Majoriteten är mer benägna att gå en onlineutbildning

Vi på utbildning.se strävar ständigt efter att inspirera och underlätta för dig att hitta rätt utbildning. Därför har vi undersökt om den pågående situationen med covid-19 har påverkat hur och om våra besökare väljer att söka efter kompetensutveckling för sig själv eller sina anställda just nu.

Vi på utbildning.se strävar ständigt efter att inspirera och underlätta för dig att hitta rätt utbildning. Därför har vi undersökt om den pågående situationen med covid-19 har påverkat hur och om våra besökare väljer att söka efter kompetensutveckling för sig själv eller sina anställda just nu.

Utmaningar

De allra flesta som är inne på vår site letar efter utbildning till sig själv (88%) medan 12% letar efter utbildning för andra. Av de som letar efter kompetensutveckling till någon annan uppger många att man under rådande omständigheter ser utmaningar i budgetresurser, att avsätta tid samt att hitta en fungerande leveransmetod.

Ladda ner hela undersökningen här!


Varför utbildning just nu?

Det är relativt jämnt fördelat hur många som letar efter en utbildning för att:

  • ta sig an en ny roll
  • utvecklas i befintlig roll
  • få ny inspiration

En tredjedel av de som svarade är mer benägna att gå en utbildning just nu då de förbereder sig på att byta karriär, har mer tid att utbilda sig eller vill boosta sitt CV. Av den tredjedelen som uppger att de är mindre benägna att gå en utbildning nu anger de att de inte vill gå en fysisk utbildning, är för stressad eller sakna pengar.

Mer onlineutbildning

Vidare så är det 31% som föredrar klassrumsundervisning i vanliga fall eller en mix av klassrum och online (30%). Drygt en fjärdedel av de som svarade på undersökningen föredrog onlineundervisning redan innan krisen. I och med covid-19 är 50% mer benägna att gå en onlineutbildning. Majoriteten föredrar alltså att utbildningen erbjuds online och andra viktiga faktorer för att våga boka utbildning just nu är att kursen är ombokningsbar och erbjuds i mindre grupper.

Vill du gå en utbildning online?

Se alla onlineutbildningar här!

Sandra Callermo

Sandra Callermo

Marketing Project Manager (Visa mer)
Sandra arbetar som Marketing Project Manager och har jobbat inom Keystone Education Group sedan 2020. Hon kommer från en förort till Stockholm och har pluggat ekonomi och marknadsföring i Uppsala. Utöver det är hon intresserad av ledarskap och projektledning. Under tiden på Keystone har hon hittat sin roll som projektledare och har även skrivit guiden om motorsågskörkort samt Heta kompetenser. Sandra skriver artiklar på utbildning.se som hjälper både utbildningsarrangörer och potentiella kursdeltagare. (Mindre)

Om

Sandra arbetar som Marketing Project Manager och har jobbat inom Keystone Education Group sedan 2020. Hon kommer från en förort till Stockholm och har pluggat ekonomi och marknadsföring i Uppsala. Utöver det är hon intresserad av ledarskap och projektledning. Under tiden på Keystone har hon hittat sin roll som projektledare och har även skrivit guiden om motorsågskörkort samt Heta kompetenser. Sandra skriver artiklar på utbildning.se som hjälper både utbildningsarrangörer och potentiella kursdeltagare.

Annonser