Visar 1-25 av 25 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 25 träffar

Mer om ekonomi för icke ekonomer

Plötsligt kommer dagen då du tar ett stort kliv framåt i karriären och får mer ansvar på ditt arbete. Med det nya ansvaret kommer ekonomiska arbetsuppgifter. Det kan vara en överväldigande uppgift för den som aldrig sysslat med ekonomi tidigare och som plötsligt ska handskas med betalningar, räkenskapsanalys och budget.

En kurs i ekonomi för icke ekonomer passar både för dig som är nybliven eller verksam ekonom. Oavsett erfarenhet kan dessa kurser ge dig ökad kunskap och större förståelse för olika ekonomiska samband. Du får en övergripande bild och lär dig det ekonomiska språket med olika termer och uttryck. Med mer kompetens utvecklas du i din roll som ekonom och har rätt verktyg för att optimera och öka lönsamheten.

Varför bör man gå en kurs i ekonomi för icke ekonomer?

Dessa kurser passar dig som vill bli tryggare och få en fördjupad kunskap inom ekonomiska områden. Om du har större förståelse för ett företags ekonomi och utveckling kan du bli mer bekväm i kommande jobbsituationer.

Vem är den här typen av utbildning till för?

En kurs i ekonomi för icke ekonomer är till för dig som är ny i rollen som ekonom, verksam ekonom som vill ha ett grundläggande helhetsbegrepp eller intresserad av att arbeta mer med ekonomi men saknar erfarenhet. Exempelvis kan det passa dig som arbetar med administrativa uppgifter och som behöver större förståelse för ekonomi.

Olika typer av utbildningar

  • Ekonomi för icke ekonomer
  • Affärsekonomi för icke ekonomer
  • Praktisk företagsekonomi
     

Vanligt innehåll för kurser i Ekonomi för icke ekonomer

  • Ekonomiska grunder och begrepp
  • Ekonomiska sammanställningar
  • Tolka och förstå ekonomiska rapporter
  • Kalkyler
  • Budgetering
  • Teori och praktik


Ett vanligt upplägg

Plats: En kurs i ekonomi för icke ekonomer kan vara öppen eller företagsanpassad. Det betyder att kurser hålls antingen i utbildarens lokaler eller hos ert företag. Många utbildningar går även att läsa på distans (e-learning) och då läser du kursen var du vill med din dator.

Format: Utbildningarna varvas ofta med både teori och praktiska övningar.

Tid: Längden på en utbildning är olika beroende på omfattning, de kan vara från en dag till en månad. De utbildningar som går på distans (e-learning) kan du oftast läsa i din egen takt.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
SIFU

”Nu kan jag se och lösa problem jag tidigare inte ens visste fanns. Mitt arbete har blivit effektivare och mycket roligare!" berättar Timmy Rudegran.

Läs mer
 Byggarbetsmiljösamordnare (BAS)...

Läs om vad Mikael och Jimmy tycker om kursen Byggarbetsmiljösamordnare (BAS) P och U - Grundkurs som de gick på SIFU.

Läs mer
Vässa kompetensen med Hjärtum Ut...

”Bästa utbildning jag varit på, alla kategorier.”

"Nyvunnen kunskap, nya verktyg, bra exempel, dialog, balansen teori-praktik."

 Vilka säger så och om vad?

Läs mer
PRINCE2 – Kungen av projektledni...
Adding Value Consulting AB

– Att vi nu har en mall att utgå ifrån vid allt projektarbete har gjort organisationen mycket mer effektiv och dessutom talar vi alla samma språk. Våra kunder ser att vi arbetar efter en internationell erkänd standard och de vet då att vi är effektiva och har kontroll på risker, kvalitet och levererar det vi har lovat och oftast lite extra därutöver!

Göran Enström, Commercial Manager, Envirotainer

Läs mer