbildningen till?

Utbildningssystemet består av 18 olika moduler med tre utbildningsnivåer för respektive svetsmetod. Beroende på behovet kan deltagarna avsluta utbildningen på önskad nivå (internationell rörsvetsare, internationell plåtsvetsare eller internationell kälsvetsare). Varje kursmodul avslutas med teoretiska och praktiska prov.

Diplomering

Efter godkända prov får du ett internationellt erkänt diplom. Diplomet är ett bevis på att du fått en bred utbildning och har stora möjligheter att arbeta självständigt.