Visar 1-25 av 55 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 55 träffar
1
2
3

Mer om Stresshanteringsutbildningar

Styrs ditt liv av oro, ångest och känslan av av att aldrig hinna med det du vill? Du är inte ensam. Många människor känner  att de varken har tid eller ork att klara av vardagen.

Stresshanteringskurs

Stress uppstår när det blir obalans mellan vilka krav man själv eller andra ställer och det man kan prestera. Negativ stress kännetecknas ofta av tristess och vantrivsel och sin något man inte själv har möjlighet att påverka. Positiv stress är däremot när man kan ha nytta av stressreaktionen. En del människor fungerar till och med bättre och får mer gjort när de känner stress. Stresshantering handlar om att lära sig omvandla den negativa stressen till positiv. Hur man reagerar i olika situationer är beroende av vilken tröskel man har, vilken personlighetstyp man tillhör samt hur man generellt mår.

Varför gå en stresshanteringskurs?

Genom att lära sig hantera olika stressande situationer i vardagen kan man på lång sikt stärka sin stresstålighet och skapa förutsättningar för en bättre hälsa.
Utbrändhet och stress kan förebyggas genom bra stresshantering.

Utbildningar i stresshantering handlar ofta om:

  • Vad är stress?
  • Förebygga utbrändhet
  • Stress och utbrändhet
  • Varför lider så många i vårt samhälle av stress?
  • Positiv och negativ stress
  • Hantera vardags stress

Arbetsgivaren kan förebygga stress

Om man går in i väggen av utbrändhet och stress kan vägen tillbaka vara lång. Som arbetsgivare är det viktigt att vara uppmärksam på hur de anställda mår.

Kroppens stressignaler

Var observant och lyssna på kroppens signaler. De vanligaste symptomen på stress är sömnsvårigheter, ångest, värk i magen, huvudet eller ryggen, nervositet och skuldkänslor. Om du under en längre tid utsatts för stress och blir utbränd, betyder det att krafterna har tagit slut. Följden av detta blir att motivation, beteende och attityd förändras i negativ riktning.

Föreläsningar om stresshantering

För de som är intresserade eller kanske inte har tid att gå en kurs, erbjuds det föreläsningar i stresshantering. Föreläsningarna har olika ämnesinriktningar och berör bland annat följande områden: Vad är stress, förbyggande åtgärder, varför blir man stressad?

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Relaterade kategorier
Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
Så säger deltagare hos Unestål E...
Certifierad Internationell Coach

Coaching handlar om att hjälpa andra att hjälpa sig själva och att bidra till att människor presterar och mår bättre. Som utbildad coach på Unestål Education kommer du att kunna hjälpa andra hitta sina drivkrafter och att definiera deras önskade resultat så att de får ut mer av sin inneboende potential. De både mår och presterar bättre.

Läs mer
Kumla Kommun om Framgångsakademin
Framgångsakademin

Våren 2020 grundades Framgångsakademin av Alexander Warg-Pärleros. Syftet var att hjälpa människor att nå sin fulla potential och utvecklas med hjälp av flera av Sveriges mest framgångsrika personer genom onlinekurser och träningsverktyg. I en intervju berättar Lise från Kumla Kommun varför de valde Framgångsakademin.

Läs mer
Bentgsfors kommun om Framgångsak...

En av de kommuner som blev nyfikna på Framgångsakademin var Bengtsfors kommun. Dennis Wessman jobbar på kommunens avdelning inom arbete och integration för unga, för dem har Framgångsakademin kommit till stor nytta. Kurserna har hjälpt deltagarna förbättra sitt psykiska mående och bidragit till att de blivit mer inkluderade i samhället. I den här intervjun berättar Dennis mer om hur de gått tillväga.

Läs mer