SSE MBA–stipendiet 2024

Vill du få chansen till att höja din kompetens och skapa ett ovärdeligt nätverk? Här kan du läsa mer om hur du kan ansöka till SSE MBA-stipendium på Handelshögskolan!

MBA-Stipendiet

Få ditt livs utmaning finansierad med SSE MBA-stipendiet 2024 Autumn!

Dagens industri, utbildning.se och Handelshögskolan i Stockholm ger dig en unik chans att höja din kompetens och skapa ett ovärderligt nätverk. Nominera dig själv eller en vän till SSE MBA-stipendiet hösten 2024 på Handelshögskolan i Stockholm, värt 645 000 kr.

Till ansökan

Oavsett om du har siktet inställt på att tillhöra framtidens ledare eller vill bredda dina redan existerande kunskaper så är en Executive MBA från Handelshögskolan i Stockholm enormt meriterande. SSE MBA Executive Format ger dig en möjlighet att öka dina kunskaper och färdigheter vad gäller att leda och utveckla företag och organisationer. Under programmets gång jobbar du genomgående i både stora och mindre lärprojekt som ger direkt effekt i din organisation.

Utbildningen startar 2 december 2024 och genomförs på deltid under 18 månader, parallellt med ordinarie arbete. Under utbildningen görs också studieresor utomlands. 

Hur går jag tillväga?

För att bli stipendiat krävs en akademisk examen motsvarande 180 högskolepoäng, minst fem års relevant arbetslivserfarenhet, mycket goda kunskaper i engelska och att arbetsgivaren stöder deltagandet i utbildningen. 

Har du sökt stipendiet tidigare år men inte fått det är du givetvis välkommen att ansöka igen. Missa inte möjligheten att få ditt livs utmaning finansierad.

Läs mer om MBA-stipendiet och tidigare stipendiater 

För att söka eller nominera någon till årets MBA-stipendium fyller du i formuläret hos DI och skickar in det senast den 31 maj 2024. De som går vidare i urvalsprocessen, max femton personer, skickar därefter in en komplett ansökan till Handelshögskolan i Stockholm. Av dessa väljs fem finalister som kallas till test och intervju. Stipendiaten utses av en jury bestående av representanter från Dagens industri, utbildning.se och Handelshögskolan i Stockholm.

For information in English, click here. 


Möt årets MBA-stipendiat Rupa Thakrar Bagoon:

Rupa Thakrar Bagoon har en Magisterexamen i ekonomi från Mälardalens universitet. Kort efter examen flyttade hon till Sydafrika där hon dels jobbat för klädjätten H&M, men främst för organisationen Business Sweden där hon har varit i över 13 år. MBA-programmet hoppas hon ska leda till vidare utveckling inom ledarskap.

Från vänster Madeleine Lindahl, Rupa Thakrar Bagoon & Mattias Säker

– Jag kände att det här är precis det jag vill och behöver för att utvecklas i min karriär och ta nästa steg.

Till alla som är intresserade av att söka till MBA-programmet ger hon rådet att reflektera över varför man vill gå programmet och vad det är som gör att man känner sig redo för utbildningen.

Läs hela intervjun med Rupa Thakrar Bagoon

Namn: Rupa Thakrar Bagoon

Gör: Handelssekreterare och landschef för Business Sweden i Sydafrika

Förhoppningar på MBA-programmet:

– Jag vill fortsätta utvecklas och ta ännu mer ansvar. Ledarskap är både viktigt och roligt och jobba med människor är bland det bästa jag vet, därför ser jag fram emot att utvecklas till en ännu bättre ledare efter utbildningen, säger Rupa Thakrar Bagoon.


Möt tidigare MBA-stipendiater

Anna Wieslander, vinnare av SSE MBA Scholarship 2022 

Att vinna var fantastiskt, men själva ansökningsprocessen i sig var en utvecklingsmöjlighet. Det var en lång och seriös, men ändå personlig, process som gav mycket, menar Wieslander.

- Anna Wieslander, COO på Elonroad

Läs hela intervjun med Anna här

Ali Zaidi, vinnare av SSE MBA Scholarship 2021

Jag ser verkligen fram emot att få kopplas samman med personer som har en helt annan utbildningsbakgrund än jag själv. Det, tillsammans med programmet i sig tror jag kommer att utveckla mig såväl privat som yrkesmässigt.

 -  Ali Zaidi, Strategic Product Manager på Ericsson AB

 Läs hela intervjun med Ali här

                                                                                             

Lovisa Case, vinnare av SSE MBA Scholarship 2020

"Jag hoppas på att få bättre kunskap och förmåga

inför utvärdering av företag vars produkter vi vill
köpa eller forskning vi vill kommersialisera.
Just nu känner jag inte att min kunskap räcker
för att helt kunna ifrågasätta."

- Lovisa Case, Director, Corporate Development på Orexo 

Läs hela intervjun med Lovisa här

Maria Smith

Maria Smith, vinnare av SSE MBA Scholarship 2019

"Det handlar inte bara om att göra gott längre,
att det har funnits med hela tiden.
Utan nu handlar det om, både att göra gott
och ta ansvar, men även att se att det faktiskt
finns en kommersiell vinning i att göra det
på ett bra sätt."

- Maria Smith, Senior Manager Corporate Responsibility Strategy & Development på ICA Sverige AB

Läs hela intervjun med Maria här

Himanshu Kataria

Himanshu Kataria, vinnare av SSE MBA Scholarship 2017

”Alla ämnen är nya för mig och jag har fått fördjupad kunskap i affärsaspekten av teknologi. Jag har träffat andra högpresterande och ödmjuka ledare, varav många redan har blivit goda vänner. Jag har redan idéerna, nu kommer jag att få redskapen!

– Himanshu Kataria, Team leader/Development engineer på IR Nova och MBA-stipendiat 2017.

Läs hela intervjun med Himanshu här

Louise Croneborg-Jones

Louise Croneborg-Jones,
vinnare av SSE MBA Scholarship 2016

"Vidareutbildning är ett sätt att utvecklas och få en merit som kan hjälpa mig och utveckla min potential i karriären. Men det handlar inte bara om det. Det handlar också så mycket om vad man faktiskt kan tillföra sitt arbete och hur man kan vara som ledare i framtiden."

– Louise Croneborg-Jones, specialist på vattenresurser
i Världsbanken och MBA-stipendiat 2016.

Läs den fulla intervjun med Louise här  

Vad är MBA?

Master of Business Administration – MBA är en internationellt erkänd vidareutbildning för yrkesverksamma. Det är en kvalificerad ledarskapsutbildning med företagsekonomisk inriktning. Den riktar sig till dig som har några års arbetslivserfarenhet och som vill utveckla din yrkesroll mot en ledande position.

Tack till våra samarbetspartners

Samarbetspartners MBA stipendiet


Annonser