Hetaste IT-kompetenserna 2016

utbildning.se har granskat över 1 400 aktuella jobbannonser i syfte att kartlägga vilka egenskaper som just nu är de mest efterfrågade vid rekrytering av mjukvaru-, spel- och systemutvecklare.

Resultatet av granskningen visar att den mest eftertraktade egenskapen bland arbetsgivare är att ha kännedom om agila arbetsmetoder. På delad andraplats på listan hamnar kunskaper i programmeringsspråket .NET och REST (Representational State Transfer).

1.   Agila arbetsmetoder                           33 % 
2. .NET, REST 29 %
3. SQL 27 %
4. JavaScript 26 %
5. RUP 24 %
6. C#                                                           22 %
7. HTML/HTML5 20 %
8. Scrum, CSS, C++ 17 %
9. Linux 15 %
10. Angular 10 %

Granskningen genomfördes i juni 2016 och omfattade totalt 1 406 aktuella jobbannonser. Jobben fanns inom såväl privat som offentlig sektor och utspridda över hela landet, exempelvis användbarhetsdesigner, användbarhetsexpert, applikationskonsult, applikationsutvecklare, backend-utvecklare, Data Warehouse specialist, databasdesigner, databasutvecklare, frontend-utvecklare, GIS-utvecklare, interaktionsdesigner, mjukvaruutvecklare, spelprogrammerare, IT-systemdesigners och systemutvecklare. 

Heta kompetenser

Denna djupdykning i IT-arbetsmarknaden är en del av en större undersökning av jobbannonser utbildning.se gjort under året, där vi tittat på vilka kompetenser som just nu är de mest efterfrågade för en rad vanliga yrkesroller. Vi har tidigare tagit fram de hetaste kompetenserna för chefer, projektledare och ekonomer

Frågor?

Har du frågor eller vill ta del av mer statistik kring utbildning och kompetensutveckling – kontakta oss på info@utbildning.se.

Dags att utveckla din IT-kompetens?

» Sök, hitta och jämför IT-kurser här

» Kurser inom webbutveckling

» Programmeringsutbildning


Annonser

Du kanske också är intresserad av: