Visar 1-25 av 44 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 44 träffar
1
2

Mer om Utbildningar i konflikthantering

Varför gå en kurs i konflikthantering? 

Varje arbetsplats behöver bra verktyg för att kunna lösa de konflikter som uppstår. Om man exempelvis har strategier för medling och svåra samtal så blir det mycket lättare att förebygga konflikter. Genom en kurs i konflikthantering får man de redskap man behöver för att kunna hantera konflikter och i förlängningen skapa en trygg och positiv arbetsmiljö. 

Vem är en kurs i konflikthantering till för? 

En kurs i konflikthantering riktar sig till dig som arbetar i en ledande position och ansvarar för att förebygga konflikter. Du kanske arbetar som chef, gruppledare eller projektledare? Eller så kanske du är personalhandläggare eller utbildare? I alla fall är en kurs i konflikthantering ett effektivt sätt att utveckla strategier för att hantera besvärliga situationer. 

Olika kurser i konflikthantering:

När du går en kurs i konflikthantering finns det både grundläggande och avancerade utbildningar inom flera olika områden. Det tre huvudfokus som finns är:

  • Hantera konflikter
  • Svåra samtal
  • Besvärliga personer

Ett vanligt innehåll

Hantera konflikter: En stor del av att gå en kurs i konflikthantering handlar om att utveckla effektiva verktyg för att kunna hantera de konflikter som uppstår i arbetet. Det handlar delvis om att bli konfliktmedveten men också att lära förstå de strategier och medlingstekniker som finns för att förebygga konflikter som kan uppstå.

Svåra samtal: Här ligger fokus delvis på utvecklande personalsamtal och att utveckla sin roll som samtalsledare men också krishantering och motiverande samtal. Du får ta del av olika samtalsmodeller och lär dig att förstå olika samtalsprocesser.

Besvärliga personer: Det kan vara oerhört jobbigt att hantera besvärliga personer. De velar, klagar och klarar inte av att diskutera. För att det inte ska ta onödig energi och kraft är det därför viktigt att man lär sig förstå de här personligheterna för att sedan kunna förhindra beteendet . Genom en kurs i konflikthantering får du redskapen att hantera motstånd på ett effektivt sätt.

Ett vanligt upplägg

Plats: En kurs i konflikthantering är främst öppen eller företagsanpassad. Den sker därför oftast antingen på plats i utbildarens lokaler eller hos ert företag. En del av utbildningarna går även att läsa på distans genom e-learning vilket betyder att du kan läsa på valfri plats.

Tid: Längden på en kurs i konflikthantering är oftast mellan en dag till en vecka beroende på utbildningens omfattning. En del av utbildningarna går även att läsa på distans genom e-learning vilket betyder att du kan läsa dem i din takt.
Format: När du går en kurs i konflikthantering är upplägget oftast pedagogiska praktiska övningar där man går igenom hur man kan arbeta praktiskt med konflikthantering. Även vid teoretiska kurser värvas oftast teori med övningar.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Relaterade kategorier
Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
"Förändringen går snabbt och vi ...

Åsa Liedgren, Executive Assistant på Sustainable Banking på SEB, berättar om sina erfarenheter av utbildningen ”Executive Assistant 2025” under hösten 2020.

Läs mer
Vad säger kursdeltagarna?
Advantum Kompetens

Advantum Kompetens har under årens lopp arbetat i snart sagt alla branscher och företag samt inom kommuner, landsting och statliga verk. Kursdeltagarna ger i snitt utbildningen 4,6 i helhetsomdöme på en 5-gradig skala! Vad säger då kursdeltagarna?

Läs mer
Eva bytte karriär till undersköt...
Cady Utbildningar

Efter att ha jobbat på kontor i princip hela sitt yrkesliv ville Eva Nihlén byta karriär och börja jobba med människor istället. Här berättar hon varför Cadys undersköterskeutbildning verkligen passade henne. Läs hela intervjun här!

Läs mer
Bra framtidsutsikter för utbilda...

Jenny Gentele, kursledare i utbildningen Diplomerad redovisningsekonom, om goda framtidsutsikter för utbildade redovisningsekonomer och sitt intresse för årsredovisningar.

Läs mer